Kezdőlap › Fórumok › Technikai segítség › Egyéb › Tdi tuning, mi kell még? :-)
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2009-01-05-23:44 #11059
Lajos
AdminisztrátorKöszi a címeket,majd nézegetem.
2009-01-06-01:34 #11066Lajos
AdminisztrátorÜdVW!
Pffff,ezt leírni sem volt egyszerû,nem hogy megélni fizikailag!
Tetszik Zoltán írása. Persze ez így van. Mindenkinek más a tapasztalata. Sokan mondják: A megbízható VW. Na ja!!! Nálam ez nem jött be. Legalábbis eme utolsónál. Már többet költöttem rá és kínlódtam vele,mint az elõzõ 3-al és itt gyorsan hozzáteszem hogy (az elsõ gépem) a Bogár kaszni-alváz külön fel lett totál újítva. Ez biztos,mert magam csináltam.
Nem mesélek ilyen hosszan,de az én gépem sem az "olcsó üzem" kategóriába tartozik (’91-es Golf ll 1.6 TDi).
Biztos a sok hibájába miatt õszülök ezerrel.
Miért vettem diesel-t? Igen. Mert nekem is azzal jöttek hogy milyen olcsó üzem. (gázolaj "120 HUF" anno) 🙂
De azt nem közölték,hogy ha motort kell felújítani…Ennyi elég. Már megmarad egy darabig (amennyit ráköltöttem),de az álom akkor is egy BATÁR NAGY V8-as lesz a Tengeren túlról. Addig nem halok meg. Hallod Kaszás???
BYE: Peter2009-01-06-17:25 #11089Lajos
AdminisztrátorCsövi Doki!
Ezt hogy értetted:
"Kis mûhelyekben ‘összetákolt’ olajkályhák hülyére verik a hasonló kategóriás benzineseket…"
"Duplázott teljesítmény és nyomaték, ehhez a benzines mocinál már csak a blokk marad"?Szerintem a "hasonló kategóriás" dízel és benzines autóknál nem a pacik számát hanem a forgatónyomatékot kellene nézni mert kb az lenne reális, mivel a 4 ütemû Otto-motor és a Diesel üzemû motorok mûködése között van némi különbség. Mivel más az üzemanyag összetétele. A verseny metanol és a disel üzemanyag "tudásban" sokkal közelebb áll egymáshoz mint a diesel és a benzin. Ha a benzinesek nagy átlagban nem 4000 és 6000Rpm között tudnák a max nyomatékot leadni hanem a felénél akkor lenne KB reális az összehasonlítás. Ugye nagyrészt emiatt van az üzemanyag fogyasztásban a nagy eltérés. Az pedig tény hogy a VW-Audi motorjai sokkal nagyobb "tartalékkal" rendelkeznek mint más gyártóké és igy jobban bírják a tuningot is.
Ha pedig a TD mozaikból elvesszük a T betût akkor kapsz egy igen csak lomha kis fogyasztású D autót. A dieselek a turbó segítsége nélkül nem tudják teljeseíteni a felhasználók (vásárlók) teljesítménybeli elvárásait. Nem véletlenül turbós szinte minden olyan diesel motor amit hajókban, kamionokban, kompokban, stb… használnak mivel gazdaságosak és a nagy nyomaték miatt igen nagy tehert képesek elcipelni kevés üzemanyag felhasználás mellett.
Csak a blokk marad?
Attól függ hogy mit hasonlítsz össze mivel. Egy G3 2.0 16v GTi-t kb 190Le-ig tornászhatsz fel motor alkatrészek
cserélése és turbó nélkül. Ha már beveted a turbót akkor nyilván cserélned kell a motorban "dolgozó" alkatrészek nagy részét mert szívónak született a szerencsétlen a gyárban. Ez egy G2 G60 esetében azért többet enged: egy turbó beiktatásával úgy 250le-ig fõbb cserék nélkül. Az 1.8 T esetében pedig egy 60 ezres "sima"chip 150-rõl 200le-re tornássza fel a teljesítményt 10 perc alatt. Ugyan ez a motor a TT Quatroban kicsit finomítva 225 le tud alapból. A 2.0 TFSI-nek meg 180le-tõl 300le-ig csak a szoftvere más az egyes típusokban.Innentõl kezdve nem kérdés hogy nagyobb teljesítményt könnyebben lehet kihozni az eleve turbós TD és TDI-bõl (és turbós benzinesekbõl) habár komolyabb teljesítmény növelésnél azért már itt is cserés jópár alkatrész pl. nagyobb turbó, IC, nagyobb nyomáson fecskendezõ porlasztó, nagyobb adagoló elem és hullámtárcsa, esetleg mechanikus adagoló, vezérmûtengely, kipufógó rendszer stb… Szóval ha erõs TD-t akarsz akkor ott is csak a blok marad lényegében mert a nagyobb terhelést már nem viselik el az eredeti alkatrészek.
De mostmár a gyártók nagy része átáll a kisebb feltöltös benzines motorok gyártására mert alacsonyabb fogyasztás mellett tudják a szívó benzinesek teljesítményét és ugyanannyi vagy több nyomatékot.
Szóval most már lassan lehet azt mondani hogy (ha nem is teljes egészében) de kiegyenlítõdni látszik a diesel és a benzines motorok közti kölönbség.
Egyenlõre.A nagy raklap sz………..r üzemanyaggal meg sajnos nem tudunk mit kezdeni, de elsõsorban ez is inkább a dieseleknek kedvezõtlen, mivel a nem megfelelõ diesel nafta igen komoly károkat tud okozni (a nem megfelelõ kenés és a kén tartalom miatt), fõleg a modernebb "kifinomultabb" diesel technikában. A benzinesekben "csak" útszélen álláshoz vezet, meg kockás benzin fogyasztáshoz és talán nem károsodik a motor. Szóval nyelünk egy jó nagyot aztán cserélgetjük sûrûn a szûrõinket:woohoo: , akár dieselbõl akár benzinbõl vesszük ki a zoxigént.;)
Az is érdekes hogy az 1989.11. G2 GTi-rõl (243.000km megtétele után) a gyári benzin szûrõt szedtem le amibe még a gyári VW szám meg embléma is bele volt írva(de lehet hogy csak gyári szûrõt cseréltek). A szûrõt pedig rutinból cseréltem és nem azért mert nem ment úgy az autó ahogyan kell neki. Persze nyilván német autóról van szó!:whistle:
ÜdVW
Gábor2009-01-07-00:01 #11108Lajos
AdminisztrátorÜdVW Gábor!
Úgy értettem a tákolt diesel témát, hogy akár a saját TDI Golfom alakuását figyeltem…300000km futás után kapott mechanikus adagolót(meg 502-es csúcsokat).
De még elektronikus EDC dieselként is érdekes ereményeket produkáltam vele a mezõkövesdi gyorulási versenyen(17:83, 402méteren, 0,8-as rajtkésedelemmel)! Nevezetesen teljesen széria moci volt, csak a kémény lett a katalizátortól hátrafelé fojtás nélkülire cserélve. Az Audi A3-as (1,6-os 102 pacis, azonos súlycsport) másfél-két másodpercet kapott tõlem. A haverom Cordobájával(1,8 16V 129LE) remiztem(hol õ, hol én voltam a jobb…).
Most csak a kuplung ‘adta be a felmondását’, állandóan megcsúszik…De már jön a B7-es Passat cooler(nagyobb,mint a vízhûtõ), a VNT 20-as csiga, a 62-es szívócsõsor és a 60-as kémény! Ezzel be is zárom a ‘fejlesztést’, nem akarom felrobbantani… Majd májusban kiderül, mit tud…A 90 pacis TDI-kbõl 180 pacit simán ‘kihúznak'(és ki tudja mekkora nyomatékot?) egy turbó és egy adagoló + csúcs cserével…A mechanika marad!
A 90 pacis TDI moci 202 Nm nyomatékának 80 százalékát használhatod 1650-2500 fordulat között!
A benzines mocik a nyomatékukat 2500-4000-res fordulaton tudják leadni (pl. a Honda 1,6 VTi még feljebb, a 5500-7500-as fordulaton adja a legnagyobb nyomatékot!)…
A régebbi 1,6 D motorok a tartósságukkal vívták ki az elismerést(egyik ismerõsöm Golf 1,6D Golf II-ese 515ezer km-t futott egyetlen gyûrûsor cserével!). A140-es tempót vígan vitte és beérte 5-6 literes étvággyal!
Azért a régi 1,6-os benzinesek(motorkód:EZ, RF, DT) sem voltak lóerõbajnokok (69-75 LE)!A Depo-ban bemutatott VW Scirocco II-es, amiben Eaton kompresszor került a G-töltõ helyére, olyan nyomatékkal bír, hogy harmadik fokozatban padlógázon nem lehet levegõt venni! Itt a regiszterben is megtalálod, sõt ugyanezt NOS rendszerrel egy Corrado-ban(Prokai Racing)…
De ezekben a motor belseje ‘fogyókúrázott’, más tengely, módosított Digifant, kompresszor chip, más benzinsín
van tehát jelentõs módosításokon estek át!A Golf III 2,0 GTI 16V ami alapból 150 pacit tud, nem nagy a módosítás a 190 paciig. De ha ezt szeretnéd duplázni, akkor tényleg csak a blokk marad!
A TDI mocikhoz általában a PD dugó-hajtókarszett jelenti a tuningot…De nem JE Pistons titántugattyúk titánhajtókarral!
Itt inkább az eltérõ üzemmód ami döntõ. A benzines mocik fejlesztései már lassan kezdenek a lehetõségeik végére érni, míg dízeleknél most érték el azt, hogy a füstös lomha autóból a benzinesek komoly ellenfele, sõt akár legyõzõje is lehet! Benedeczki Lajos (Kecel, Benedeczki Bosch Szervíz tulaja), megmondta,hogy a dízel motoroké lesz a jövõ. Csak nézd meg a nagy kamionokat! Valaha(10 éve) büszkén hirdették a Rábák 330 pacis mociját, ma már a 4-600 ló a domináns és a régiek ‘étvágyának’ a felét eszi! 😉
2009-01-07-00:20 #11110Lajos
AdminisztrátorHALI!!
Izlések és pofonok de nekem akkor is a DIESEL KIRÁLY!!!!
Benzines csak jelenthet neki..))[img size=555]https://www.vwdepo.hu/media/kunena/attachments/legacy/images/diesel__s_benzin_teljes_tm_ny.JPG[/img]
Módosította: fokapapa, Idõpont: 2009.01.07 13:56
Attachments:2009-01-07-21:37 #11146Lajos
AdminisztrátorüdVW Ferenc!
Annyit azért ‘belejavítanék’, hogy a diesel moci kipufogó gázai 5-700 celsius fokosak, míg a benzinesé 800-1200 celsius fokosak. Valamint a benzin öngyulladási hõmérséklete 200-250celsius fok.
A dízelmotorok jelentõs nyomatéktöbblete az elnyújtott égési folyamatnak köszönhetõ.2009-01-07-22:46 #11159Lajos
AdminisztrátorNa látod Doki az 1.6-os A3 a maga 103 lovával nincs egy súlycsoportban az 1.9 tdi-vel!
Feri gõzöm sincs hogy mit akarsz mondani ezzel a táblázattal, ugyanis nem arról szól a topic és a hozzászólásom sem hogy melyik a jobb.:blink: De én úgy látom hogy a hozzászólásaid nagyrészt azért íródnak hogy növekedjen a számuk. Mondjuk nekem tök mind1.
2009-01-07-22:52 #11160Lajos
AdminisztrátorSZIA..
Esetleg valakit érdekel ,esetleg nem jutott az eszedbe?! mert lehet téged nem érdekel az egy dolog..de nekem is 8…..
2009-01-09-12:34 #11225Lajos
AdminisztrátorCsövi!
Majd ha valakit ÉRDEKEL (ha még nem tudná) akkor majd megkérdezi. Mondjuk egy másik témát indít és ott kibeszélitek az elõnyöket-hátrányokat stb. Nekem meg 9:woohoo:Most nem kötöszködni akarok de ez a hozzászólásod micsoda:
[b]kapuvári ferenc írta::[/b]
[quote]Szia !
Youtuben nagyon durva erõgépek vannak!!!akár 800LE vagy még felette….csak bírd tankolni)))[/quote]
Ezzel az erõvel azt is írhattad volna hogy: úúú de kemény a VR6, barátod a google és csak a Diesel a király.
Aki már egy 800 lovas VR6 turbót épít szerintem nagy ívben tojik a fogyasztásra. De ez megint csak az ÉN véleményem.
Ne érts félre szólás szabadság van, de szerencsétlennek nem adtál semmilyen választ a kérdésére hanem csak "belekotyogtál" a témába (ez sem tilos). Szerintem nem egy videót keresett a srác hanem valami konkrétabb infót.
Ellenben Doki korrektül leírta, hogy jóformán semmi infónk nincs az amerikai Golf 4 GTi VR6-ról (még a doppel-wobber.de-n sincs semmi adat).
Amit ide is írtál a kommentet annak (a diesel benzin összehasonlító táblázatot) köze sem volt az eredeti témához és egyik hozzászóláshoz sem.
Leírtad azt hogy neked DIESEL A KIRÁLY. És? Mondta itt valaki egy szóval is hogy nem az, vagyhogy a benzines (így kis betûvel) az? Errõl nem is vitatkozott senki sem ebben a topicban (veled sem) szóval ezt sem értem, de lehet hogy túl hülye vagyok.
Elismerem hogy diesel-es témában jártas vagy és van hozzáértésed, tudásod, biztosan sokkal több mint nekem.
DE a hozzászólásaid egy része eléggé belekotyogós semmit mondós SZERINTEM!:PMondjuk én nem szólok bele olyan témába amihez fingom sincs, mert nem akarok feleslegesen semmit mondó hozzászólásokat írni és okoskodni (most nem azt mondom hogy te csak ilyeneket írsz:lol: ).
Ellenben ha tudok segíteni akkor a legjobb tudásom szerint írom le a tapasztalataimat, észrevételeimet és nem csak fecsegek. Valahogy úgy ahogy Doki teszi. TISZTELET;)Ezért van viszonylag kevés kommentem, de ha megnézed õket akkor láthatod hogy feleslegesen nem nagyon szoktam irkálni.
ÜdVW
GáborUI.: Javaslom egy külön [b]Kapuvári[/b] fórumszál indítását!
UI2.: Az elõzõ hozzászólásod is csak egy jó nagy oltás, de sebaj.2009-01-09-13:22 #11228Lajos
AdminisztrátorSzerintem te meg direkt kötekedsz velem!!…hogy szóljunk be a másiknak direkt…és forgassuk ki a szavait…
Te , hogy jössz ahoz , hogy bárkit "de szerencsétlennek " nevezz itt?!Ki vagy te itt?!Egy ugyan olyan HOZZÁ NEM ÉRTÕ EMBER vagy, MINT ÉN VAGY AKÁR KI AKI NEM JÁRTAS A TÉMÁBA!!
A fórum azért van , hogy segítsünk ha tudunk és nem azért, hogy a másik ember írását direkt leszóljuk vagy beszóljunk ….de így tovább..értelmes vagy?! vagy nem tetszik az írásom ?!akkor ne olvasd azt ,hogy ha oda van írva a nevem..ennyi…:PA 7162 írásoddal kapcsolatba,hogy miért itt említed a vr6 témát?!Amikor a címe a tdi tuning mi kell még?!!
Tán nem oda kellett volna a válaszolni?!:woohoo: 👿 :whistle: :whistle:Módosította: fokapapa, Idõpont: 2009.01.09 11:41
2009-01-09-13:53 #11230Lajos
AdminisztrátorNa úgy látom akadt is más barátod is.Látod látod nem mindig másban kell keresni a hibát.Komolyan ha arra irsz amit kérdeznek akkor sosem lesz félre értés.
2009-01-09-14:03 #11231Lajos
AdminisztrátorKorni!
Szerintem egy tuning témába egy ilyen táblázat nem árt senkinek…az, hogy oda tettem a saját véleményem azért én vállalom a felelõsséget akár az írásomban is!!,mert lehet nem pont a témába vág , de lehet , hogy egy olyan ember olvassa akit érdekel és már régebb óta kíváncsi volt rá..és kapott választ..
Azért ne feledjük el azt a lehetõséget sem, hogy a fórumban vannak helyes írások és helytelen írások!!,azért , hogy a helytelen írásból is lehet tanulni és oda figyelni…2009-01-09-14:09 #11232Lajos
AdminisztrátorOKés!:)
2009-01-09-16:52 #11237Lajos
AdminisztrátorNa látod Feri!
Ez a különbség köztem és közted. Én azért elfogadom a (épitõ jelllegû) kritikát te meg nem. Ebbõl is jól látszik hogy nem vagyunk egy szinten. Én (meg) próbáltam normális kulturált hangon hozzádszólni de úgy látom hogy teljesen felesleges, mert nem kapok értelmes választ. Továbbá az is gond hogy nem nagyon érted hogy mit is akarok közölni meghogy mit írok. Hogyis mondjam NEM MENT ÁT!
Na azárt megpróbálom még1szer. Normális hangnemben.[b]1,[/b]
Én nem akarok kötekedni veled és ezt nyugodtan el is hiheted, mert nekem attól nem lesz jobb a napom hogy felbosszanthatok valakit (akkor azt sokkal jobban csinálnám:woohoo: ). Elnézést kérek ha így érzed de tényleg nem akarlak megbántani.
[b]2,[/b]
Ha a "szerencsétlen" szót te szó szerint értelmezed akkor már régen rossz. Elnézést kérek megint csak ha esetleg ezzel megbántottam valakit és külön elnézést kérek Nagy Gábortól ha esetleg õ ezt, szó szerint magára értette volna.
Akkor átfogalmazom: [b]SZERENCSÉTLEN=INFORMÁCIÓRA ÉHES MÁRKATÁRS[/b] a semmitmondó kommenteddel nem lett okosabb(a youtube-ossal). Azért lett szerencsétlen [b]ÁTVITT[/b] értelemben mert nem kapott épkézláb választ a kérdésére a hozzászolásod után.
[b]3,[/b]
ÉN ITT egy ugyanolyan senki (ezt megint ne vedd szó szerint) vagyok mint TE! Egy a százból aki szereti a VW-t.
[b]4,[/b]
Én a tudásomat nem akarom összemérni senkivel mert nem vagyok profi autószerelõ, meg nincs elegendõ típusismeretem [b](és éppen ezért kell a VW Depó LELKES HOZZÁÉRTÕ fórumozók és nem utolsó sorban DOKI69 segítsége hogy tudjam hogy hova nyúljak ha gond van a gépsárkánnyal)[/b] hogy itt keménykedjek. Az autóban lakozó "villanyállathoz" egyáltalán nem értek csak alapvetõ szinten. A többihez egy kicsit, mert szerencsére édesapám autószerelõ végzettségû és nem a kókányolós fajtából hanem a lelkiismeretes, alapos fajtából. Úgyhogy valami kevés tudás talán ragadt már rám annak tükrében hogy a szabadidõm 85%-át motorolajba fürödve, autók alatt,mellett, benne, rajta töltöm. De sajnos még az õ segítségével sem tudok mindent megoldani mert nincs nalunk sem egy 100milliós high-tech, hiper-modern autószerelõ mûhely amiben gyerekjáték lenne a meló ( úúú de jó is lenne a garázsban fõtengelyt köszörülni).
[b]5,[/b]
Abban teljesen igazat adok hogy a fórum azért van hogy segítsük egymást, de amikor belekotyogsz más eszmecseréjébe és a témát nagyívben elkerülõ kommentet írsz (sokadszorra), meg felvágsz olyan dolgokkal amik senkit sem érdekelnek, akkor az már jócskán kimerítí a segítés fogalmát és ezt nem mindenki tolerálja. Nagy valószínûséggel emiatt kapsz beszólogatós hangvételû hozzászólásokat is.
[b]6,[/b]
Azt hogy normális vagyok-e azt majd eldönti a pszichiáter/pszichológus és nem TE.
[b]7,[/b]
Hidd el hogy nem akarnám elolvasni az írásaidat, de sajnos olykor annyira "teleszemeteled" a topic-okat hogy elég nehéz kikerülni. Meg amúgy is szeretem olvasgatni a többiek hozzászólásait mert tényleg sokat lehet belõle tanulni.
[b]8,[/b]
A VR6-os témát meg máshol is említhettem volna ahol nem a témába vágó hozzászólást írtál, csak itt éppenséggel belém botlottál és az én és Doki közt zajló eszmecserébe kotyogtál bele számomra semmit mondó okoskodó kommenteddel. Úgy is mondhatnám hogy amit te leírtál az nem volt kérdés.
Ezzel megpróbáltál már megint oltani de sajna nem jött össze.:PItt az a legnagyobb probláma hogy a tudásodat/tapasztalatodat rá akarod erõszakolni másokra, akik nem kérnek belõle és nem is kérdéznek. Olyan mintha a katonaságnál megállás nélkül beszélnél holott nem kérdeztek. Remélem érted hogy mit akarok mondani.
Képzeld el mondjuk Dokit (bocs hogy veled példálózom) hogy megállás nélkül nyomná azt a tömérdek infót aminek birtokában van minden egyes topicba rendszertelenül úgy hogy meg se kérdezik. Hát szerintem elég nagy lenne a kravaj meg nem is nagyon szeretnék.
Emlékkez vissza a kiegyenlítõ tartályos topic-ra ahol te se szeretted ha nem a témával kapcsolatban írtak. Megjegyezném hogy ott az volt a gond hogy nem tudtad elég pontosan leírni a hibát. Éppen ezért mindenki mondta a saját észrevételét, tanácsait te meg elkezdtél felvágni hogy ilyen az autód meg olyan a motorod. Ezért is szeretnék bocsánatot kérni mert akkor azért kaptál olyan hozzászolásokat többek közt tõlem is mert nem nyeltük le a menõzésedet.A Kapuvári fórumszál indítását pedig nem gúnyolódásból mondtam! Nyiss egy saját topicot ahol az emberek írhatnak mindenrõl ami VW és akkor onnan mindenki azt olvas el amit akar.
Remélem hogy azért értékeled az általam leírt dolgokat aztán magdba nézel és elgondolkozol azon hogy lehet hogy nem mindenki rosszindulatú, hanem inkább te vagy egy kicsit erõszakos vagy inkább túl lelkes.;)
Halál komolyan nem akarlak megbántani meg sértegetni és remélem hogy nem annak veszed, mert egyáltalán nem annak szántam ezt a kommentet és az elõzõt sem.:huh: Vegyél példát a bátyádról õ normálisan tud hozzászólni a dolgokhoz.
ÜdVW
GáborUI.: Ha sértegetésektõl mellõzve tudunk tovább beszálgetni csak akkor írj vissza jó?
2009-01-09-20:12 #11243Lajos
AdminisztrátorSzia Gábor!
Eddig sem sértõdtem meg !!Csak válaszoltam az észre vételekre és az írásokra… sértõdés mentesen..!!
Remélem büszke vagy magadra és majd "nem szemetelsz más ember írásából".
Az jó ötlet, hogy legyen egy Kapuvári fórum…fõleg ha te lennél a FÕszerkesztõje és megmondanád mit lehet meg mit nem lehet beírnom(beírni)…Én úgy gondolom,hogy a amerikai vr6 youtubés írásommal annyit akartam segíteni, hogy a videók 80%-ka amerikai,15%japán,maradék % az pedig eu.-i vagy magyar videók…és ha az illetõ látja a videók nagy része amerikai akkor gondolom Európához sok köze nincs…és gondolom a fiatal ember többit már sejti…
VW szerkesztõségnél szerintem vagy HA GONDOLOD kérj egy moderátori állást,és akkor TE majd megmondod mi a "szemét" írás és hozzá szólás és mi a NEM "szemét" írás és hozzá szólás.
Az,hogy neked vagánykodás, hogy mi van az autómba akkor vedd annak vagy aminek akarod….Az Istivel már megbeszéltük ezt msn-en.Ja és képzeld még volt aki el is jött innen a fórumból mi hozzánk,megnézze a rozsdás autóinkat,mert tudod "nekem van mi hajtja)))"..,"tudod a kocsimnak van kenése"help:ezt viccnek szokták írni….de kérdés ki érti a viccet és ki nem érti a viccet…
Tartalmas írás szerintem a fórumba egy olyan írás amit írtál "építõ jellegû".Szerinted a mi beszélgetésünk az?!mert szerintem csak égetjük itt a vw társadalmat azzal, hogy a másiknak "majd én megmondom mit írjon "címmel és "majd ki oktatom,hogy csak akkor írjon ha építõ jellegû és tartalmas a mondani valója",ha pedig nem az akkor ne is írjon semmit.
OK,rendben Gábor teljesen igazad van,mindenben!! és magamba néztem és elnézést kérek tõled,mert felvilágosítottál arról,hogy itt aki esetleg "táblázattal" mutatni akart "KÉRDÉS NÉLKÜL!!!"valamit,mert te DOKI69 eszme cserét fojtattál,mert meg akartad védeni a benzines autók világát,akkor elnézésedért esedezek mester…ne haragudj rám a Jürgen Kassedorf nevében is , hogy ezt annak idején le merte írni a könyvében.
Megszeretném tõled kérdezni Gábor ,"mint gondolom új moderátor" , hogy ezek után nekem csak a Kapuvári fórumba szabad írni?!vagy megkérdezlek majd elõtte ,hogy nem baj-e , hogy ha"LELKESEN írok szemetet "..
U.i Ha gondod van még VELEM(EBBE BELE TARTOZIK AZ ÍRÁS IS) kérlek keress meg msn,hogy ne terheljük itt a webtár helyet a mi kis "ki mondja meg mit írjon és mit csináljon" a másik,illetve azért is jó lenne hogy ha felvennél legalább a közel jövõben megbeszélném veled,hogy kinek mit írjak(írhatok),mert tõlem csak ennyi telik,hogy menõzök vagy vagánykodjak.
U.i msn name:kapuvari@citromail.huÜdvw Gábor
Módosította: fokapapa, Idõpont: 2009.01.10 21:03
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.