Kezdőlap › Fórumok › Golfosok törzsasztala › Szervó
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-11-18-22:05 #4775
Lajos
AdminisztrátorHelló
Van egy Golf 2 1.6 GTD rossz a szervóm,csak jobbra mûködik,meg elég fura hangja van.
És van az Apróhirdetéseknél (itt a DEPÓ honlapján) egy szervó 10 ezerért,és beszéltem a tulajdonosával,és nemtudja hogy milyen autóhoz való.Azt mondja hogy POLÓ-é de nem biztos benne.
A kérdésem az, hogy jó-e ez a szervó (van kép is róla,ami az apróhirdetésnél van) az én Golf 2 GTD-be???
SÜRGÕS LENNE….ELÕRE IS KÖSZI mindenkinek
És ha kell vkinek G60-as elsõ ív a bátran szólhat ,mert van kettõ elsó vadi új. Ára 21990 ennyiért is vettem újonnan.Autón még nem volt.Csak nekem ÚJ GTi kellehe helyette.
Módosította: Isti20, Idõpont: 2007.11.19 19:31
2007-11-23-21:40 #4787Lajos
AdminisztrátorÜdVW Isti!
A két kormánymû nem egyezik!
Próbálj még esetleg Golf III-as vagy Polo Classic(6K) esetleg korai Seat Ibiza/Cordoba/Toledo kormánymûvet keresni…2008-11-06-20:50 #9478Lajos
AdminisztrátorSziasztok!
Én is a segíteségeteket kérném…
Van egy 84-es évjáratú JR motorkódú golf 2 1.6 GTD-m.
Ebben sajnos nincs szervókormány, viszont szeretnék bele egyet…:blush:
Találtam egy hirdetést itt a Depó :whistle: honlapján…
A srác egy 90-es évjáratú PL motorkódú golf 2 GTI-bõl árulja a komplett szervót.
A kérdés az lenne, hogy ez a szervó beszerelhetõ-e az enyémbe valahogy, vagy keresgélnem kellene tovább?!Válaszokat elõre is köszi!
ÜdVW
Sanya
2008-11-06-21:28 #9479Lajos
AdminisztrátorÜdVW Sanyi!
Mivel még okosabbak nem válaszoltak.
Mivel típusazonos géprõl van szó,szerintem megoldható. Talán "csak" a szivattyú felfogatása,állítása a kérdés. Többi megoldható.2008-11-07-00:06 #9486Lajos
AdminisztrátorKöszi a gyors választ…:cheer:
Én viszont pont attól félek, hogy a szivattyú stimmelni fog, csak a kormánymû nem.
Múltkorában olyasmit olvastam, hogy a 89′ utáni kocsiknál a kormányoszlop vékonyabb, így a kormánymû csatlakozása is másabb lehet.
Ezért vagyok bizonytalan…:SDe ha minden igaz hamarosan meglesem élõben a kormánymûvet… 😉
Hátha akkor okosabb leszek…:blink:De azért még várom a tanácsokat…:blush:
2008-11-08-13:07 #9506Lajos
AdminisztrátorHali skacok!
Én már építettem be szervót a G2 "JR"-be!
Nem egyszerû de nem is lehetetlen!:laugh:
Szerintem a GTI És G60 szervó más mint a többi!
De ha kompletten mindent átteszel jó lehet bele!
Az ETKA vagy az ETOS programból minden segítség kiderülhet!
Hali!2008-11-09-22:23 #9543Lajos
AdminisztrátorÜdVW!
Hopp!
Jut eszembe.
Én cseréltem kormánymûvet (szervó) mikor megvettem a vasat és szerintem "csak" annyi különbség lehet,ami a kormánymû tengelycsonkjánál jelentkezik,más a ricni sûrûség.
Ez jutott eszembe,vagy mibe. 😉2008-11-09-23:27 #9553Lajos
AdminisztrátorSziasztok!
Bár csak ennyi lenne a különbség…
Szerdán mek meglesni személyesen, valszínû el is hozom.
Addig várom szivesen a tanácsokat, tapasztalatokat!:blush:Mellesleg az ETOS-ban szoktam nézelõdni.
De ott nem sok különbség van a két kormánymû között…
Csak a cikkszám végén van az egyiknek MX a másiknek EX…?:huh:Bye
2008-11-10-18:03 #9563Lajos
Adminisztrátor😛 Szia.
Megnéztem neked az ETOS-t !
Az MX végü van gyárilag a tieden ha 84 es!
A ricnistengely ugyan az mindegyiken talán szervócsõben van eltérés vagy szivattyúban meg ékszíjtárcsában!
Ha mindent megveszel hozzá kompletten akkor össze tudod rakni!:lol:
Jó mulatást!
JA ha rákereser a szervóra irtam már róle egy gondolatoz!:ohmy:
Csaó!2008-11-10-21:19 #9567Lajos
AdminisztrátorÜdVW!
Szerintem az sem mindegy, hogy milyen motorra van szerelve a szervószivattyú! A benzines meghajtótárcsájának kisebb az átmérõje!
2008-11-10-23:18 #9574Lajos
AdminisztrátorSziasztok!
Köszi az infót Doki…:)
Mint írtam GTD-re szerelem a szervót…
Viszont a dízelmocimon dupla tárcsa van, szal ha annak az átmérõjére gondoltál, akkor ezen már nem kell törni a fejem.
Viszont ha a szivattyún lévõ tárcsára, akkor még mindig gondban vok…
Megpróbálok utána járni… (vagy ha esetleg valakinek ilyen van.. és már kíváncsiságból meg is mérte. 😉 )THX Kokesz a fáradozást…:)
Kompletten fogom szerezni (szerelni), szal remélem nem lesz vele télleg gond!
Azaz szerelteni fogom, mert sajna ennyire nem merek belenyúlni…
(Bár valahol el kellene kezdeni a komoly dolgokat is..;) )Az ETOS-ban szoktam csak nézelõdni.. de akkor felrako most már kíváncsiságból az ETKa-t is.
Köszi a segítséget!
ÜdVW
Sanyi
2008-11-11-01:46 #9582Lajos
AdminisztrátorElfelejtettem leírni.:(
Na milyen márkatárs vagyok?
Szóval,lemértem. A fõtengelyen lévõ (4 csavaros) tárcsa átmérõje (nem tudtam "csini" ruhában másképp,csak a perem csúcstól-csúcsig mérve) 122,míg a szervószivattyún lévõ 96. Ha jól rémlik. Ez már talán támpont.
A gép ’91-es TDi ll-es.
Jahhh és a szervókormánymû ricni sûrûségben biztos hogy volt különbség!Sok sikert!
2008-11-11-20:02 #9585Lajos
AdminisztrátorHogy milyen márkatárs vagy…Kíválló…:laugh:
Örök hálám üldözni fog..:lol:
Ezzel a lendülettel mek és tolómérõt ragadok.. megmérem én is, nekem milyen van fent a fõtengelyen…
Még1x köszi az infót…
Hát… ha a ricnizéssel gond lesz, akkor nézek hozzá egy kormányoszlopot is…
Bár akkor az sem biztos hogy jó lesz az én vasamba…:S
A srác akitõl veszem, két golf 2-õt bontott…
Valamit csak össze tok belõle pakolni. 😉
Azt nem tom, hogymind a kettõ GTI-e, de holnap úgy is kiderül…
Ha valami fejlemény lesz, írock…THX!
Üdv
Sanyi
2008-11-11-20:57 #9590Lajos
AdminisztrátorÜdVW!
A szervószivattyúkon egyféle szíjtárcsa van! A benzines mocinál kisebb a meghajtótárcsa átmérõje(mivel jóval magasabb fordulatszámon dolgozik a motor), míg a dízelnél nagyobb!
2008-11-11-23:24 #9601Lajos
AdminisztrátorCsao.
Dokinak igaza van ha nagyobb a kelletenel összeerhet a vizpumpa tärcsäjäval! a szivattubol is ketfajta van(kis agyas-nagy agyas) igy a fötengely ekszijtärcsät is vedd meg mert nem fog sikban futni az szij !(sajät tapasztalat):(
Nekem G3 kormänymü van benne es ahoz kellett a sajät csukloja ami viszont megeggyezik a G2 kormänyoszlop csatlakozässal!;)
En majd egy napig sakkoztam össze de megerte!:)
Keszülj föl,hogy a bölcsöt le kell engedni a kormänymü ki-be rakäsähoz ugyhogy ne aknära ällj hanem emelöre!
Hali! -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.