www.boxergarazs.hu

2020. október 9–11-én tartják meg a jubileumi Oldtimer Show-t

FIGYELEM! 2020. október 9–11 között 15. alkalommal rendezik meg a budapesti Oldtimer Show-t, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítását. A vírusvédelmi intézkedések megtartása mellett, a rendezvény LÉTSZÁMKORLÁTOZÁS NÉLKÜL megtartható! A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park. 15 éves jubileum alkalmából több újítást is bevezettek a szervezők. 

Elsőként talán a kedvezőbb árú pénteki jegyet érdemes megemlíteni, ami főként a nyugdíjas látogatók számára teremt jutányos belépőt. Pénteken szellősebb lesz a hely a parkban, nyugodtabb körülmények között lehet majd fotózni – tudtuk meg Kiss Tamástól, a rendezvény főszervezőjétől.

A másik fontos újítás a bővített nyitvatartás. Pénteken 13:00 helyett most már 12:00 órától nyitnak a show kapui és 18:00 helyett 19:00-ig nyitva is maradnak. Tehát a Pénteki nyitva tartás két órával bővül! Szombaton is hosszabb lesz a nyitva tartás, hiszen ekkor is 19:00-ig lehet majd látogatni a rendezvényt, az eddig megszokott 18:00 óra helyett.

Ebben az időpontban szokott lenni a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál, ami a zenés-táncos programok 500 fős limitje miatt most elmarad. Ezt pótolandó, óriási „Kolbászvásár” csatlakozik a nosztalgiajárműves fesztiválhoz.

A szervezők most sem feledkeztek meg az ajándékokról: a jegypénztáraknál minden jegy mellé Oldtimer Show emlékmatricát biztosítanak, amit érdemes felragasztani az autókra.

A fesztivál látogatói részére ismét „Retro öltözködési stílus versenyt” hirdetnek. Naponta 3–3 ajándékot sorsolnak ki a régi korok ruháiban érkezők között. A versenyre jelentkezni az Orient csarnokban lehet, az oldtimer kerékpáros standnál, ami a Keleti-Pályaudvar makettnél lesz.

Az Oldtimer Show Kft. tovább erősíti az általa szervezett fesztiválok „családbarát” jellegét. Még több játékot biztosítanak a gyerekeknek díjmentesen: állatsimogató, arcfestés, íjászat és kézműves foglalkoztató. Újdonság a nagy park füves területén a tűzoltó ruhába öltözős tűzoltás imitáció a gyerekeknek, ami szintén díjmentes lesz.

Persze a felnőttek sem fogják mellőzve érezni magukat, hiszen a „Gasztro” utcában az első ezer látogatót minden nap Sápi gyümölcsbor kóstolásra hívnak meg. A kézműves ételekből és italokból a „Vásártér”-en lehet majd vásárolgatni. A kis és a nagy parkban felállított vendéglőkben pedig frissen sülteket fogyaszthatnak.
– Itt fontos megjegyezni, hogy az árakat szabályozzuk és a minőséget is ellenőrizzük, ahogy az októberi Disznótoros kolbászfesztiválon szokás – tette hozzá Kiss Tamás.

Az egész családnak jó szórakozást jelent majd a Víztorony Parkban felállított óriáskerék! Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeum is, ahol igazi Csabai kolbászt kóstolhatnak majd az érdeklődők. A gasztronómia és a hagyományőrzés kedvelőinek érdemes már most emlékezetbe, vagy naptárba vésni az október 9–11. között megrendezésre kerülő háromnapos Disznótoros kolbászfesztivált is.

Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeum, ahol a korabeli lakóház berendezési tárgyait lehet megnézni a 120 éves Csabai Tájházban. A Tájház utcában régi termelőeszköz interaktív kiállítást rendeznek. A gyerekek maguk morzsolhatják majd a kukoricát, amit a saját kezükből meg is etethetnek a karámokban lévő állatkákkal. Három karámban és a madárházban őshonos háziállatok, törpe kecskék, törpe bivaly, törpe kecskék, alpaka és lámák lesznek elhelyezve.

A park WC-mosdó egységei mindkét rendezvényen díjmentesen használhatók. A rendezvény kibővített parkolóiban szintén díjmentesen lehet majd parkolni, de szigorúan a rendészek utasításainak megfelelően. Főleg szombaton és vasárnap számítanak a parkolók telítettségére. Egyébként a parkhoz közeli utcákban szintén díjmentesen lehet parkolni a hétvégén (a kapubejárók és a zöldterületek kivételével). 

Persze a Vasúttöréneti Parkba tömegközlekedéssel is el lehet jutni, és természetesen vasúton is, az Esztergomi vonalon utazva. A kerékpároknak és a motorkerékpároknak külön-külön parkolóhelyet biztosítanak a P1 parkolóban. A távolabbról érkező látogatók a Vasúttörténeti Parktól nem messze lévő Vitta Hotelben foglalhatnak szállást kedvezményes áron, az Oldtimer Show-ra hivatkozva (061-379-7389).

Sokan kételkednek benne, vajon tud-e újat mutatni a show szervező csapata… – Nos, mint minden évben, idén is teljesen új kiállítási anyaggal készülünk. Minden eddiginél több külföldi oldtimer kiállító részvételére számítunk. Ha a vírushelyzet miatt valamelyik külföldi gyűjtő lemondaná a részvételt, úgy a kiállítóhelyét hazai gyűjteményekből pótoljuk. A kiállított járművek között az eddiginél is nagyobb számban lesznek majd Világháború előtti autók és motorok – tájékoztatott a főszervező. 

A budapesti Oldtimer Show-n lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló! 104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója!!! A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotoros vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! A gőzautót mindhárom napon bemutatjuk majd a közönségnek működés közben is.

Emellett számos kiegészítő programot is tartanak: például a Víztorony Parkban Tuning és sportautó kiállítást, ahol Formula és egyéb versenycsapatok is bemutatkoznak. 

A Kalandjárók Kiállításon a legújabb lakókocsikat lehet megnézni, sőt, akár megvásárolni. Ismét lesznek katonai táborok, harckocsik és harcászati bemutatók. A 2020-as hazai vonatkozású Giro d’Italia kerékpárverseny apropóján különleges oldtimer kerékpár kiállítást is tartanak, korabeli jelmezes kerékpárosokkal.

Mindezek mellett a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre kel a hétvégén! Ismét befűtenek egy gőzmozdonyt, amin utazni is lehet majd. Lesz sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgatózás és a gyerekek kedvence, a kerti vasút kibővített sínpályán. Emellett a park összes látványossága megtekinthető: gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás. 

Oldtimeres szempontból persze a legfontosabb kiegészítő program az „OT Találkozó” lesz. Ide bárki benevezhet, akinek szép oldtimer járműve van. Mivel a hely korlátozott, így a jelentkezési sorrend sokat számít.
Március 1-től lehetett jelentkezni az OT Találkozóra, a benevezni kívánt autó vagy motor fotójával. Az OT Találkozó résztvevői díjmentesen léphetnek be a rendezvényre. (Akik oldtimer járművel érkeznek, de a regisztrációt elmulasztották, azok csak a belépőjeggyel látogathatják a rendezvényt.)

Ezen kívül még bőven lesznek oldtimer járműves programok: USA autó kiállítás az Orient előtt, teherautó és busz kiállítás a főutcában, traktor és gép interaktív kiállítás a Víztorony parkban. A tuningautók között külön szekcióban lesznek a Hotrod autók és a retro tuning autók (felspécizett oldtimerek)

Az Oldtimer Show jegyeket elővételben is meg lehet vásárolni az oldtimershow.hu webáruházában, október 4-én éjfélig. 

A jegyeket a helyszínen készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával és Erzsébet kártyával is meg lehet vásárolni. 

A belépőjegyek ára nem változott: felnőtt jegy 4.000 Ft, gyerek jegy 3.000 Ft (14 éves kor alatt), nyugdíjas jegy 3.000 Ft, családi jegy 11.000 Ft (2 felnőtt +2 gyerek) A jegyek a rendezvény bármelyik napján felhasználhatók. Újdonság a pénteki jegy, ami 3.000 Ft-ba kerül (egységáras). A jegyek mind napi belépőjegyek és csak egyszeri belépésre jogosítanak. A rendezvényre élelmiszert behozni TILOS! A parkba élő állatot sajnos nem lehet behozni!

Az Oldtimer Show-ról folyamatosan frissülő információk a rendezvény honlapján olvashatók: www.oldtimershow.hu 

Az előző években kiállított oldtimer járműveket és a díjnyerteseket a fotógalériában nézhetők meg. A legfrissebb hírekért érdemes felkeresni és követni a kiállítás facebook oldalát: www.facebook.com/OldtimerShow, ahol akár belépőt is lehet nyerni a rendezvényre.

Mi ott leszünk október 9–11. között a budapesti Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp., Tatai út 95.)!

Oszd meg a közösségi oldalakon!

TLX_125x125_web

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

TLX_125x125_web

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close