Kezdőlap › Fórumok › Elektronikai tippek, trükkök › Lopás elleni biztonság.
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-05-22-13:15 #6924
admin
AdminisztrátorTudom, hogy nincs tökéletes megoldás, de várom az okos, trükkös 5leteket, amik megnehezíthetik a tolvajok dolgát.
2008-05-22-19:12 #6931admin
AdminisztrátorÜdVW!
Nekem most két tippem van.Bár nekem nincs szükségem ilyen dolgokra,mert kb 50 km-re lakom a nagyobb városoktól(Szolnok,Kecskemét?szeged meg még messzebb van).
1. Ha lehet a gyújtáskapcsoló és az aksi közé tegyék be egy áramtalanitót.Persze jól eldugva.Ez lehet egy kis kapcsoló az ülés alatt,vagy a kettes golfoknál van hely a szervízkönyvnek is,oda is be lehet rakni,stb… csak a fantáziád szab határt.
2. A másik,ugyazes a kapcsolós dolog,csak épp az elektomos AC áramkörébe rakod be.Ha persze elektromos az AC.És hasonló módon el lehet dugni a kapcsolót.Az önindító hajt,de nem lesz üzemanyag és tuti nem indul be a gép.
Remélem tudtam segíteni.:whistle:
2008-05-24-20:12 #6964admin
AdminisztrátorÜdVW!
Igaz, nincs tökéletes megoldás, de pl lehet áldozni egy minõségi riasztóra, amit minõségi módon szerelnek be.
Választhatod a Pager-es riasztókat, amik 3-800 méteren belül tudnak kommunikálni a saját távirányítójukkal, tehát ‘elsõ kézbõl értesülsz az eseményekrõl’ és még lehet idõd a kocsidhoz érni a ‘fa testápolóval’…2008-05-24-20:52 #6965admin
AdminisztrátorSziasztok! Doki! Én annyira nem vagyok híve ezeknek a drága kütyüknek, bár tény, hogy a kezdõ piti tolvajokat elriasztja. A pageres elég jó ricsi. Cimborám is szerelt már be jó párat. Azzal az a gond hogy kb. 3-4eft-ból lehet építeni zavaró készüléket.
Ajánlottak üa elzáró szelepet is. Azzal egy problémám van, mivan ha egyszer menet közben, vagy épp esküvõi videózás, vagy egyéb munka ( merhogy videózok ) beszar. Akkor igencsak gondban lennék.
Az elõzõ kocsimnál a gyújtás kábel egy relével egy mikrokapcsolóhoz volt kötve. Hiába indított a faszi, csak tekert. Vicces volt, mikor jött 2 srác megnézni és mondtam nekik, hogy bemegyek a forgalmiért, a kulcsot itt hagyom, mert úgyse tudjátok beindítani. Kérdezték h miért? Mondtam nekik h bemegyek és próbálkozzatok! Nem sikerült. A mikrokapcsoló a váltóra volt erõsítve, így mikor kitettem üresbe meg tudtam pöckölni és indúlt. Valami hasonló mechanikus megoldást keresek, mert ezzel az a gond, hogy motortérben át lehet hidalni 🙁
2008-06-02-23:14 #7133admin
AdminisztrátorÜdVW Balázs!
Ellophatatlan autó nincs! Ha a parkolóból nem tudják elvinni,akkor majd a lámpánál ‘vesznek ki’ belõle! Vagy egy tréler viszi el, esetleg elhúzzák 5-6 utcányira és ott kutatják ki ,hogy mi miatt nem indult…:S
Módosította: Doki69, Idõpont: 2008.06.02 21:14
2008-06-03-09:00 #7139admin
AdminisztrátorLámpánál nemigen vesznek ki, mert van a kezem ügyében 1-2 szerszám 🙂
Nézegettem ezeket a kártyás riasztókat. Zsebben tökéletesen elfér és ha még véletlenül ki is vennének a kocsiból, akkor ahogy eltávolodik a kocsitól akkor leáll.
Ez jó megoldásnak tünik. Bár én nem ettõl félek 🙂
Vaternak a superben váltózár van. Na az nem rossz, csak egy tréler valóban megkönnyíti.
Agyalunk a dolgon. Van egy ismerõsöm aki egyetemen elektronikát tanul és valami biztonsági berendezéssel foglalatoskodik. Meglátjuk mi lesz belõle 😀
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.