www.kedvezmenyesbiztositas.hu

kerékcsapágy

Kezdőlap Fórumok Technikai segítség Futómű kerékcsapágy

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #27122
  admin
  Adminisztrátor

  üdvW! 1 olyan problémám lenne, hogy az 1es golfom 1981-es jobb első kerékcsapágya már 1 ideje morgott meg most már a hátsó is elkezdte. na és én ezeket vagy ki akarom cserélni, vagy húzni szeretnék rajta ha még lehet.de viszont itt van a baj hogy még nem csináltam ilyet. és az lenne a kérdésem hogy megtudom én oldani ezt saját magam? meg esetleg mire kell figyelni a lebontásnál??

  válaszokat előre is köszi

  #27134
  admin
  Adminisztrátor

  Üdvw!
  Az első keréknél a nagy anyát ami a kerék közeépn van azt próbáld meg meghúzni, ha tudod, ha nem akk szereintem cserélni kell. Nekem Januárban voltak cserélve. Érdemes lenne kicserélni őket. Először 5e körülit vettem (1 hónapig bírta), majd 8e körülit ami még jó (lekopogom) 🙂 Ha érdekel leírom a cserét is.

  #27136
  admin
  Adminisztrátor

  hali! érdekel persze, és nagyon megis köszönöm ha leírod nekem a cserét 😉

  #27138
  admin
  Adminisztrátor

  Hali.
  Az elsőnél kerék le, gátlót a torony tetejénél kicsavarod, alul a talpasnál az 1db átmenő csavart (az alsó 3at hagyd békén), kormányösszekötő rúd le (erősen üsd a csonkot), és még a féket kell leszedni ami 2db csavar fog. Így nagyobb darabban fog kijönni, de viszont nem kell elmenned futóműbeállításra. A hátsót sajnos nem tudom leírni mert azt nem láttam amikor cserélték, az elsőt meg szétszedtem. A csapágyat a helyéről kikell préselni. Ha szerencséd van nem jön szét a csapágy, ha úgy jársz mint én, akkor vidd vmilyen esztergályoshoz aki letudja szedni a tengelyen maradt darabot. Remélem érthetően írtam. 🙂

  #27139
  admin
  Adminisztrátor

  köszi szépen a gyors válaszod, és érthető volt a leírás
  THX

  #27141
  admin
  Adminisztrátor

  és milyen márkáju csapágy az ami most bentvan neked ami jó és mi volt az ami 1 hónapot bírt ki?

  #27142
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW.
  Az első csapágy cseréhez még annyit ha a kerékagy közepén rajtamarad a csapágy közepe ami több mint valószínű egy satu és egy hitebvágó segítségével le tudod ütögetni róla.
  A hátsó csapágynál le szereled a kereket a az egyik kerékcsavar lyukánál a dobon benyúlsz egy csavarhúzóval és vissza kell nyomni az utánnállítót (egy kis kar amire rugó megy).
  Aztán a dob közepén lévő porvédőt eltávolítod aztán lesz egy sasszeg azt kiveszed és lelazítod az anyát, onnantól már jön le kézzel a bob meg belőle a csapág. Csak ami a dob belsejében van 2 karika amin a csapágy fut azt kell kiütnöd az újat meg be.

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

[instagram-feed]

AABCarLogo125x125

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close