Nagy a fogyasztás Sokat eszik a gépem.

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! Nagy a fogyasztás Sokat eszik a gépem.

 • This topic is empty.
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #5442
  Lajos
  Adminisztrátor

  Sziasztok. Olyan problémám van hogy a kocsim szerintem elég sokat eszik. Sok a benzin fogyasztás. szerintem. Golf 3 as.97. 10 hó AFT mot kod. Benzines. 1. 6 . Héten mentem vele 370 km ert. 40 liter benzint evet meg. és csak autópályán mentem max 130 volt a sebeségem. mit nézek meg rajta , mi lehet a gond.Milyen diagnosztikára vigyem. Mit kéne megnéznem még rajta. Válaszotokat elõre is köszi

  #5450
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW Gábor!

  Már régebben beszéltünk errõl! A hõgombád ,vagy a lambdaszondád ‘szórakozik’. Légy szíves a diagnosztikán az élõ adatoknál ezekre koncentrálni és nézd át a régebbi beszélgetéseinket is!

  #5469
  Lajos
  Adminisztrátor

  Szia Doki. Na lehet hogy meg van a bönös. Lamda szonda lehet 80 % . Mert vinnem kellet a gépet zöld kártyára is.De elötte rá tettük a kompjutere a kiolvasot. hiba nem volt. Meg vártuk mig be melegszik. a Hû gombám jó. Jó mutatt és mér is. de a lamda értékem pedig elég rendesen ugrált volt hogy 0. 45 majd 1. 45, 1 55 ingadozott.Mind élõ adat volt. viz hûmérséklet pedig 89 C volt. majd mentem a vzöldkártyára. És a céom eléggé ugrált , mondta is a kolega hogy haldoklik szerinte is. Mert nem igazán mutatt jól Felmegy majd vissza ejti. Ha kicserélem a Szondát és esetleg az üzemanyagom fogyasztásilag nem válltozik akkor mi lehet az oka? Te szerinted menyit kéne fogyasztani a egy ilyen gépenek normál használat mellet? Golf 3 . 97 év. 1. 6 AFT mot kod .Sima 8V . 74 KW os gép. Válaszodat elöre is köszi és köszi hogy segitesz a gondgyaimon ami a kocsival van.

  #5475
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW Gábor !

  Ténylegesen meg kellene nézni a motorodat egy kicserélt, jó lambdaszondával! De ajánlott megnézni a monitorszondát (ami a kat mögött van) is úgy géppel,mint megmérni a lambdafeszültséget is.
  A fogyasztási érték nem mérvadó, mivel 62 celsius fokos motorhõmérsékletig dúsított keverék jut a hengerekbe…
  Tehát ez a 22-es csapdája: 62celsius fokig ,el sem hiszed ,de ezek a ‘korszerûnek kikiáltott motorok’ 5-6százalékos CO értéket produkálnak, ami egy öreg keleti verdának is becsületére válna….:S

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.