szeszélyes Golf2 1.6

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! szeszélyes Golf2 1.6

 • This topic is empty.
11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #6090
  admin
  Adminisztrátor

  Egy 1.6-os benzines 88-as golf2-esnek lassan 6. éve vagyok a gazdája. Hûseges társam mostanában elég szeszélyes. November óta a hideg beállta után pöccre indul, minden rendben, majd kb 3km után rettentõen felpörög a motor, gázadás nélkül is 60 km/h- val karcol ami a városban egy kicsit necces. A lámpánál üresben mindenki õt nézi, hogy az ostoba söfõr miért nyomja tövig a gázt. 6-7 km megtétele 180-as vérnyomásom után gondol egyet visszaáll normál üzembe. Ezt a trükköt 10 fok fölött reggel már nem játsza el. Két szaki is próbálta szeszályét korlátozni, de nem sikerült. Köszönöm, ha valaki aki már találkozott ilyennel megosztaná velem a gyógyírt.:(

  #6106
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Attila!

  Légy szíves motorkódot adni, meg azt ,hogy milyen módon ‘étkezik'(karbi, K-Jetronic,stb), mert így nehéz kitalálni a nyûgjét!

  #6109
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdvW!
  Karburátoros s drága. Sajna a motorkód nem segít, mert AF019032992300AF és az eredetire rakták rá! Ha segít, ennek elöl már széles lököse van, oldaléce is széles, vagyis az új kasznis elsõ széria.

  #6110
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Attila!

  Még 1 mentség lehet: ha a csomagtartód nem volt festve,akkor van 1 beragasztott típustábla a hátfal belsején valahol. A második sorában van az alvázszám, a harmadikban a motor- és váltókód… Enélkül csak találgatni tudunk…

  #6112
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Doki69!
  A hátfalon megtatáltam, de ellégé kopott állapotban. Nagy nehézségek árán remélem jót olvastam le: RF249104T. Elõfordulhat, hogy a 9 és 1 között még egy 1-es is van.
  Kösz a tippet!

  #6215
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Attila!

  Elméletileg csak két betûrõl lenne szó. Az pedig az RF. Ezen a mocin Pierburg 2E2 vagy 2E3 karbi van. Ezeknek van egy kis hö-bimetál szelepe ,ami a fojtószelepre ‘rátart’, hogy megemelje a hideg alapjáratot. Ha ennek a szelepnek a hûtõvizcsöve eltömõdik, akkor lassan tud felmelegedni és tovább emeli az alapjáratot. A fojtószelepen van egy ütközõ lapocska,(ahová ez a hõszelep rátart) ami egy 4-es imuszcsavarral van rögzítve. Ezt kilazítva lehet a hideg üresjárat emelését beállítani. Túlságosan nem jó leállítani, mert akkor hidegen instabillá válik az alapjárat.

  #6551
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Doki!
  Az általad adott infókkal elmentem a szerelõhöz. Állítása szerint ezen nem lehet állítani, mert elektronikus beállítású. Így ha üvölt egy golf az úton az továbbra is én vagyok.

  #6554
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Attila!

  Sajna nem tudok így többet segíteni! Próbáld meg beszerezni a Golf II-es ‘kézikönyvét’ és azt a szerelõ kolléga orra alá dugni!

  #6556
  admin
  Adminisztrátor

  Hali.

  Hát ezt olvasva derültem egy kicsit.Itt a megoldás egy ,a számomra hiteles és segítõkész személytõl,de a "szakember" ezt el nem fogadja.Na ezért tartunk itt ahol…Fogadjunk meg se nézte,h netán mi van ha téved,csak téged nézett hülyének Attila,h mit okoskodik itt ez a "hülyegyerek" én vagyok az autószerelõ.

  Én serencsére tudom olyan ember segítségét kérni aki nem szégyell felhívni vkit,ha megfeneklik a munkában,olyat aki már talán látott olyat.És ha kell nem egy embert csörget meg.

  #6562
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Attila!

  Még egyetlen dolog lehet, hogy Ecotronic karburátor van a motoron, bár én még ezen a motorkódú mocin nem láttam.
  Jó lenne egy fotó róla! Mert ha tényleg ecotronic,akkor annak kuka.

  #6669
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW Doki69!
  Kerestem egy karbi specialistát. Jól gondoltad Pierburg 2E3 karbi van rajta. Egy napra leadtam nála, és valami viasszelep problémára gondolt, illetve javasolta a Pierburg 2E2-re cserélést. A pontos diagnózisra és gyógyításra azt kérte két napra adjam le. Mindenesetre állított a gyújtáson, illetve az érzékelõkön is matatott. Megállpodtunk mikor adom le, de láss csodát amióta elhoztam tõle újra olyan mint régen. Mindeesetre még visszamegyek hozzá. Köszönöm eddigi tanácsaidat.
  Attila

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close