S.O.S.!OLAJNYOMÁS !??

Kezdőlap Fórumok Technikai segítség Motor S.O.S.!OLAJNYOMÁS !??

 • This topic is empty.
6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #7608
  admin
  Adminisztrátor

  seVWasztok!
  Segitséget,tanácsot kérek tõletek! GOLF2GL 1987-ES 1.6 GL -em van.Áprilisban vettem egy erõsebb motort(1.8 GTI Kat PF MOT. SZÁM 107 le.) és tegnap végre beszereltem. A mocit kipróbáltam a régi helyén ,bár csak 3-ig tudtam kapcsolni,mert félig szét szedték és kipufogó sem volt rajta.Elhoztam vele a mot.veérlõt,mot.tér kábel köteget,légszûrõt,hûtõt és a tank melletti szivattyút.Ami még kellett máshol vettem.Beépítéskor(én csináltam)kiderült hogy pár cucc nem stimmel!Pl: kipuf. öntvény,vízgomba.Sajnos villamosságbban nemvagyok jó +ez az elsõ VW-m…3hónapig volt a gariban mire bekerült,és elfelejtettem h. melyik vez. hova megy és a vákumcsövek is keveredtek!!!MIKOR MINDEN A HELYÉRE KERÜLT nem találtam néhány kábelnek helyet.!némi gyujtás állítás után beindult !KB.5LITER 95-ÖS+5LITER98-AS VOLT A Tankban és kopogott a motor. 5km. a kút elindultam tankolni ,ment szépen csak ha alacsony fordulatról indultam néha leált.Tankoltm 10liter 99-est ,utána elmaradt a kopogás.MA elindultam és50 méter után kivillant azOLAJLÁMPA miután kicsit megpörgettem a mocit !:sick: IRÁNY HAZA!!KICSERÉLTEM AZ OLAJGOMBÁKAT ,DE A VÉGE UA.ALACSONY FORD.JÓ AZTÁN FOKOZATOS FORD.SZÁM EMELÉS KÖZBEN ELMEGY A NYOMÁS ÉS HANGJELZÉST IS AD!!!:S kérdés:szar a szivattyú? M
  ÛSZEREM NINCS!
  UI:JA! ÉS HIDEG MOTORNÁL (AKÁR VÍZ NÉLKÜL)A HÕFOKMÉRÕ fORRÁST JELEZ):sick:

  SOS!!!

  #7612
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Ferenc!

  A hengerfej végén lévõ olajgombára (kék, vagy barna színû) kell a fekete-kék csíkos veztéket kötni. A másik olajgombára (fehér színû, az olajszûrõházon) a sárga színû vezetéket kell kötni.
  Másik kérdés, hogy a fordulatszámmérõd mér-e? Ha nincs bekötve, amiatt is sípolhat a mûszerfal!
  Minden esetre jó lenne egy mechanikus mûszerrel megmérni az olajnyomást!

  Ha a hûtõkiegyenlítõ tartályodban van szintjelzõ és kevés a hûtõvized szintje, akkor ‘kiakasztja’ a hõmérõt és villogtatja a kis LED-et, mert kevés a folyadék.

  #7929
  admin
  Adminisztrátor

  Sziasztok! Van egy 90-es 1.8-as jettam. Tegnap mentem vele es egyszercsak elkezdett sipolni a muszerfal es villogott az olajlampa. A gond az volt, hogy az olajgomba mellet omlott az olaj. Vettem egy masikat kicsereltem. mentem vele es megint elkezdett sipolni, de csak 2-ezer fordulat felett. Szeretnek erre valaszt kapni,hogy mi lehet a gond,elore is nagyon koszonom udv Jani!

  #7934
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW János!

  Az olajgobákkal sajna elõfordul,hogy átszakad és folyik belõle az olaj. A kicserélt olajgomba ugyanolyan színû, mint a régi? Ugyanis a VW csoport autóinál a különbözõ színû olajgombák eltérõ kapcsolási nyomásértéket és kapcsolási módot jelentenek!

  #7940
  admin
  Adminisztrátor

  Eloszor is koszi a valaszt, hat sajnos en barna szinu olajgombat vettem az eredeti feher helyett, nem tudtam, hogy szamit a szin, de most mar ezt is tudom kicserelem es remelem jo lesz. Udv Jani!

  #7952
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW János!

  A fehér színû olajgomba (ami a benzines mocikba kell) 1,6-2,0bar nyomáson kapcsol BE, míg a barna színû 0,15-0,45 bar nyomáson kapcsol KI . Ez zavarta meg a nyomásjelzõ egységet!

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close