Amerikából jöttem

Ez az 1967-es, amerikai exportra gyártott kabrió világviszonylatban is a ritkaságok közé tartozik.

Kétlem, hogy Magyarországon volna belőle még egy. Ez az 1967-es, amerikai exportra gyártott kabrió világviszonylatban is a ritkaságok közé tartozik, a legkeresettebb léghűtéses VW modellek egyike, beleszámítva a perec- és oválablakos Bogarakat is!

Jani Zsolt, a kabrió gazdája, már a ’90-es évek elejétől ismert a hazai bogaras életben. Számos öreg Volkswagent birtokolt, mire a képzeletbeli ranglétrán elérte ezt a US-Convertible-t, mely a fellelt adatok tanúsága szerint 7597 példányban érkezett az újvilágba, és a teljes ’67-es gyártott darabszám sem érte el a kilencezret.

Valószínű, hogy ennek a számnak csak a töredéke élte túl az elmúlt 40 évet, s abból is csupán pár darab futhat még Európa útjain – találkozók időszakában. A modell érdekessége, hogy már függőlegesen álló fényszórókkal jelent meg (Európában csak a ’68-as modellévtől), de még „korlátos” lökhárítókkal, hosszú géptetővel, öt-lyukas felnikkel, viszont az európai modellel ellentétben, 12 voltos elektromos rendszerrel és elöl is dobfékekkel szerelték, kétkörös kivitelben!

A cikk teljes egészében a legfrisebb 2007/11 számban olvasható! 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .