Kezdőlap › Fórumok › Golfosok törzsasztala › TDI
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-09-26-18:15 #4553
Lajos
AdminisztrátorSzia Doki. Úgy néz ki rájöttem a hibára!!!Mert beindítottam hidegen is a gépet nem ment minden henger,és a kartergáz nyomás nagyon nagy->ez annak az oka lehet gondolom h az egyik dugó szar,a hüvely mellett lefújja a levegõt a karterhoz->ennek következménye a magas kartergáz.A füstölés meg azért lehet mert az a henger eldolgozza az olajat.
JÓL GONDOLOM A HELYZETET???
És ha tudnál pár dolgot mondani a TDI moci cserérõl megköszönném.
Ha veszek mocit akkor veszek hozzá váltót is ezt már tudom.És a váltón lévõ felfogatások meg a motor felfogatás megegyeznek a kettes golf felfogatásaival?Szóval egy az egybe bele tudom tenni, minden felfogatás átalakítása nélkül?És a féltengelyek is maradhatnak a 2 golfé,az is passzol???
A papírokról meg annyi, hogy más is megtudja csinálni, remélem én is megtudom majd oldani!És a motor vételnél miket nézzek a tdi motoron,h ne legyek átbaszva?
Most lehet hogy egy kicsit sokat kérdeztem, de ez nagyon fontos nekem,mert vettem a golfra alufelniket,nagylököst G60 íveket és nem akarom a motorhiba miatt eldobni a gépet.Most vittem volna fényezõhöz…. 🙁
Köszi elõre is az infókat!!!!(-:
2007-09-29-16:34 #4563Lajos
AdminisztrátorÜdVW Isti!
A motorhibáról:
Fórumban így nem tudok egy hibáról ítélkezni! Ne haragudj,de azt látni,hallani és mérni kell!!!
Nem írtad ,hogy a füst milyen színû, volt-e elég fagyálló a gépedben és azt nem fújta-e ki. Így még elképzelhetõ,hogy "csak" hegerfejproblémád van,de az is lehet,hogy az esetlegesen hengerbe jutott víz miatt "összetolta" a hajtókart a motor és nincs megfelelõ sûrítés stb. Lehetséges,hogy átégett a dugattyú, esetlegesen a nagy meleg miatt beszorultak a dugattyúgyûrûk,durvább esetben esetleg "felkente" a hengerfalra…
Van lehetõség bõven!A TDI motor(és váltó) cserérõl:
Szükség lesz a TDI cucc:
-indítómotorjára;
-komplett váltókulisszájára;
-kábelkötegére (ha az EDC-s adagolóval építed meg);
-ECU-jára;
-indításgátló rendszerére (induktív hurok,kulcs, immo egység, mind ugyanabból az autóból,ahonnan a motorod "jön");
-kuplung hidraulikára,a pedál állvánnyal együtt, vagy a huzalos átalakítóra(a világon nincs);
-két db huzalos váltós (Kód:02A) Golf II-es komplett féltengelyre;
-két db elsõ rugóra is, mivel ez az egység legalább 20 kilóval nehezebb…Lehet,hogy a felsorolás nem teljes…Én is felejtek…
A papírmunkát a múltkor taglaltam…
Ha a motor a szemed elõtt nem jár(mûködik) akkor felejtõs…Mivel nem látsz bele…
Lehet,hogy olcsóbban kijössz, ha a régi motorodat megcsinál(tat)od…
Sok sikert!
2007-09-29-20:18 #4565Lajos
AdminisztrátorKöszi doki.
Átgondoltam és arra jöttem rá,hogy olcsóbb még akkor is ha fullra felújítom a motort, és akkor legalább tudom hogy van egy tökéletes motor a kocsiba aminek mostanába nem lehet baja.:D:D:D.
150e bõl talán kijön a felújítása sztem…De jövõ héten viszem egy szerelõhöz.Utánna többet tudok majd.
mégegyszer köszi, sokat segítettél.
2007-09-30-16:13 #4568Lajos
AdminisztrátorÜdVW Isti!
Elõször csak simán szedd szét a motort és ne kapkodj! Nézzétek át egy szakemberrel,mert nem érdemes feleslegesen kidobálni a pénzt!
Ha tényleg fúrni kell a motort, akkor a fõtengely is új,illesztett csapágyakat kíván,akár köszörülés nélkül is,ha értéken belüli a kopás…
Külön kérdés még az,hogy a hengerfejed "mit szólt" ehhez a vízhiányos mûködéshez?Sok sikert!
2007-09-30-16:18 #4569Lajos
AdminisztrátorKöszi.Ha majd megakadunk vhol akkor majd még kérdezek ha nem gond.
2007-09-30-16:21 #4570Lajos
AdminisztrátorÜdVW!
Rendben, itt megtaláltok!
2007-10-03-19:56 #4579Lajos
AdminisztrátorÜDVW Doki!!
Szétszettük a motort!
Az olaj vizes volt.A hengerfej tömítés jó volt!De a bal oldali 2 dugó retkes vizes olajos.
A hengerek megrepedve nincsenek.Az igaz hogy válla az van a hengereknek….MI LEHET A BAJ??
Lehet hogy a hengerfej vízjáratai belekeröltek az olajjáratokba,vagyis a víz beledolgozik az olajba?elõre is köszi!!!
2007-10-03-20:20 #4580Lajos
AdminisztrátorÜdVW Isti!
Olajba víz több okból kerülhet:
-elvetemedett a hegerfej (sík ellenõrzése),
-elrepedt a hengerfej (nyomáspróba),
-elrepedt a motorblokk (hajintani),
-átszakadt a motorolaj hõcserélõje (hajintani)…A bal oldali második dugó Nálad nem tudom mit jelent, általában az autóról menetirány szerinti oldalakról beszélünk…
A motoroknál általában a hengerek számozása az ékszíjtárcsa felõl kezdõdik(kivéve a francia modelleket)…Ha a 2. dugónál víz került a hengerbe, az bejutott az eldeformálódott hengerfej alatt, a hibás tömítésen keresztül, vagy az örvénykamra víz irányba repedt el…Így amikor megszûnt a túlnyomás, szépen beszivárgott a víz. Ilyenkor nem szabad erõltetni a motort ,ha nem bírja az indítómotor megforgatni, mert a hengerbe került vizet nem tudja összenyomni és valaminek "engedni" kell! Ez általában a hajtókar szokott lenni…
Tehát ellenõrizd,hogy a dugattyúk megfelelõen "feljönnek" felsõ holtpontra….Sok sikert!
2007-10-04-19:29 #4582Lajos
AdminisztrátorÜDVW Doki.
Elvittem ma a hengerfejet meg az olajhûtõt nyomáspróbára.
És lenne egy kérdésem: elég nagy válla van a hendereknek + a dugók se vmi passzintosak,
megfurassam gépet szted?És a retkes dugók, a vezérmûszíjtól számított elsó 2 dugó volt!!
A hengereken nem látszik repedés.
elõre is köszi…
2007-10-04-20:33 #4584Lajos
AdminisztrátorHelo! Énis pont most építem a golfII-be a 110lovas golf III-as motort nem minden tuti. Pl. az elsö motortartó bakot hosszába megkell vágni a 10-es furatnál akkor minden csavar stimmel. A szíjtárcsa csak akkor fér el ha a vázat egy 2kilós kalapácsal megigazítod mert különben még a bakok sem ülnek be a helyükre. Ha bovdenos rudazatot teszel az sem fog egy az egyben passzolni. Ha van kérdésed írj még nekem a beépítés eléggé friss és amibe tudok segítek.
2007-10-04-21:00 #4585Lajos
AdminisztrátorÜdVW Isti!
A hengerek kopását furatindikátorral ellenõrizd!
Nemcsak az alsó és felsõ holtponti helyzetõl beljebb 10 mm-rel, hanem a heger közepén is! Valamint legalább egy magasságban,de legalább 2 síkban, 90 fokonként.
Az alapméretes dugattyú átmérõje76,48 mm, a hengerfuraté76,51 mm.A túlméretek 0,25 mm-ként emelkednek..2007-10-05-10:05 #4587Lajos
AdminisztrátorKöszi Zsolt.
De úgy döntöttem inkább felújítom a GTD motort,mert elég sokan eddig csak lebeszéltek a TDI berakásról.
Meg én legálisan akartam megcsinálni,és az rengeteg pénz lett volna!2007-10-05-17:13 #4590Lajos
AdminisztrátorMegvan a moci hiba!! Nem ment át a nyomáspróbán a henerfej….
Most kereshetek hengerfejet….
2007-10-05-21:13 #4591Lajos
AdminisztrátorÜdVW Isti!
A nyomáspróba nem hotza ki,hogy hol van a repedés és javítható-e?
Több helyen adanak úgy felujított hengerfejet, ahol leadod a régit és ráfizetsz egy összeget, mayd hozod a hibátlant….Még valami: egyáltalán nem beszéltelek le a TDI motorcserérõl!
Csak taglaltam Számodra (és a többi fórumozó számára is),hogy ez nem egyszerû dolog, valamint a legalizálás irgalmatlan sok pénzbe és idegeskedésbe fog kerülni….2007-10-07-15:28 #4597Lajos
AdminisztrátorÜDVW doki!
Kihozta hogy hol van megrepedve,és azt mondták, hogy nem javítható.
De tegnap vettem egy hengerfejet! Remélem jó lesz…
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.