2021. október 8–10-én tartják meg a 16-ik Oldtimer Show-t

Immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg a budapesti Oldtimer Show-t. A helyszín ismét a 10 hektárosra növelt Magyar Vasúttörténeti Park és környéke. Kiss Tamás, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy a 2020-as jubileumi rendezvényen bevezetett kedvezményes pénteki jegy idén is kapható lesz. – Ezzel főként a nyugdíjas látogatóknak szeretnénk kedvezni. Pénteken, munkanap lévén, a parkban kisebb lesz a zsúfoltság, így nyugodtabb körülmények között lehet majd fotózni a járműveket – emelte ki a szervező, hozzátéve: pénteken 12:00–18:00-ig, szombaton és vasárnap 09:00–18:00-ig tart nyitva a rendezvény.

OT Találkozóra is lehet nevezni

– Milyen járművek lesznek még?
– Szélesebb közönség előtt először az Oldtimer Show-n mutatjuk be a tavaly újjáélesztett „Aranyvonatot”. Az egykor híres, Szent István koronáját is vivő ereklyeszállító hatalmas költségvetésű restaurálása 2020-ban fejeződött be. Az aranyozott vonat mellett díszmagyarba öltözött koronaőrök fognak őrt állni. Óránkénti őrségváltásuk különleges látványosságot nyújt majd!

– Idén mi a kiemelt téma? Mik lesznek a kiállítás további fénypontjai?
– A szocialista korszak járművei. A teljes „keleti” paletta bemutatására törekszünk, ezért világháború előtti Tatra, Praga, Wikow, Magosix modelleket is kiállítunk. Nem maradhatnak majd ki a nagy fekete autók sem! A nagy park külső területein USA nagyvasak állnak majd és ismét lesz lakókocsi kiállítás. A „Kalandjárók Kiállítás” területén Tereprali versenyautókat, a kis parkban pedig Formula versenyautókat láthatnak. A vendéglátás területén újdonság lesz a „Food-Truck Karaván”. Itt retro autókból kialakított büfékocsikban készítik majd a gasztro-különlegességeket. Reményeink szerint a Víztorony parkban fel tudjuk majd állítani az óriáskereket is, amiről madártávlatból, fotózható a terület. Oldtimer tulajdonosok szempontjából persze a legfontosabb kiegészítő program az „OT Találkozó”. Ide azok nevezhetnek, akik szép oldtimer járművükkel jönnének a rendezvényre. A hely korlátozott, így a jelentkezési sorrend is számít. Az OT Találkozó résztvevői díjmentesen léphetnek be a rendezvényre.

Hagyományőrző látványosságok

– A kisebbik park általában a hagyományőrző látványosságok helye. Most is így lesz?
– Igen, a békéscsabai tájházban hamisítatlan csabai kolbászt lehet kóstolni. Előtte régi termelő eszközöket állítunk ki: kukorica morzsolót, darálót, tök pucolót, vaj köpülőt, stb… Ezeket ki is próbálhatják a látogatók! A gyerekek kézből etethetik a karámokban lévő állatokat. Harmincféle állat simogatható, például törpe kecske, törpe malac, nyuszi, csibe. Ismét lesz „Háztáji és Kézműves Vásár”. A termelőktől lehet majd vásárolni kolbászt, sajtot, mézet, lekvárt, fűszereket, stb… Lesz frissen sütött kürtőskalács, kézműves sör, bor és pálinka. A nagy parkban lévő sütödében disznótoros és egyéb házias ételeket is lehet majd kapni.

– Folytatódik a tavalyi tuningautó kiállítás?
Igen, a Víztorony Parkban „Sport és Tuningautó Kiállítás” is tartunk. Itt sokféle stílus felvonul, az egyedi autóktól a Formula versenyautókig. Természetesen lesznek „retro tuning” autók is! Ennél a részlegnél energia italokat kínálnak majd a csinos pit-girl-ök, a gyerekek pedig ajándék plüss állatkával térhetnek haza. Egyébként több kiállítási szekcióban korabeli ruhába öltözött hostess lányok állnak örömmel modellt a kiállított járművek mellett.

Számos kiegészítő program várja az érdeklődőket

– Tavaly katonai járműveket is láttunk a parkban…
– A 2-es bejárat utáni füves-fás területet szokás szerint most is a hagyományőrző katonai alakulatok fogják berendezni veterán katonai járművekkel, régi fegyverekkel. A katonatáborban minden nap 14:00-kor harcászati bemutatót tartanak.

– Milyen programokat kínálnak a gyerekeknek?
– Családbarát rendezvényhez illően rengeteg díjmentesen használható játék lesz a rendezvényen, a komolytól a cukiig: airsoft lövészet, íjászkodás, kézműves foglalkozás, arcfestés, állatsimogató, bungee ugráló, tűzoltás imitáció – mind ingyenesen áll a gyerekek rendelkezésére! Lesz még autómodell kiállítás az Orientben, vasútmodell kiállítás, terepasztal kiállítás és játszótér is a nagy parkban.

– Tavaly nagy sikere volt a korabeli ruhákban érkezők kedvezményének. Idén is várható hasonló szolgáltatás?
– Akik a régi korok ruháiban érkeznek a rendezvényre, azokat meghívjuk egy Sápi gyümölcsbor kóstolásra a Díszkutas kanyarban lévő faházba. Ismét meghirdetjük a „Retro Öltözködési Stílus Verseny”-t! Mindhárom rendezvénynapon 2-2 ajándékot ítélünk oda a legeredetibb stílusú, régi korok ruháiban érkező látogató párnak: sofőrkesztyű, plusz egy üveg Sápi meggybor. Az Orient csarnokban, az oldtimer kerékpáros standnál, a Keleti-Pályaudvar makettnél lehet jelentkezni a versenyre. Mindhárom napon 17:00-kor eredményt hirdetünk.
oldtimershow.hu

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .