Full gyári Mk1-ek lenyomják az Opeleket

Showroom Stock racing-nek nevezték ezt a versenyt 1980-ban az Amerikai Egyesült államokban, ami nagyjából szalonállapotú autók pályaversenyét jelenti. Az autók szigorúan gyári új állapotban futottak a kanyargós aszfaltcsíkon, semmilyen teljesítményfokozó beavatkozás nem volt megengedett.

Természetesen elővigyázatosságból a bukókeret, a többpontos biztonsági öv és a tűzoltókészülék beépítését kötelezővé tették. Ehhez képest, ha végigpörgetjük ezt a 44 perces korabeli videót, láthatjuk, hogy a Rabbitek igencsak begorombultak, és tulajdonképpen nem volt ellenfelük a mezőnyben.

Bár kommentátorok is közreműködnek a felvételen, a videó sosem került televíziós közvetítésre. Az USA-ban Rabbitnek nevezett Golfok Opel és Gremlin típusokat kényszerítenek maguk mögé látványos könnyedséggel a Road Atlantai körpályán.

Érdekes megfigyelni az autók kanyardőlését és fékhatását. Bár nyilván nem versenyautók száguldanak a pályán, azért így is élvezetes versenyt vívtak a határon autózó pilóták. A futóművek és a fékek maximálisan igénybe lettek véve.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .