Katalizátor levétel?

Kezdőlap Fórumok Golfosok törzsasztala Katalizátor levétel?

 • This topic is empty.
7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #5500
  admin
  Adminisztrátor

  Sziasztok!
  Egy Golf 2 1.3i 1991′ büszke tulajdonosa vagyok!
  Egy olyan kérdésem volna hogy a katalizátort szeretném levenni az autóról,azonban található rajta egy csatlakozó vezeték,levehetem róla nyugaodtan?valamit szabályoz az a csatlakozó?
  Javulni fog a teljesítmény?
  Zöld kártyán illetõleg mûszakin átmegy az autó?

  Elõre is kösz mindenkinek!

  #5503
  admin
  Adminisztrátor

  Szia. Az a vezeték a Katalizátorba vezet és ott van egy Lamdaszonda ami az autó CO szintjét szabályoza. A kocsi ha leveszed a katalizátort akkor lehet hogy jobban megy dea fogyasztásod meg nõ kb 3 liter + lessz. A müszakin és a zöldkártyán ezek információk tudtán szerinted? egy meg oldás jõhet szoba. Sport katalizázor. Árát nem tudom. Nagyobb teljesitmény nagyobb fogyasztás.

  #5504
  admin
  Adminisztrátor

  Hello!!

  Nekem is egy 2-es Golfom van! Én nem rég raktam vissza a katalizátort a kocsi alá! Valahogy a nyáron szedtem le, és azóta nehezen indult az autó, állítólag nem kapta meg a motor azt a folytást, amit a katalizátor adott neki!
  Sajnos más problémák is vannak a motortérben, így nem vezethetõ a katalizátor kivételéhez a motor nehezen indulása, de kb. 2 hete raktam vissza és azóta lényegesen jobban indul!
  Egyébként egy minimálisat, de javult a teljesítménye a Golfomnak, amikor nem volt rajta a katalizátor, de viszont a fogyasztás az lényegesen megnõtt!(1,6 benzin/9-10 liter)
  Nem mondom neked hogy ne szedd le, de azért mielõtt hozzá nyúlsz, hallgasd meg mások véleményét is!
  Nekem ezek voltak a tapasztalataim!!

  Minden jót!

  VW forever
  /Kelo/ – VW & Audi Club Kartal

  #5505
  admin
  Adminisztrátor

  Csatlakzom, szerintem is minimálisan lesz nyomatékosabb a motor, inkább csak "érzésre". Nagyobb teljesítményhez nagyobb hengerûrtartalom kell, vagy feltöltõ – szerintem…

  #5507
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  A katalizátor és a lambdaszonda kivételével a motor elõre programozott jelbõl fog dolgozni(mivel nincs meg a lambda szonda által generált feszültségváltozás). Ilyenkor szegényebb keverékkel üzemel a motor (mivel a lambda érték 1,00-ra van beállítva, ha nincs lambda jel), ezért kisebb a teljesítménye! Ha csak a katalizátor lesz kivéve, de a kipufogón más változtatás nem lesz, ‘megszédítheti’ a rendszert a nagy gázlengés. Ami motorfék üzem után jelentkezõ esetleges rángatásban, durrogásban nyilvánulhat meg.

  #5528
  admin
  Adminisztrátor

  köszönöm a segitséget mindenkinek!végül is nem fogok a katalizátorhoz nyúlni!:-)

  #5529
  admin
  Adminisztrátor

  köszönöm a segitséget mindenkinek!végül is nem fogok a katalizátorhoz nyúlni!:-)

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close