50 éves a Volkswagen Motorsport

Ötven esztendeje, 1966. július 11-én versenysport-rajongó müncheni kereskedők és importőrök egy csoportja megalapította a Verband Formel V Europa e. V. egyesületet. Ezzel megszületett a Volkswagen Motorsport.

Minden 1963-ban, az Amerikai Egyesült Államokban kezdődött. Ekkor hirdették meg elõször a wolfsburgi gyártó autóinak technikájára épülõ gépek számára a „Formula Vee” junior-versenysorozatot. A kicsi, együléses versenygépek – amelyek műszaki alapjául a Bogár komponensei szolgáltak – Németországba magánimportként visszajutva az óhazában is nevet szereztek maguknak.

9759

VW Formel V 1968

El Chott Rallye - VW T3 Syncro "Der Rebell" spark-vw

Michael Schumacher Formel 3 - 1990
Michael Schumacher
Formel 3 – 1990
Tommy Rustad (NOR) Volkswagen Polo RX Supercar FIA World Rallycross-Championchip Italy 2015
Tommy Rustad (NOR)
Volkswagen Polo RX Supercar
FIA World Rallycross-Championchip
Italy 2015

Az országos bajnokságok, illetve az Amerikai Egyesült Államok és Európa közötti versenyek mellett nem hivatalos világbajnokságot is szerveztek számukra. 1971-re az alapötlet immár a “Formula Super V” versenysorozatig fejlődött, olyan világbajnokokat indítva el pályájukon, mint Jochen Rindt (Ausztria), Niki Lauda (Ausztria) és Keke Rosberg (Finnország).

A teljes cikk a VW Depo 2016/szeptember-októberi – 163-ik számában olvasható. Keresd a kiemelt benzinkutakon, valamint az Inmedio és Relay újságárusoknál.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .