Beetle Sunshinetour 2014

Augusztus 15-én tizedik alkalommal gyűlnek össze a Beetle, New Beetle és Bogár rajongók a Keleti-tenger partján, hogy együtt ünnepeljenek egy hatalmas, a Bogár körül forgó partin.

Összesen 400 járművet, valamint akár 4000 vendéget és nézőt vonz minden évben ez a rajongói találkozó, így az évről évre ismertebbé és nagyobbá válik. Annak érdekében, hogy minden gömbölyű Volkswagen számára elegendő hely jusson, idén elsőként a túra a lübecki repülőtérről indul, míg a kirajzás végcélja a travemündei Brügmanngarten. Az Urban Beach együttes által játszott élőzene mellett a Projekt Caramba und DJ is hallható lesz, és idén ismét fellép zenekarával Ole Feddersen. Ő és Nathalie Dorra egyaránt tagja Udo Lindenberg „Pánikcsaládjának” és többek között az „MTV Unplugged Udo Lindenberg – Live aus dem Hotel Atlantic” sikerprodukcióban is közreműködtek.

Ám az ünnep igazi sztárjai valójában a rajongók és az ő kultikus járműveik. A több száz, hat évtizednyi korszakot felölelő gömbölyű Volkswagen közül a privát szervezésű rajongói fesztiválon megválasztják a „Legszebb Strandbogarat” is. A résztvevők ruházata mellett az autóké is a Sunshinetour különlegességei közé tartoznak. Mindegy, hogy csillogó Bogár, horgolt Bogár, Rock’n Roll Bogár vagy strand Bogár, a téma szabadon választható, a cím elnyerésénél a legeredetibb megvalósítás dönt. „Még mindig újra és újra lenyűgöz, milyen hatalmas kreativitással és lelkesedéssel alakítják igazán sajátjukká a résztvevők a járműveiket” – mondja Gaby Kraft, a találkozó szervezője.

A Volkswagen 2005 óta hivatalos partnere az ünnepségnek és idén az augusztus 15–17. közötti hétvégén ismét jelen lesz különleges járművekkel. Látható lesz a Beetle Dune, a Beetle egy lehetséges Cross-változatának tanulmánya, valamint az éppen mostanában piacra kerülő Beetle Cabriolet Karmann. Igazán különleges látványosságként szolgál majd egy Rallycross Beetle GRC. Az 554 lóerő teljesítményű, összkerék hajtású versenyautót az Andretti Autosporttal közösen fejlesztette a Volkswagen az amerikai GRC versenysorozathoz. A ralikrossz sorozatban szeptember 19-20. között Los Angelesben ünnepli majd premierjét e Beetle, amelyről talán elég csak a leglényegesebbet említeni: a versenyautónak elég csupán 2,1 másodperc, hogy száz kilométer/óra tempóra katapultáljon.

A rendezvényen a Volkswagen R GmbH és a Volkswagen Eredeti Tartozékok üzletágak is képviseltetik magukat az aktuális lifestyle-kollekcióval.

Az érdeklődő Bogár-, New Beetle- és Beetle-tulajdonosok a www.beetle-sunshinetour.de honlapon biztosíthatják be maguknak a helyüket, és ott megtekinthetik az egész programot is, amely már augusztus 15-én, péntek este 18 órakor kezdetét veszi a travemündei Brügmanngarten fesztiválterületén.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .