Típusidegen motor, porsche futómû hengerfej stb…

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! Típusidegen motor, porsche futómû hengerfej stb…

 • This topic is empty.
5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #4794
  admin
  Adminisztrátor

  Üdv Depósok!

  Ti biztos okosabbak vagytok az alábbi kérdésekben mint az általam eddig megkérdezett tagok ezért fordulok hozzátok.

  Elsõ kérdés: Típusidegen (type4) motort szeretnék egyszer a bogaramba de ezt is mint sok minden mást szeretném hivatalossá tenni. A kérdés hogy le vizsgáztathatom-e így? Kaphatok rá így mûszakit? Minden megoldás érdekel…

  Második kérdés: Porsche futómûbõl mit érdemes átrakni az 1303s bogaramra? A porschék közül melyik a legjobb, melyik a legspécibb, melyikkel érdemes foglalkozni (944, 944s, 944 turbo, 911, stb..)

  Harmadik kérdés:- Hengerenkén 4 szelepes hengerfej léghûzéses "fauvé" motorokra- ahogy olvastam az újságban egy német cég készít ilyent… meglátogattam az oldalukat de hónapok óta csak annyit írnak rajta mint ti írtatok még anno… ha lehetne, szeretnék többet megtudni a cuccról. Akkor csak annyit írtatok hogy léghûtéses vw motorokhoz tervezték… melyikhez? typ1 typ4, vagy melyik?

  Elnézést a sok kérdésért de közvetlen környezetemben nincs olyan ember akitöl ezt megkérdezhetném és fiatal bogaras révén érdekelnek.

  Elõre is köszi a segítséget és ha lehet akkor majd még érdeklõdöm.

  #4795
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Martin!

  Szépen sorjában:
  Mostanság szinte 5 percenként változnak a jogszabályok, attól függõen, hogy miként lehet még több pénzt kihúzni az autósok zsebébõl (mivel logika évek óta nincs benne)!:angry:
  Tehát motorcserénél 10 köbcenti ,vagy akár egyetlen lóerõ eltérés esetén típusmódosításos vizsgára van szükség. Ha fölfelé növekszik bármelyik (vonatkoztatási alap a motorkód) akkor a két motor regisztrációs adójának különbözetét sok más mellett is meg kell fizetni…Jobban jársz, ha ‘kirohad’ a motorszám…Akkor semmi sem bizonyítható, hiába lobogtatják a típusbizonyítványt…Ha lefelé megy a játék akkor ‘csak’ típusmódosításos vizsga, eredetvizsga, forgalmi és tözskönyv csere, amit tokolni kell…:S

  A típustól eltérõ bármilyen átalakításról mûszaki terveket kell bemutatni, mellette az összes alkatrészrõl számla kell(ha bontós,akkor mindrõl repedésvizsgálati jegyzõkönyv). Valamint még kell egy autószerelõ szakember(gépészmérnök nem jó), vagy bejegyzett szakmûhely igazolása,akit esetleg hiba esetén (baleset) meg lehet rángatni…Ezek után még elképzelhetõ, hogy nem is egedélyezik és a vizsgát is megtagadják…

  Ha az autó 2007 májusa után vizsgázott, a fék átalakításokat el lehet felejteni (pl:dobról tárcsára), mivel azok az új adatfelvételezéskor az adatlapon már szerepelnek. Így nyugodt lélekkel fogják megtagadni a következõ mûszaki vizsgát…:sick:

  Sajna nincs sok ismeretem a bogarak Porschés átalakításáról, de nézelõdj itt a fórumon, hátha elleshetsz pár infót…:blush:

  #4797
  admin
  Adminisztrátor

  Szia Martin!

  Nos én személy szerint nem tudok segíteni de van agy barátom aki a mostani 76. számában van benne és neki komplett Porshe futó müve van a bogara alatt!!!
  Õ Érden lekik és naki most készül a Typ motorja!!

  A száma:06702594433!!!
  Biztos tud segiteni!!!

  Ha beszélsz vele kérlek mond meg neki hogy Fegyvernekrõl üdvözlik…hivatkozz rám bátran!!!!

  ÜdVW xatis Fegxvernek

  #4801
  admin
  Adminisztrátor

  Köszi Doki69 a gyors választ B) . Majd mérlegelem a témát :S . Tényleg sokat segítettél abban hogy tisztán lássak ebben a dologban.

  Neked is köszi XATIS a számot… ha jól gondolom a k-jectronik bogárról van szó! Ha tényleg úgy gondolod hogy nem fog a falra mászni hogy egy vad idegen (azért mégis csak bogaras bajtárs) zaklatja ilyen kérdésekkel akkor felhívom és az üdvözletet is átadom.

  Írjon mindenki aki ki tudja valamivel egészíetni a témát!

  …és mégegyszer köszi mindent!

  #4805
  admin
  Adminisztrátor

  Szia Martin !

  Valóban róla van szó!
  Elég sokan kérnek tõle segítséget hogy álmaik autójában viritsanak!!!
  Biztosan fog sokat segiteni ha nagyon szépen megkéred és cserében hátha tudsz teis segiteni a typ4es motorral kapcsolatban!!!

  ÜdVW Xatis Fegyvernek

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.