Magas olajfogyasztás

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! Magas olajfogyasztás

 • This topic is empty.
5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #6342
  admin
  Adminisztrátor

  Sziasztok.

  Van egy 99-es évjáratú 1.4-es 16 szelepes Golf 4-esem,és az a problémám vele hogy rettentõen sok olajat eszik,1000km-enként képes egy litert bezabálni.Próbálgattunk már többféle olajat beletenni,de nem segít.
  Szerintetek mit lehetne tenni vele?,eladni nem szeretném mert szeretem,de ez a nagy olajfogyasztás már kezd kiakasztani.
  A gyár szerint ez még normális,hát szerintem meg nem,de nem tudom hogy mitévõ legyek,jól jönne valami használható ötlet,segítség tõletek.

  Köszönöm elõre is.Üdv.

  #6344
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  Nem írtál km-t.Mennyi van a kocsiban?Kékes a füstje.Mondjuk gondolom az,mert valahol ki kell adnia az olajat.Persze folyhat is vhol.Na most komolyan,én arra tudok gondolni,h a hengel fala,ill. a gurû van megkopva.De lehet szelepszár szimering is.Azzol vigyázz,h ilyen meg olyan olajat is próbáltunk már,mert a hidrotõkés hengerfejnek fontos,h milyen olajat hasznász.

  Amúgy Doki ad majd komoly választ Neked.:cheer:

  #6345
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  Egy menetpróbával behatárolható a dolog! Kell hozzá két autó sofõrrel. Elõl a ‘vizsgálandó’ autó menjen, mert a kipufogó füstölésébõl lehet a dologra rájönni. Meghúzatja az autót az elsõ sofõr, a második mögötte figyeli a történteket! Tehát autó kihúzatva, mayd gáz elenged és motorfék. Utána újra kövér gázt kell adni. Ha a második gázadásra kékes füstöt fúj a kipufogó, akkor szelepszárszimering és környéke a hiba forrása, ha állandóan füstöl, akkor dugattyúgyûrû és környéke. Ha az utóbbi, akkor már egy kompresszió mérés is megmutat valamit, de fõleg a kiszerelt gyertyák tudnak árulkodni a motor állapotáról…
  Vigyázni kell az újabb fajta, úgynevezett alublokkos motorokkal! Ezeket elméletileg nem lehet fúratni, gyári javító túlméret nincs, csak fûzött blokk (450E+áfa!:S ), de már néhol ügyes gépmûhelyesek tudják a gyógyszert rá…

  Ezek a motorok eredetileg 5W-40-es motorolajat igényeltek, de nagyobb futásteljesítmény esetén erõsen eszik ezt az olajfajtát, ilyenkor érdemes áttérni a 10W-40-es olajra és a 10000km-es olajcserékre…

  Módosította: Doki69, Idõpont: 2008.04.14 19:47

  #6348
  admin
  Adminisztrátor

  Sziasztok.

  Köszönöm a válaszokat,kipróbálom a javaslatokat.Az autóban egyépként 150000km van,és ezen kívül tökéletesen mûködik.A gyári szervízkönyv szerint elfogadható az 1000km alatt elfogyasztott egy liter olaj,ez igen érdekes.
  Addig is konzultálok valamelyik olajtársasággal egy kis engedményért,mert nagyfogyasztó lettem.:)

  Üdv.Józsi.

  #6358
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  Ezt azért a zöldkártyásoknak azért ne mondd!:laugh:

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close