tárcsafék???

 • This topic is empty.
8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #7689
  admin
  Adminisztrátor

  Sziasztok!!

  Van nekem egy 91 es golf 2-esem benzines. Kérdésem az lenne, hogy a hátsó dob féket szeretném lecserélni tárcsafékre. Olvastam sok helyen, hogy 2007 május elõtti vizsgázott autóknál lehetséges ez. Az enyém 2007 júliban vizsgázott. Kérdésem az lenne abszolút felejtsem el a változtatást?? hol regisztrálják a fékeket mert a forgalmiban nincs errõl szó! amúgy simán átalakítás nélkül át lehet tenni egy gti tárcsaféket rá??

  üdv vadlee

  #7691
  admin
  Adminisztrátor

  Hello!

  Nem tudok teljes választ adni a kérdéseidre.Azt tudom,h ha hivatalosan átalakítási engedéllyel akarod alátolni a tárcsféket hidat,az nagyon lóvés.Ott körül van az anyagi vonzata mint egy motorcserének.Egyébként az a legegyszerûbb,h veszel komplett tárcsfékes hátsó hidat,és komplett alárakjátok.

  #7693
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  Nándi!

  Ha valamirõl nincs pontos infód, akkor kérlek ne szólj bele légy szíves! Csak feleslegesen szaporítod a szót, érdemi választ pedig nem tudsz adni! :angry:
  A hátsó hídtest nem különbözik! Csak a komplett kerékagyat kell átszerelni, viszont a fém fékcsövek és a kézifékkötél is eltérõ!

  Szilárd!

  Rossz hírem van: tényleg elfelejtheted a fék cseréjét! Hacsak nem akarsz egy típusmódosításos vizsgát! Bõvebb információval a területileg illetékes Közlekedési Felügyelet(most már Nemzeti Közlekedési Hatóság) átalakításokkal foglalkozó munkatársától kapsz!
  A fék cserét más fórumszálon kitárgyaltuk! A forgalmidban nem szerepel, hogy milyen fék van az autódon, de a mûszaki adatbázisban viszont igen! Emiatt fogják megtagadni a mûszaki vizsga érvényesítést! Az indoklás pedig: Típustól eltérõ fészerkezet lesz, de ha még érvényes mûszakid lesz,azt is letiltják és viheted a vasat haza trélerrel!

  #7716
  admin
  Adminisztrátor

  Hi!

  Valóban sok helyen tárgyaljátok, csak nekem pl a keresés a fórumban rublika 0 találatot ad ki, viszont ha a sima jobb felsõ keresés fülbe bepötyögitek a "hátsó tárcsafék kifejezést" már lehet is mazsolázni 🙂

  Csõváz!

  #7727
  admin
  Adminisztrátor

  Szia Doki!:)

  Még egy télifagyit??Csak azt szeretném tudni,hogy milyen hosszú a tárcsásnak a fékkötele nézegettem,nézegettem itt is ott is de nem jutottam sokra!
  Én ugy vagyok ezzel a hátsó tárcsákkal,hogy ha szólnak akkor visszacserélem a régire,meghagytam nem dobtam ki.Viszont ha valaki cseréli akkor arra figyeljen oda,hogy milyenek az elsõk mert nagyon nagyot tud fogni a hátulja!!!!

  Hali,G.

  #7732
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Marci!

  Ezt a gondot a ‘hibák a honlapon’ címû fórumszálon is jelezd már légy szíves! Sajna én ahhoz a részhez nem értek!:(

  #7733
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Gabriel!

  Sajnos nem tudom a kézifékkötelek hosszát, ezt csak az utángyátóknál fontos adat! Ne nemcsak a hossza hanem a fékszerkezeti felfogatás és pl a bowden vége is különbözik! Ezért kell a fészerkezettel együtt cserélni!
  Még 11 nap és jöhet a fagyi! :woohoo: De a télit nem szeretem!:laugh:

  #7740
  admin
  Adminisztrátor

  Szia Doki!

  Akkor próbálkozom valamelyik csak jó lesz!A fékem az Girling.
  Ok,ha nem téli akkor viszont csak egy gombóccal mert mint azt már jeleztem,nem akarom,hogy beteg legyél!!!:woohoo:

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close