Sportvezérmûtengely

Kezdőlap Fórumok Technikai segítség Motor Sportvezérmûtengely

 • This topic is empty.
7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #9448
  admin
  Adminisztrátor

  SzeVWasz Doki!

  Hoztak egy sportvezérmûtengelyt a gépbe. G3 1.8 AAM 8V Nem annyira durva,alapjárat is egyenletes.Üresben kegyetlen jól felpörög,terhelés alatt viszomt olyan,mint a gyárival. Szerinted benzin kell neki?Ha az,akkor elég,ha a potméteren állítok,vagy nyomást is kell növelnem?Tudom,hogy elvileg nem szabadna rajta állítani.
  Köszi!

  #9452
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Peti!

  Mit jelent az a ‘nem annyira durva’? Széria motort csak elrontani lehet egy sport tengellyel, mivel eltûnik belõle a kompresszió a megnövelt nyitási idõk miatt! Elõször inkább ezt ellenõrizd! Minimum 10 bar nyomásnak kell lenni a hengerekben, ha kevesebb,akkor add vissza!
  A fojtószelep potenciométerhez ne nyúlj,mert akkor le kell az egész injektorfejet cserélni! Azt számítógéppel ‘lövik be’, csak úgy ide-oda állítgatni nem szabad!

  #9482
  admin
  Adminisztrátor

  Köszi Doki!
  Megméretem.Igazából az is érdekel,hogy kell-e neki több benzint adni, ha nem a gyári tengely van fent?

  #9524
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Peti!

  Lehetõleg ne állítsd el a benzinnyomást, mert akkor a lambdaszonda lecsökkenti a befecskendezési idõt, vagy vészprogramra fog állni a motorirányítás! Errõl még tudomásod se lesz(csak ha kiolvastatod a hibákat) ,mivel nincs ellenõrzõ lámpa! Csak a jelentõs túlfogyasztásból fogsz valamit gyanítani…:(

  #9735
  admin
  Adminisztrátor

  Köszi Doki!
  Nem nyúltam a benzinnyomáshoz. Még egy kérdésem lenne: az 1.6 és az 1.8 központi befecskendezõnek a befecskendezõfeje ugyanaz? Mert belemegy egyik a másikba, még jómultkor szenvedtem vele és most nem vagyok benne biztos,hogy melyiket szereltem bele.

  #9738
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Peti!

  A nagyobb moci nagyobb üzemanyag igénye miatt, szerintem a fecskendezõ furat átmérõje lehet nagyobb…

  #9742
  admin
  Adminisztrátor

  Köszi!
  Akkor még ma megnézem,melyik van benne.

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.