Egész évben quattro jubileum

 Az Audi 2010-ben is számos jelentős történelmi eseményére emlékezhet, ezek egyike a quattro hajtás 30. jubileuma. Az Audi Tradition ennek jegyében négy különleges Audi quattro modellel jelenik meg az esseni Techno Classica április 7. és 11. között megtekinthető, s egyben a világ legnagyobb oldtimer-kiállításának és -vásárának számító rendezvényén. Az „Audi Forum Ingolstadt” a jelentős jubileumot a „museum mobile” április 28. és július 31. között látogatható, különleges időszaki kiállításával ünnepli.

Az Audi 2010-ben is számos jelentős történelmi eseményére emlékezhet, ezek egyike a quattro hajtás 30. jubileuma. Az Audi Tradition ennek jegyében négy különleges Audi quattro modellel jelenik meg az esseni Techno Classica április 7. és 11. között megtekinthető, s egyben a világ legnagyobb oldtimer-kiállításának és -vásárának számító rendezvényén. Az „Audi Forum Ingolstadt” a jelentős jubileumot a „museum mobile” április 28. és július 31. között látogatható, különleges időszaki kiállításával ünnepli. Az Audi Tradition mindemellett az idén különösen sok rendezvényen megjelenik kincset érő veterán járműveivel.

 

Az Audi ennek szellemében a monacói Grand Prix Historique (május 1-2.) rendezvényén is képviselteti magát, ahol az Audi Tradition két éve vett részt első ízben. Ez alkalommal két Auto Union „Ezüstnyíl” gördülhet ki minden Formula-1-es pályák klasszikusának aszfaltcsíkjára: az 1936-os Auto Union Typ C, illetve a kettős kompresszoros Auto Union Typ D 1939-ből. Az Audi Tradition az idén a „Schottenring Classic Grand Prix” (augusztus 14-15.) kizárólag motorkerékpárok számára szervezett rendezvényére is visszatér. A hagyományőrző társaság itt arra a dicsőséges DKW- és NSU-korszakra emlékezik majd, amikor e márkák kétkerekű versenygépeikkel írtak történelmet a világbajnoki futamokon.

Első ízben jelenik meg az Audi Tradition a Düsseldorf-környéki Jüchen Dyck-kastélyában szervezett „Classic Days” eseménysorozatán (július 30. – augusztus 1.), ahol szintén egy Auto Union Grand Prix versenyautó, valamint az 1988-as Audi 200 Trans Am áll majd rajthoz. Ugyancsak először vesz részt az Audi a Nürnberg-közeli Steinből induló Metz Ralin (április 23-24.) is, ahol az 1979-es Audi 80 Rallye tűnik fel a mezőnyben. Végül, de nem utolsósorban, szintén első ízben érkezik az Audi a „Klassikwelt Bodensee” (június 3-6.) kiállításra is, Friedrichshafenben az AUDI AG egészen a húszas évekig visszanyúló „Elektromos történetét“ mutatja be.

Az Audi Tradition természetesen az idén is részt vesz a világ legjelentősebb veterán-versenyrendezvényeként számon tartott „Goodwood Festival of Speed” július 2. és 4. közötti programján. A négykarikás márka szívesen fogadja March earljének angliai meghívását, amelyre kastélyparkjában évről évre összesereglik a világ veteránautós elitje. Az Audi Tradition számos kincse mellett az 1939-es, kettős kompresszoros Auto Union Typ D versenygép ezúttal is feldörög majd a nemesi birtok dombjai között.

Természetesen az Audi Tradition 2010-ben sem hiányozhat Európa olyan klasszikus oldtimer-ralijairól, mint a „Silvretta Classic” (július 8–11.), az „Ennstal Classic” (július 14–17.) és a „Gran Premio Nuvolari” (szeptember 16–19.). Emellett a négykarikás márka jelenik meg az ingolstadti „Donau Classic” (június 24–26.), a „Heidelberg Historic” (július 15–17.), valamint a Nürburgringen tartott „Eifel Classic Rallye” (szeptember 30–október 2.) rendezvényeinek főtámogatójaként.

A quattro 30 esztendős jubileuma mellett az Audi Tradition egy másik jelentős évfordulót is ünnepelhet 2010-ben: 125 éves a Wanderer. A chemnitzi márka az egyik az Audi-embléma négy karikája közül, s egészen a második világháborúig készítette kiváló autóit és motorkerékpárjait. Az Audi Tradition e jubileumhoz kapcsolódóan vesz részt a Lipcsében és Chemnitzben szeptember 2. és 5. között megrendezendő „125 éves a Wanderer“ találkozón is.

 

500x audi rally quattro

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .