motortömb

• This topic is empty.
10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
  • Szerző
    Bejegyzés
    Lajos
    Adminisztrátor

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy a dieselmotorok(80as évek) hüvelyesek, vagy a henger a tömbbõl van kiképezve? Motorkód pl.:CY

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Zoltán!

A motortömb egy anyagból van, esetleg javító szárazhüvely lehet benne.
    Alapméret:76,5 mm. Javító méretek:77,0mm és 77,5mm.

Lajos
    Adminisztrátor

Elõszöris köszönöm a segítséget.

Tehát akkor nem tudom átrakni az eggyikbõl a másikba.:angry: (azt szerettem volna) Marad a hónólás?:unsure:

Módosította: Zolly82, Idõpont: 2007.10.28 20:32

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Zoltán!

Nem ajánlott ilyen módon ‘átrakni’ a motorok belsejét. Lehet, hogy az ‘eredeti’ blokkban hibátlanul, pontosan fut a dugattyú, a másik blokkban pedig meg fog szorulni, mivel minden henger-dugattyú egység máshogy kopik össze. Esetleg még az olajat is fogyasztja, stb.

Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.11.01 09:29

Lajos
    Adminisztrátor

Az lenne a következõ kérdésem, hogy dieseleknél befolyásolja e motor hangját "hidrotõkés" vagy "lapkás" a hengerfej? Nekem még nem volt hidrotõkés motorom, de azt tudom, hogy sehogy nem tudtam úgy állítani hogy
    olyan halkan járjon mint azok. Lehet szakszerûtlenül lettek összerakva? Nem megfelelõ hengerfejtömítést raktak alá?

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Zoltán!

A hidrotõkés motorok halkabban járnak. Itt nincs fém a fémen közvetlen kapcsolat a vezérmûtengelytõl a szelepig. Az a kis olajcella is sokat segít a dolgon, de az egész hengerfej szerkezete más…
    A két motor blokkjai és hengerfejei nem cserélhetõk fel, mivel a hidrotõkés motoron elöl eggyel több olajvisszavezetõ csatorna van. Bátor emberek próbálkoztak a cserével, de jelentõs tömítetlenségi hiba lépett fel és folyt az olaj a csatornából.

Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.10.30 20:04

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Doki 69!

Egy bontós ismerõsömtõl hallottam, hogy õ már látott olyan hidrotõkés hengerfejet, amin gyárilag nem volt kifúrva a kicsi visszafolyó csatorna. Ha levakolnám a 2. visszafolyót úgy össze tudnám rakni?

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Zoltán!

Elképzelhetõ, hogy azon a hengerfejen behegeszthették a csatornát. Többféle módszert hallottam már erre a témára a behegesztéstõl,a dugón át a belehajtott csavarig sokfélét… Sajnos sok mód nem sült és elfolyt a motorolaj…
    A második olajcsatornát eltömítve tudod használni a hidrotõkés hengerfejet, de szigorúan saját felelõsségre! A lapkás és a hidrotõkés hengefejben csak a vezémûtengely egyforma, a többi cucc nem!

Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.11.06 09:05

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Doki69!

Úgy tudom, hogy az 1.6 td-nek nagyobb teljesítményû olajszivattyúja van, mint a szívódieselnek. Az lenne a kérdésem, hogy méretben is változik? Leolvasható a szivattyúról milyen? Hogy tudom megállapítani melyikbe való?

Módosította: Zolly82, Idõpont: 2007.11.29 19:52

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Zoltán!

Tudomásom szerint a dízel és a turbódízel 1.6-os motorok olajszivattyúja egyforma.Cikkszámuk 068 115 105 AN.
    A benzines modellek olajszivattyúja más (azok többet tudnak szerintem). Cikkszáma 027 115 105 E

Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.11.12 19:38

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.