www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Olaj..

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25672
  admin
  Adminisztrátor

  Sziasztok!

  Egy éve cseréltem az olajat az autóban (Polo 6N1, 1/96, AEE), azóta kb. 2x öntöttem hozzá. Na és most tavasszal levettem az olajbeöntõ kupakot, és olyan krémszínû krém 🙂 volt a kupak belsején. Volt már rajta akkor is mikor megvettem, az említett olajcserénél, szóval nem nagyon törõdtem vele. Állítólag attól van hogy a hûtõvíz átszivárog az olajba a hengereknél és lehet nemsokára puffan a motor.
  Na de ami érdekes: minap lementem vele egyfolytában 350 km-t, negyede sztráda, és másnap nézem a kupakot, nyoma sem volt a krémszínû vacaknak. Vajon miért? Tudna valaki értelmes magyarázatot adni? Mitõl függhet? A téli idõjárástól vagy a távolságoktól? Mert nem értem hogy ha tényleg a víz szivárog lassan át.. akkor miért nem szivárgott át most is, hisz sokkal nagyobb terhelést kapott a motor mint szokott (gondolok itt a sztrádán való 130-asra).

  A másik kérdés meg, hogy az olajbeöntõn ha belenézek akkor mintha rá lenne sülve az olaj,vagy nem tudom mi lehet.. Ez mi lehet és mi okozza, illetve mit lehet vele kezdeni?

  Nagyobb felbontásban [url=http://img88.imageshack.us/i/pict3564.jpg]ITT[/url] látható.

  Köszönöm elõre is a válaszokat és az ötleteket! 🙂 [img size=560]https://www.vwdepo.hu/media/kunena/attachments/legacy/images/mot.jpg[/img]

  Attachments:
  #25684
  admin
  Adminisztrátor

  Szia
  nem jársz sokat rövid távon mert állítólag attól lehet ez a hab.Nekem is volt egy ibizámnál ilyen de a vízbõl egy csepp sem fogyott.

  #25685
  admin
  Adminisztrátor

  Szia!

  Pontosan ahogy mondod! Víz szinte még egy csepp sem fogyott egy év alatt, és igen, napi 2x5km-t járok vele. De az a rásülést még nem értem..

  #25686
  admin
  Adminisztrátor

  A rásülésre nem tudok mit mondani.

  A másik dolog meg valóban a rövid táv miatt van. Sajnos az autódat csak addig használod míg éppen bemelegedne tehát az autód 90% csak szívatóval használod. Ami végig csurog a dogú mellett. Ha leereszted az olajat akkor azt fogod észrevenni hogy mintha benzint engednél le.

  Nem vagyok egy nagy benzin szakértö, de én csak ezt tudom elképzelni.

  #25691
  admin
  Adminisztrátor

  uhh
  hát nem túl szép a dolog…..
  rásült olaj, néha meg hab..
  valószínû valamicske kondenzvíz lehet.
  jaj hát nem akarok vészmadárkodni, de így én helyedbe sokkal gyakrabban cserélnék olajat…
  drága lesz a felújítás…
  ócsó gagyi olaj is szokott habosodni…. az méggázabb.

  ugye hosszú úton meg egyértelmû a dolog.
  a benne lévõ víz, meg miegymás szépen elpárolgott az olajból. gondold el. a 350 kilóméter az mondjuk 3 óra, forró olaj. elfõzte a vizet belõle.
  helyedben én õsszel, tavasszal biztos cserélnék olajat. kilómétertõl független.
  trutyis habos olajjal meg egy métert sem…
  a ráégés meg lehet ócsó olajtól. lehet jólenne lepucolni. még mielõtt magától megindul, aztán smirgliként felemészti az egész motorodat….

  természetesen kívánom, hogy semmiben ne legyen igazam !!!!

  #25695
  admin
  Adminisztrátor

  Helló!

  Hát az olaj nem hiszem hogy gagyi, neten rendelem mindig Mobil Super S 10W-40 típusút. És nem habos, hanem puha krém, habár az már lehet annyira finom hab hogy krém. 🙂 Lehet cserélek benne olajat.. Csak hát évente kétszer cserélni meg kicsit drága mulatság.. :unsure:
  A rásülést a héten megpróbálom eltávolítani..

  #25699
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW!
  Nem nagy szám olaj…édesanyámnál is ez volt a polo 1.4 benzin õ is úgy használta ,mint te…mióta kasztról A3/B3 5w-40 jár azóta ilyen gondja nincs.
  Motorolajat ha rövid távokat mész és nem is mész vele évi 6000km akkor is le kéne cserélni 2 évente úgy,mint a fékolajat.A silány minõségû üzemanyagtól is amit tankolunk attól is lehet ilyen jelenség, fõleg az égéstérbõl vissza maradt”anyag e”l keveredik az olajjal.
  ÜDVW

  #25710
  admin
  Adminisztrátor

  [b]dzsamboo írta::[/b]
  [quote]
  .. Csak hát évente kétszer cserélni meg kicsit drága mulatság.. :unsure:
  ..[/quote]

  az biztos.
  de nézz utána mennyi egy motorgenerál….

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

[instagram-feed]

AABCarLogo125x125

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close