Rádió bekötés

Kezdőlap Fórumok Elektronikai tippek, trükkök Rádió bekötés

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Szerző
    Bejegyzés
    Lajos
    Adminisztrátor

Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy ha rádiót kötök be és az állandó +- ot és a gyújtás utáni +-ot a bizti táblából viszem a rádióba az baj? Nem vagyok nagy villanyász, de én szeretném bekötni!

Lajos
    Adminisztrátor

Hello Sasmiky. Ha van szabad hej a bizti táblán és nincs áthidalva akkor nyugodtan rákötheted. Csak más fogyasztora ne kösd rá .

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Miklós!

Természetesen jó ötlet, de mind a két szálat biztosítékkal védd le!

Módosította: Doki69, Idõpont: 2008.01.04 19:46

Lajos
    Adminisztrátor

Köszönöm a gyors reakciót, megcsináltam, bekötöttem mindent müködik és ami a legjobb az autó még nem füstöl!!!!
    Egy a baj a kocsi nem a z enyém!

Lajos
    Adminisztrátor

Hát még sem sikerült ez a rádió bekötés minden müködik csak a rádió nem a hiba forrást megtaláltam de nem tudom hova kell kötni. Találtam egy kábelt kék színût a könyvben a neve Auto antenna output mondom was ist en? Ezt hova kell kötni?

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Miklós!

Erre a szálra csak akkor van szükséged, ha elektronikus erõsítõs, vagy elektromos mozgatású antenna van. Egy relé segítségével szokták a nagy teljesítményerõsítõk vezérlésére is használni…Ellenkezõ eseben leszigetel és kész…B)

Ha a rádiód nem mûködik(illetve nincs vétele), akkor az antenna csatlakozóba dugj egy méternyi vezeték ‘meghámozott’ végét. Ha így ‘életre kel’, akkor az antennát ,vagy a vezetékét kell kicserélni…:)

Módosította: Doki69, Idõpont: 2008.01.10 18:14

Lajos
    Adminisztrátor

Köszönöm a segítséget!
    Kicseréltem az antennát kábelestõl és most minden mûködik.

József Póra
    Felhasználó

Szeretnék érdeklődni hogy az autórádió antenna melett van egy vékony kábel azt hová kell kötnöm hogy ne sercegjen illetve ne menjen el az adás. Köszönettel Józsi.

Lajos
    Adminisztrátor

A testkábelre gondolhatsz… Azt bárhová a kasznihoz rögzítheted egy kábelsaruval. Tulajdonképpen ez a földelés.

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.