RV motor

 • This topic is empty.
3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #5375
  admin
  Adminisztrátor

  Lenne egy kérdésem: van egy Jetta 2-esem. Amerikai kivitel 1,8 8V RV-s motor, automata, mechanikus klíma. Motor beállításhoz valamilyen leírást keresek. Jelenleg a fûtésszabályzó nem klímás állásaiban hullámzik az alapjáratom. Mi lehet a probléma, honnan induljunk? Köszönöm a segítséget! KSB)

  #5379
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Sándor!

  Ezek a motorok lambdaszondás KE-Jetronic befecskendezõvel szerelt motorok. Nézd meg,hogyaz alapjárati kapcsoló dolgozik-e(motor áll, kábel leköt,multiméterrrel ellenállásmérés, alaphelyzetben zárlatot mérsz, kis elmozdulás után szakadást,ha jó),valamint bekapcsolt gyújtásnál az alapjárati stabilizálószelep "remeg-e"(tápfeszültség ellenõrzés multiméterrel, valamint a szelep ellenállását megmérni). Utána az alapjárati csavart becsavarni, hogy a fordulat700 1/min legyen, ekkor meg kell az alapjáratnak magától emelkednie.Ekkor a levegõcsatorna mellett lévõ csövet el kell szorítani egy fogóval.ekkor a fodulatnak újra csökkennie kell,ha a szelep mûködik.
  Légkondis motoroknál van még egy szelep a levegõcsatona mellett. ezt bekapcsolt légkondival lehet ellenõrizni.
  Légkondi kikapcs, motor jár tömlõ elszorír,alapjárat nem változik,majd léglondi bekapcs és a fordulatnak csökkennie kell…

  #5390
  admin
  Adminisztrátor

  Köszönöm, megpróbáljuk! KS:)

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.