Debrecenbe kellett menni

Image2002-ben Balogh Zsolt és Kovács Ferenc a salgótarjáni VW-partin felbuzdulva, úgy gondolta, megrendezi az első Golftalálkozót Debrecenben. Helyszínül a város déli részén fekvő Vekeri-tó partját választották.

2002-ben Balogh Zsolt és Kovács Ferenc a salgótarjáni VW-partin felbuzdulva, úgy gondolta, megrendezi az első Golftalálkozót Debrecenben. Helyszínül a város déli részén fekvő Vekeri-tó partját választották. A tavat körülvevő park és a tó közepén fekvő kis sziget kellemes benyomást keltett érkezésünkkor. A külső parkolóban jó néhány Golf jelezte, hogy a tetthelyre érkeztünk.

Lelkes csapat verbuválódott össze a szombati napon. Már az első találkozót nemzetközivé tette egy Burgenlandból érkező kettes GTI, melynek utasait, csakúgy mint a többieket, érkezéskor sültkolbász és ingyen sör fogadta.

A Bosch szerviz mellett két tuningfelszereléseket árusító cég is képviseltette magát, valamint az akkoriban debütáló Nagy Volkswagen könyv is megvásárolható volt. A szépségverseny nem adott okot különösebb izgalomra, hiszen a Golf IV RS elsőségét senki sem vitatta. Ennek ellenére azért a legtöbb autóba komoly munkát fektettek a tulajdonosok. A gyorsuláson meggyőző volt Aranyvári Krisztián G60 GTI-je, de a másik két generációból is voltak kiemelkedő példányok.

A lóerő mágia iránt kevésbé fogékonyak szépen rendben tartott autóikkal vonták magukra a figyelmet. Volt gyári állapotúra restaurált egyes Golf, 20 éves Jetta eredeti fényezéssel, valamint kettes GTD Toledo klímával. A nap végén a nyerteseket szokás szerint kupával jutalmazták. Tetszett a kezdeményezés, hogy a keleti oldalon is legyen vízhűtéses VW-rendezvény, bár a belépőjegy kalkulálásakor talán kicsit erősen fogott a ceruza. Mindenesetre minden jó, ha jó a vége. Reméljük, a virágkarneválhoz hasonlóan hagyománnyá válik a Golf-karnevál is, így jövőre ismét örömmel szelhetjük át a Hortobágyot Debrecen felé robogva.

• VW depo 2002/8

Kapcsolódó galéria

{gallery}deportya/debrec02{/gallery}

Szólj hozzá Te is! {mos_fb_discuss:10}

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .