www.kedvezmenyesbiztositas.hu

szelepe hanga a motorbol

Kezdőlap Fórumok Golfosok törzsasztala szelepe hanga a motorbol

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 16
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25389
  admin
  Adminisztrátor

  sziasztok .remélem valaki tud segiteni .g2 gtd . jelenségem hogy a motorbol erös szelep hang jön ki ,a hidrotökére gyanakotunk .kicseéltük mind a 8at és még csunyábban járt 20km után is mint a régi.olajat cseréltem már.elöre is köszönöm a segitséget!

  #25432
  admin
  Adminisztrátor

  Hi Pista!

  A vezérlés jó helyen van? Az adagolóban a hullámtárcsát nem cserélted ki másra? A porlasztók befecskendezési képe milyen?

  #25439
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW!
  Hajtókar csapágy..szerintem…
  Le kéne venni a kartert megnézni a motort alulról!
  ÜDVW

  #25482
  admin
  Adminisztrátor

  szia
  a porlasztok 130 -140 közt vannak az jo . egyik naprol a másikra jött ez a csörgés bele.már az adagolot is megprobáltuk odébb teni hogy hátha de nem az .szoval igazábol ezért nem tudom. hajtokar csapágyra gyanakszom még vagy esetleg szelepre..

  #25483
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW!
  Az adagolóhoz nem nyúlnék,mert hamar el lehet állítani az elõtöltést és az akár fogyasztás növekedéshez vezethet.
  A porlasztócsúcsoknak meg vagy 140 baron ha használt, ha pedig új akkor 155 baron kel dolgozni és EGYFORMÁN NEM ÖSSZE VISSZA!!!!
  üdvw

  #25484
  admin
  Adminisztrátor

  az adagolohoz nem nyultam .már olaj nyomást is mértem . le vettem már a kartert is ,de nem láttam semmi olyat.ha csapágyas az kotyanásban vagy miben nyilvánul meg ?vagyis hogy lehet kitudni anékül hogy cserélném feleslegesen esetleg.tényleg és mindenkinek köszönöm, asegitséget!!

  #25496
  admin
  Adminisztrátor

  Szia!
  Nekem is volt hasonló problémám, bár nem mondanám, hogy hirtelen jött a hang, de kipufogó szelep csere megoldotta a problémát (hidrotõke csere is volt).

  #25499
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW!
  Vedd le a szelepfedelet és nyomkodd meg a hidrótõkéket egy kalapács fanyelével.Ha nem mozdul meg akkor ott baj van a hidrótõkével.Ehhez a mûvelethez mindig el kel majd fordítani a fõtengelyt,hogy ne szelepváltáson legyen majd a vezértengely bütyke hanem “felül”.
  ÜDVW

  #25536
  admin
  Adminisztrátor

  megtörtént a 8 hidrotöke cseréje tejesen ujra és semit nem javult ,söt csunyább hangja volt . igy kimostuk a régit és viszatetük .kisé csendesebb lett.szoval nem tudom már mi lehet .már hengerfejel is rémiszgetek.látam én is sok érdekeséget de ez még nekem is uj.

  #25537
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW!
  Lehet akkor az új hidrótõke nem forog el a helyén.A vezérmûtengely véletlen nincs meghajolva?
  ÜDVW

  #25538
  admin
  Adminisztrátor

  na látod ezt nem tudom. az elhajolást hogy tudom megnézni?

  #25582
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW!
  Ki kell venni a vezérmûtengelyt a helyérõl és akkor meglehet nézni az ovalitást erre való mérõeszközzel.
  Ha ki van véve a vezérmûtengely akkor tudod ellenõrizni azt is,hogy a hidrótékék el-e forognak.Akkor a szelepeket is megtudod nyomkodni,hogy mûködnek-e de arra figyelj,hogy ne nyomd a dugónak.Van egy olyan is,hogy esetleg a segéd tengely ami az olajpumpát hajtja annak a perselye van kikopva.
  Egyébként kék füst van vagy szürke , ha mész a kocsival?
  ÜDVW

  #25599
  admin
  Adminisztrátor

  szia
  inkább kékes .bár most nem néztem mert 4 porlasztobol 3 rosz volt.azokat kicseréltem.most nem is használom az autot adig mig kinem derül mi baja nehogy hazavágjam a motort. a hangot leginkább ugy tudnám leirni amit kiad.mint a lapkás motornál mikor nincs beálitva a szelephézag.

  #25607
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW!
  Akkor nekem a véleményem az,hogy a hidrótõke nem forog el a helyén.Akkor van ilyen amikor ovális a hidrótõke helye vagy amikor a hidrótõke rész meg van “rogyva”.
  ÜDVW

  #25716
  admin
  Adminisztrátor

  sziasztok
  okosabb lettem kicsit. meg van a hiba forráspontja ha minden igaz.a fötengely végén az éknályám megkopott és ezáltal a vezérlésem is változni tudott olyn 1,5 fokot.feltehetöen ez volt az oka . most a másik kérdésem az lenne hogy az 16 d és 16 gtd fötengely közt van e külömbség ? és mi lenne ha azt tenék bele ,szivoét?

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 16
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

[instagram-feed]

AABCarLogo125x125

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close