porlasztó

Kezdőlap Fórumok Technikai segítség Motor porlasztó

 • This topic is empty.
8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #8920
  Lajos
  Adminisztrátor

  sziasztok!!

  valaki segitsen!egy cimborámnak 1es golfja van gtd motorral!a porlasztok asszem 130 barosak,és nekem van 150 baros ha jol emléxem!azt szeretné megtudni,hogy ha ezt az utobbit rakná bele,a régiek helyett,akkor lenne e valami változás a teljesitményben.természetesen adagolot és turbot is "modositaná"!a nevében is köszönöm a válaszokat!
  csáó!

  #8945
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  A VW 1.6 dieselmotorjaiban 130 bar nyomáson nyitó porlasztók vannak,míg a turbódiesel mociknál ez az érték 155 bar. Ezek új csúcsok esetén értendõk, használtaknál ez az érték 10-15 bar-ral kevesebb…
  A szívódízelbe nem érdemes beszerelni a 155-ös csúcsot, jobban fog kopogni…Ahhoz több levegõre van szükség…

  #8948
  Lajos
  Adminisztrátor

  szia Doki! Nem szivó dizel,hanem gtd-motor van benne!a kodját nemtudom,de 1.6 gtd ez tuti,és azt mondta a cimbora,hogy 130 barosak a porlasztok az ö motorjába.én most vettem 4 használt de állitolag müködöt 155 bar van ráirva occsó pénzért!szoval ezt akarja ö beletenni abba a motorba ami neki van!nemtudom akkor mi lehet,vagy mi nem stimmel,de én mentem a jármüvel,és kiváloan megy a motor,pöccös,meg huz rendesen ahogy illik egy ilyen motornak.nemtudom akkor:D

  #8955
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  Pedig jó lenne a motorkód! A GTD mindig turbódízel motort jelent, kivéve,ha kicserélték….
  Ha kicseréli a barátod a porlasztócsúcsot,utána érdemes a dinamikus alapelõtöltést leellenõrizni! Ugyanis a nyomásnövekedés miatt befecskendezési idõ késedelem léphet fel!

  #8956
  Lajos
  Adminisztrátor

  üdvw!

  persze,majd ha hozzá lesz nyulva,csak szakértö érinti meg a kocsi szivét,és lesz áltigatás" ész nélkül" amig a pénztárca birja!turbo dizel a motor, ezért irtam!CY A MOTORKÓDJA EZT MONDTA!!

  ja még valami!nekem az inditomotorbol jön ki egy kábel,rácsatlakotik egy aluminimum házas kocka gondolom valami relére,és onnan rá megy a negativ polusra az aksin!nos ez a kábel is meg volt toldva mint sok más és azt akarom megtudni,hogy ez okozhatja azt hogy nehezebben vagy egyáltalán nem indul,mert nagyon szét van oxidálodva,ez gondolom egy testábel!jr motorkód.

  Módosította: jééé, Idõpont: 2008.10.10 00:06

  #8975
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  A CY motorkódú turbódízel mociba is jó lesz az általad vett 155 bar-os porlasztócsúcs…:)

  Nem tudom,hogy a Te indítómotordon mi lehet az az alu dobozka, ami a negatív pólusra is csatlakozik:blink: . Lehet,hogy valaki így oldotta meg az indítási szál (50) kirelézését…Egy fotó jó lenne róla!
  A dízel(és értelemszerûen a turbódízel is) motorok indítómotorjai 4-500 Ampert is képesek ‘felvenni’ indításkor. Korrodált, kontakthibás csatlakozásokkal ez nem lehetséges, sõt tüzet is okozhatnak!

  #9068
  Lajos
  Adminisztrátor

  szia Doki!!

  a barátom behelyezi akkor a porlasztokat majd:Dörül is neki:Dkérdése:-lesz e valami változás?

  Nos kicseréltem a kábelt,amikor lehuztam nem is indult a kocsi szoval biztos számit,klönbséget nem hallotam majd elválik,aztán a képet erröl a reléröl majd küldök,ha lesz rendes gép mert nekem nincs és telefonom nemjo képet csinál!

  nem ide vágó kérdés csak nem akarok ujabb topikot inditani,kuplungtárcsárol van szó!olcsoba vettem jo pár alkatrészt,hogy jo lesz,meg majd cserélgetek eladok,és van benne egy kuplungtárcsa lendkerékkel együtt,ami
  VW Passat 1.6TDI 82LE-s autóban volt!kérdésem hogy ezt bele lehet e tenni a jr motorkodu 4t-és váltos golfba?lehet butát kérdeztem,de nem tudom ezért kérdezem:Dasszem nekem 200 as a kuplungtárcsa mérete…elöre is kösze!
  ÜDVW!!!

  #9082
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVw József!

  Szerintem nagy változás nem lesz a másik csúcsokkal ,ha a régit is ‘felállították’140-155 bar-ra…

  A kuplung semmiképpen nem jó a Golfba mivel fordított rendszerû(a tányérrugó van a fõtengelyre fogatva), a JR-es mocinál,talán a 200-as volt a legnagyobb méret…

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.