A kombinátor

Rolf igazi látványmester! Nem fogta vissza magát akkor sem, amikor átépítette ezt a B3-as Passat-ot.

Rolf igazi látványmester! Nem fogta vissza magát akkor sem, amikor átépítette ezt a B3-as Passat-ot. A ’98-as kombi ugyan a huszonötödik autója, mégis kellő izgalommal, kihívásként megélve fogott hozzá a több hétig tartó munkához. A felső-középkategóriába tartozó Volkswagen jelentős külső felületével, valamint nagy belterével azonnal meghódította. Látvány és belső értékek! Ezen kombináció tökéletes összehangolása állt előtte feladatként…

Corrado, Golf 3 VR6, Polo 86C és több, az itt látható Passathoz hasonló minőségben átépített VW után Rolf úgy gondolta, ideje továbblépnie, és nagyobb autóra váltott. Az átalakítások során csak a külső megváltoztatását kellett másra bíznia, hiszen ő elektrotechnikus, így meglehetősen közel áll hozzá az autóhifi szakterülete.

A Passat kombi láttán úgy megörült az airbrush kivitelezője, mint graffitis a tűzfalnak: „Hely van bőven!” A tulaj Oliver Vogel személyében tényleg „madarat” fogott, hiszen szenvedélyesen és nagy tapasztalattal műveli a dizájnfestés mesterségét. Rolfnak azért volt némi kikötése. A világhálón rátalált egy ’60-as évekbeli fotóra, ami annyira megtetszett neki, hogy az egész külső megjelenést ez irányba próbálta navigálni. Az akkori stílusjegyeket igyekezett megörökíteni és átültetni a gyakorlatba, ötvözve a mai autótrenddel. Ezért is írta ki a szélvédőre: Custom Style, azaz egyedi stílus.

Való igaz, mégegy ilyen autó nem jöhet velünk szembe az utakon. Hasonló persze lehet, hiszen a mai trend számos jegyét hordozza magán. Hibátlanul megférnek egymás mellett a xenon fényszórók, a Franciaországból származó LR-Diffusion első spoilerek, a jel nélküli rács és a fekete, bőr kőfelverődés-védő, mely ráadásul praktikus is. Az autó farrészét is hasonlóan letisztították: a jel, az ablaktörlő levéve, helyük eltüntetve. FK clear lámpák emelik ki a Passat amerikai változatáról származó tükörsima csomagtérfedél, és egyedileg gyártott lökhárító sötétvörös színét (3BG). Az „A” oszlop és az egész tető a tetőcsomagtartóval világos effektlakkot (flip-flop) kapott, ami mégjobban felhívja a figyelmet a kombi tekintélyes méreteire. A felni és a kormány kiválasztása amerikai „behatás” eredménye.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .