Patikák és patinák, avagy így töltöttünk egy minőségi hétvégét az Mk1 Weekend-en

Idén már kilencedik alkalommal gyűltek össze az MK1 platform szerelmesei a Balatonnál, hogy egy élményekkel teli hétvégét töltsenek együtt augusztus legvégén.

Az autópálya közelében lévő területre, mégis csendes, nyugodt környezetbe érkeztem, amikor beléptem az idei találkozónak is otthont adó balatonboglári Kentaur Üdülőfaluba.

A kiválónak bizonyuló helyszín egyik részén vendégházak, medence, valamint a szabadidős tevékenységek gyakorlására alkalmas füves rész találhatók. A másik felén, a bevezető út túloldalán egy fallal határolt nagy terület biztosít helyet az autóknak. Szerencsére akadt bőven árnyék is ahová el lehetett húzódni az augusztus végén még szikrázó napsütés elől. A helyi büfében pedig hideg frissítőket, kávét, harapnivalót kínáltak megfizethető árakon.

VW Golfs are parking in the grass beside the pavement.

Felülmúlták a tavalyi létszámot

A találkozó a látogatóknak és résztvevőknek egyaránt ingyenes volt, ami a szolgáltatásokat tekintve egyáltalán nem megszokott a mai világban.

Családdal érkezőknek is remek kikapcsolódást kínált a helyszín, játékra, pancsolásra is volt lehetőség.
A korábbi évekhez hasonlóan akadtak olyan résztvevők, akik egész hosszúra nyújtották a hétvégét, hiszen már a hét első felében kezdték elfoglalni a szállásaikat, alapozni a hangulatot. Csütörtök estére a legtöbben már megérkeztek, a külföldieket tekintve Horvátországból jött a legnépesebb konvoj, több mint tíz autóval. Rajtuk kívül még német, osztrák, szlovák, szlovén és szerb rajongók is érkeztek a határon túlról.

Péntek reggel a könnyebb-nehezebb ébredéseket követően kezdetét vette az Mk1 hétvége, amelyen szombaton összesen körülbelül száz autó vett részt. Ez jócskán felülmúlta a tavalyi létszámot, de nem csak ebben volt növekedés. A színvonal is tovább emelkedett, még színesebb is lett a rendezvény.

Szombat számított a fő napnak

A gyönyörűen megépített, megőrzött „patika” gépezetek mellett párat eredeti patinájában is megcsodálhattak a rajongók. A hobbiautók mellett a hétköznapi szaladgálósak sem maradtak otthon. Bárhonnan és bármivel is érkezett ide valaki, rögtön megvolt a közös nyelv, az autó szeretete. Épp ezért egy autó sem lógott ki a sorból, nem néztek ki senkit sem.

Péntek 14 órakor körülbelül negyven autóval indult a Balaton Tour, hogy megtegyék a Balatonboglár – Tihany – Szántód – Balatonboglár útvonalat, megállókkal kiegészítve, gyönyörködve a vidék szépségeiben, élvezve egymás társaságát.

Szombaton lett teljes a létszám, a fő nap látnivalók, érdekességek, jó hangulatú beszélgetések közepette zajlott. Záró eseményként 17 órakor vette kezdetét az értékes nyereményeket felsorakoztató tombolasorsolás, amely valóságos stand up comedy-vé
nőtte ki magát, nagy poénokkal, kiemelve itt a „Borovička kommandót”, élükön egy emblematikus figurával.

A sorsolás után a horvát klubelnök külön köszönetet mondott, ők is remekül érezték magukat. A hivatalos befejezés után sokan még tovább maradtak, így folytatódott a buli a balatoni naplementében.

Azt mondják: a mai világban a legjobb üzlet élményekbe befektetni. A szervezők, segítők, támogatók remek helytállása, a résztvevők fergeteges hangulata, az összetartozás érzése felejthetetlen élménnyé varázsolta ezt a hétvégét.

A magam részéről arra biztatnék mindenkit, aki szereti a Volkswagent, szereti az Mk1-eket, ha teheti, töltsön el itt egy-két napot! Hangulatos, igazán jó atmoszférájú örömünnepben lesz része. Ezt érdemes átélni!

Folytatás 2024. augusztus 29–31. Megéri!

Bővebb fotógalériák a Facebook oldalunkon:

1.

https://www.facebook.com/vwdepo.hu/posts/pfbid036W1RKv78uqdPVK3jn7uwM3Hp1MPg9X2c3ZvzqJhoHYFtVwepf42eLmzP33uLzrcPl

2.

https://www.facebook.com/vwdepo.hu/posts/pfbid0i9uMfsp2TD8xx8smrn5vX72kKApzTLNj7tEDcaegWU5L8RTA9wWH9VTQ7kmDz6JZl

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .