1982-es Jetta Coupé

Ma már nagy ritkaság ilyen állapotú Jetit találni. Na jó, nem pont ilyet, de legalább olyat, amilyen ez lehetett, amikor nekikezdtek a jubileumi G3 GTI 150 lovas mocijának befaragásához. Kimondottan tetszik, hogy semmi változtatást nem engedtek a kasznin, a háromrészes BBS-ek gyönyörűen kitöltik az íveket, és legalább nem csillognak annyira, mint valami vásári giccsparádén beszerzett, kétes eredetű és felhasználhatóságú edénykészlet.

A motortér lemezeit teljes mértékben lecsiszolták, alapozták és újra fényezték, persze úgy, hogy előtte a fölösleges furatokat és a vízvályút is eltüntették. Az ABF kódú 16-szelepes GTI motort úgy szerelték be, hogy a kábelezés tetemes részét szintén elrejtették, a szelep deklit és a váltóházat matt barnára fényezték. A Weber DCOE 40 ikerkarburátorral szerelt gépezetben MSD Digital 6 gyújtás dolgozik MSD időzítő szoftverrel. Mellesleg minden elsődleges gyújtás komponens a műszerfal mögött helyezkedik el és a kesztyűtartóban kialakított kezelőszervekkel szabályozható.

Az Európában kevéssé ismert Techtonics Tuning sport leömlője 57,5 mm átmérőjű kipufogócsőbe és Flowmaster leömlőbe vezeti a gázokat. És mindez csak a jéghegy csúcsa. A hűtő egyedi felfogatásától kezdve, a hengerfej hűtővíz becsatlakozásának különleges megoldásán keresztül a Mocal olajhűtőig és a Quaife önzáró differenciálműig minden műszaki finomság megtalálható a motortérben és a futóműben is (Zimmermann féktárcsák, PBR kerámia fékbetétek, Bilstein és Boge lengéscsillapítók).

A belsőről csak egy fotó áll rendelkezésre, de azon is látszik a lényeg: Recaro Trophy székek, Momo Indy fa kormány, Empi váltógomb, VDO kiegészítő műszerek…

Elliot Olson fotóit itt találod!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .