A 2012-es VW Party fődíja (lett volna): Mk1 VW Golf GTI

Idén nem volt olyan szerencsénk, mint tavaly – legalábbis, ami a tombola autó megtalálását illeti. Most sokkal tovább húzódott az ügy, s végül ez az 1980-as Mk1 1.6 GTI lett a befutó.

 

Persze ezek a képek csak a fellelt állapotot tükrözik. A fotózás előtt több mint két évet állt az autó egy garázsban. A tombolahúzásig hátralévő mintegy három hétben megpróbáljuk – lehetőségeinkhez és a rendelkezésre álló kiegészítők mértékében – a minél inkább gyárias jelleget elérni, elvégre egy ilyen korú GTI eredetiben a legértékesebb.

A népszerű aukciós portálokon akár a 10 ezer eurós összeget is elérheti a kínálati ár, igaz, azok az egyes GTI-k általában eredeti állapotra restaurálva, vagy show-szintű átépítéssel rendelkeznek.

A kocsi rövid története annyi, hogy a lap nyomdába kerülése előtti napig fej-fej mellett versenyeztek egy szintén piros, háromajtós kettes Golffal, de utóbbi tulajdonosa végül elállt az eladástól, illetve még mindig kért egy nap haladékot, amit mi a nyomdai határidők teljesítése miatt már nem tudtunk megadni.

Talán nem is baj, elvégre utoljára négy évvel ezelőtt sorsoltunk egyes GTI-t, egy Pirelli Editiont, s annak akkor igazán nagy sikere volt.

Ez az 1.6-os, 110 lovas kis bombázó tizenkét éve egy ember tulajdonában volt, aki jó pár évvel ezelőtt meg is kezdte a kocsi felújítását. A gyári Mars Redhez nagyon hasonló árnyalattal fényeztette le a GTI-t, s megpróbált venni hozzá eredeti üléseket is, de ez az akciója nem járt sikerrel, most egy hármas Golfból származó garnitúra van az utastérben.

{gallery}vwparty/tomb2012{/gallery}

 

Látható, hogy elölről hiányzik a „GTI-szakáll”, s ha jól körbenézzük találunk még rajta egy-két apróságot – a felnikről nem is beszélve –, ami szúrhatja a szigorú cultos-szemet.

Na, de ettől lesz szép és igazán a miénk a projekt – illetve azé, aki megnyeri –, hiszen pont ez a pár apróság az, amivel egyedivé varázsolható az ős-GTI.

Az autót természetesen friss műszaki vizsgával és átírási költségekkel nyeri meg a leendő szerencsés nyertes, akinek ezúton is gratulálunk régi-új youngtimeréhez.

Welcome to the Volkswagen Community!

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .