Nagyon éhes a gép

Kezdőlap Fórumok Golfosok törzsasztala Nagyon éhes a gép

 • This topic is empty.
6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #5541
  admin
  Adminisztrátor

  [i][b]Sziasztok!

  Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kissé már kezdek idegbeteg lenni, iszonyatosan sokat eszik a gépem.
  1.8 8 szelepes golf 3 központi befecskendezõvel. Ilyen idõben 7-8-körül szokott enni, most elkezdett olyan 11 környékén. Cseréltem befecskendezõt is, ugyanolyan maradt. Bosch szervizben rácsatlakoztak, azt mondták elektromosan minden jó. A lambda szonda nem tudom, hogy jó-e, alapjáraton 0.45 v-t mutatott a mûszer, gázadásra változik. Még annyi, ha 2000-ig huzatom ki, akkor váltásnál nem engedi vissza a gázt, hanem megtartja, ha rárugok egy kicsit a pedálra, akkor visszamegy. Rángatni nem rángat, füstölni nem füstöl, a gyertyák szinte fehérek.
  Elõre is köszi![/b][/i]

  #5543
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW Peti!

  A lambda értéknek 0,45V és 0,9-1,1V feszültség között kellene folyamatosan, meglehetõsen gyorsan változni. Kíváncsi lennék még, hogy a motorhõmérséklet mennyi a számítógép és a mûszerfal szerint. 15 fokos eltérés esetén a hõjeladõt cserélni kell!

  #5555
  admin
  Adminisztrátor

  SzeVWa!

  A hõfokmérõ jól mutat, múlt héten tették rá gépre, nagyjából ugyanannyit írt ki, mint amit a mûszer mutatott.

  #5560
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  Akkor a lambda környékén kellene nézelõdni,esetleg a szívócsõ hõmérséklet jeledót ellenõrizni. Az az injektorfejen található, kissé oldalt…

  #5561
  admin
  Adminisztrátor

  Köszi, megnézem. Ma kicseréltem az injektortalpat, kicsit odavolt az is, már nem tartja fent a fordulatot, meg jobb lett a motorfékem is. Ha fals levegõt szívott, nem hülyülhetett meg tõle? Ma nem tudtam vele hosszabb távot menni.

  #5564
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Peti!

  Úgy néz ki,hogy megtaláltad a hibát! Az injektortalpon át kaphatott annyi hamis levegõt a motorod, ami ‘megbolondította’ a lambda szondád mûködését! Most mérj rajta feszültséget! B) Szembetûnõ lesz a változás!

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close