válto a kukába vagy ne???

Kezdőlap Fórumok Golfosok törzsasztala válto a kukába vagy ne???

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 27
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #5488
  admin
  Adminisztrátor

  sziasztok!!segitség kéne!!van egy 1.6 gtd-ém 84es kasztni de a motor már nem az övé se a válto!a válto száma:4T07057 a kod felett van egy 2es is!!!szoval mindent vesz kivéve a hátramenetet nem!kidobja ugyanis!elötte kétszer beragadt rükvercbe majd 3om hete kilöki folyamatosan,ha tartom a kart akkor darál,lekötöttük a rudazatrol teljesen akkoris,bár belülröl tettük be rükvercbe,amugy a gömbcsuklog nagyon ramatyok!!elöbb kicseréljük azokat utánna várjuk a messiást,de kiváncsi vagyok ti mit tippeletek rá…

  #5496
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  Nagy valószínûséggel elhajlott a hátrameneti kereket mozgató villa! Bár a dolgok csak szétszerelés után derülnek ki!Célszerû a váltót szétszedni, és a mozgató villát kiegyengetni, esetleg kicserélni…A mozgató rudazathoz elvileg lehet javító darabokat kapni..

  #5501
  admin
  Adminisztrátor

  huu egy kicsit megnyugotattál,de még ugye semmi nem tiszta szoval majd akkor ha…szétszedték stb,ugyis szétkell szedni tehát….ez a villa dolog,szoval ilyen alaktrészt is csak bontottan lehetne már kapni, mert ugye ha valami egyszer meghajlik az utánna is megfog!!köszi a hozzászolást,ha sikerül akkor irok márha érdekel ez bárkit is:Dköszi!!!

  #5506
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW József!

  A fórum azért van ,hogy tudjunk egymáson segíteni!;)
  A másik problémáddal viszont az a helyzet, hogy kézrátétellel még senki sem tudja megjavítani! 🙂 Sajnos,az ilyesmi csak szétszedés után derülhet ki, esetleg ha valaki száloptikás kamerával megnézi…Csak gyõzd megfizetni….
  Ha egy váltó mozgató karjai elgörbülnek,meghajlanak, az valamilyen erõltetés miatt van. Az viszont valamilyen beszorulás,berágódás eredménye…Lehet még a bánásmóddal is baj…

  #5516
  admin
  Adminisztrátor

  persze persze értem tudom hogy a váltot mindenképp kikell csipeszelni a helyéröl!!hát a volt gazdája azt mondta aki amugy nagy szerelönek mondja magát lehet azis csak na!!azt mondta semmi gáz ha kilöki utánna nemis volt vele semmi majd mikor beragad 2szer is rükvercbe,megintcsak azt mondta rudazat baj…na váltoolajat is cseréltem mondom hátha azis kell kelett:S:S:S:S alig jött le max pár deci!!de sajnos mással is átvert az illetö és közben"ismerös haver"hát mostmár nem!!!mindegy megvolt a tanulópénz..sajnos,de johogy van aki ért hozzá a jövöhéten ha mindenigaz leis operáljuk a váltot és kiderül a turpisság!!ja meg egy másik dolog!!turbo nyomás!!nekem a gtd-n tudomásom szerint a kkk turbo van mer az olajos bár ha nem javits ki!!szoval lehet azon állitani,vagy szabályozni,meg érdemes e mivel minden széria cucc!!nem találok ilyenekröl irást de valoszinü azért mert ez hülye kérdés is:D:Dde azért ha kapok választ megköszönöm :!:!hali

  #5520
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  A váltódba API GL-4, vagy GL-5 jelzésû szintetikus 75W-90 olaj kell! Kb. 2,5 liter, de a betöltõ nyíláson vékonyan kell kifolynia, akkor jó a szint! A VW váltók nagy részét az ‘olajhiány’ öli meg!
  A váltóknál az ilyen ‘ha beragadt, kicibáljuk’ varázslatokban nem hiszek! A beragadás valaminek az eredménye!
  Nem tudom, mire célzol az olajos KKK turbóval? Sajna nem egyértelmû!
  Ha a hátsó kipufogó dobot kicseréled egy fojtás nélkülire, akkor is megemelkedik a turbónyomásod…

  #5521
  admin
  Adminisztrátor

  Szeva József!
  olvastm a problémádat és tapasztalatból mondom hogy ha körûlnézel a neten akkor találsz olcsón !t váltót amit ki is tudsz talán próbálni! olyan 15 ezertõl 25 ezerig kapsz ilyet! én is inkább vettem minthogy 2 hétig legózzak vele és alkatrészt is keresni kell!
  a régi váltódat meg vagy meghaygod vagy a méhbe vizsed és még az is lejön az árból! És ha minden jó akkor van egy tuti váltód! pl osztrák papíros autóból!nekem 20 ezerbe jött ki szereléssel együtt! és azóta is jó!B)

  #5533
  admin
  Adminisztrátor

  doki69!!!!volna egy válto de nem 4t-sel kezdödik a kódja hanem ff egy golf 1-es cabrioban volt állitolag megegyezik az áttétel meg minden ha igen az jo lenne kérlek ird már meg hogy igaz e feltételezem tudni fogod a gondomra a választ!!!köszi!!!

  #5534
  admin
  Adminisztrátor

  ja és gtd az enyém:D

  #5535
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  Rossz hírem van! 🙁 Az FF kódú Golf I váltót nem lehet beszerelni a II-es Golf/Jettá-ba. Ugyanis hianyzik a váltóházról a hátsó váltófelfogató bak 3 furata felöntéssel együtt!
  A másik dolog, hogy a 4T, ATH, CHD váltók difi áttétele 66/18 fog, ami 3,66667-es áttétel, míg az FF váltóké 74/19 fog, ami 3,8947-es áttétel. Igaz, hogy az FF váltó 5. fokozata kicsit hosszabb, de az a difiáttétel miatt lehet. Érdemes ‘átteni’ az FF váltó 5. fokozatát (én is erre készülök,ha idõm lesz), így 115-118 helyett talán 122- 128-at fog haladni a vas 3000-res fordulaton…

  #5538
  admin
  Adminisztrátor

  hát szomoruan látom!!csak azért mert az illetö azt mondta garantáltan beleillik a válto a gtd-be!!egyébként a gtd be csak a 4t kodu megy bele?vagy van rá más lehetöség is ha olyat nem találnék?és köszi a választ!

  #5544
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  Keress még ATH, vagy CHD kódú váltót! Ezektõl hosszabb nincs! Az ATH-t a Golf II-es késõi szériájában találod, vagy a korai Golf III-asok 1,9-es dízel,vagy turbódízel motorjain, esetleg a Seat Ibiza/Cordoba/Toledo dízelekben.
  A CHD váltót már csak a turbódízel Golf III-asokon találsz! Ezek áttételezése megegyezik a 4T váltóval.

  #5546
  admin
  Adminisztrátor

  akkor ezeket caklipakli átlehet szerlni a másik helyett?fogom leveszem a mostanit és helyette beteszek egy olyat!!!??

  #5552
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  Pontosan, legfeljebb a km-óra adót és a hátrameneti lámpa kapcsolóját kell cserélni….B)

  #5781
  admin
  Adminisztrátor

  helló!!na gondoltam irok meg még lenne kérdésem:Dszoval a válto kilett cserélve,nagynehezen találtunk gyöngyösön egyet(utolag is köszi neki)müködik veszi a sebességet mindenhol szoval jo!másik:szeretnéfk uj dobot a 2esre hátulra,de nemtom mijen kéne én 80as audiéra gondoltam lehetséges e…köszi

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 27
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close