Lopás elleni biztonság.

Kezdőlap Fórumok Elektronikai tippek, trükkök Lopás elleni biztonság.

 • This topic is empty.
6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #6924
  admin
  Adminisztrátor

  Tudom, hogy nincs tökéletes megoldás, de várom az okos, trükkös 5leteket, amik megnehezíthetik a tolvajok dolgát.

  #6931
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  Nekem most két tippem van.Bár nekem nincs szükségem ilyen dolgokra,mert kb 50 km-re lakom a nagyobb városoktól(Szolnok,Kecskemét?szeged meg még messzebb van).

  1. Ha lehet a gyújtáskapcsoló és az aksi közé tegyék be egy áramtalanitót.Persze jól eldugva.Ez lehet egy kis kapcsoló az ülés alatt,vagy a kettes golfoknál van hely a szervízkönyvnek is,oda is be lehet rakni,stb… csak a fantáziád szab határt.

  2. A másik,ugyazes a kapcsolós dolog,csak épp az elektomos AC áramkörébe rakod be.Ha persze elektromos az AC.És hasonló módon el lehet dugni a kapcsolót.Az önindító hajt,de nem lesz üzemanyag és tuti nem indul be a gép.

  Remélem tudtam segíteni.:whistle:

  #6964
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  Igaz, nincs tökéletes megoldás, de pl lehet áldozni egy minõségi riasztóra, amit minõségi módon szerelnek be.
  Választhatod a Pager-es riasztókat, amik 3-800 méteren belül tudnak kommunikálni a saját távirányítójukkal, tehát ‘elsõ kézbõl értesülsz az eseményekrõl’ és még lehet idõd a kocsidhoz érni a ‘fa testápolóval’…

  #6965
  admin
  Adminisztrátor

  Sziasztok! Doki! Én annyira nem vagyok híve ezeknek a drága kütyüknek, bár tény, hogy a kezdõ piti tolvajokat elriasztja. A pageres elég jó ricsi. Cimborám is szerelt már be jó párat. Azzal az a gond hogy kb. 3-4eft-ból lehet építeni zavaró készüléket.

  Ajánlottak üa elzáró szelepet is. Azzal egy problémám van, mivan ha egyszer menet közben, vagy épp esküvõi videózás, vagy egyéb munka ( merhogy videózok ) beszar. Akkor igencsak gondban lennék.

  Az elõzõ kocsimnál a gyújtás kábel egy relével egy mikrokapcsolóhoz volt kötve. Hiába indított a faszi, csak tekert. Vicces volt, mikor jött 2 srác megnézni és mondtam nekik, hogy bemegyek a forgalmiért, a kulcsot itt hagyom, mert úgyse tudjátok beindítani. Kérdezték h miért? Mondtam nekik h bemegyek és próbálkozzatok! Nem sikerült. A mikrokapcsoló a váltóra volt erõsítve, így mikor kitettem üresbe meg tudtam pöckölni és indúlt. Valami hasonló mechanikus megoldást keresek, mert ezzel az a gond, hogy motortérben át lehet hidalni 🙁

  #7133
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Balázs!

  Ellophatatlan autó nincs! Ha a parkolóból nem tudják elvinni,akkor majd a lámpánál ‘vesznek ki’ belõle! Vagy egy tréler viszi el, esetleg elhúzzák 5-6 utcányira és ott kutatják ki ,hogy mi miatt nem indult…:S

  Módosította: Doki69, Idõpont: 2008.06.02 21:14

  #7139
  admin
  Adminisztrátor

  Lámpánál nemigen vesznek ki, mert van a kezem ügyében 1-2 szerszám 🙂

  Nézegettem ezeket a kártyás riasztókat. Zsebben tökéletesen elfér és ha még véletlenül ki is vennének a kocsiból, akkor ahogy eltávolodik a kocsitól akkor leáll.

  Ez jó megoldásnak tünik. Bár én nem ettõl félek 🙂

  Vaternak a superben váltózár van. Na az nem rossz, csak egy tréler valóban megkönnyíti.

  Agyalunk a dolgon. Van egy ismerõsöm aki egyetemen elektronikát tanul és valami biztonsági berendezéssel foglalatoskodik. Meglátjuk mi lesz belõle 😀

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close