Csak egy gyors Golf kell a lelassuláshoz

Kissé patetikusan mondhatjuk: nemrégiben új szakaszba érkezett az emberiség története. Ilyen, a teljes földkerekségre kiható változásokat már évszázadok óta nem tapasztalt a világ. Most igazán elkél az innovatív gondolkodás és az elszántság, ami a profikat jellemzi. Íme egy újabb szakember, és egy újabb hibátlan Volkswagen.

A címbéli kijelentés azt jelenti: karantén idején a kiszabadulás egyik legjobb receptje lehet egy kellemesen lendületes jármű, amiből csak akkor szállunk ki, ha meg kell állni az üzemanyagtöltő állomásnál. Aztán pedig… jöhet a suhanás, a végtelen kanyarok, amit oly’ jóízűen fogyaszt egy ilyesfajta sportkompakt, hogy már semmi másra nem tudunk gondolni és figyelni, csak ahogyan elégedetten búg a motor, szívja a levegőt, dorombol a kipufogó és csámcsognak a gumik. Hatásosabb mint bármelyik chill-down playlist a zenemegosztókon. 

Berczi Patrik autószerelő technikusként dolgozik egy Volkswagen márkaszervizben, de munka után sem szakad el a járművektől. Amellett, hogy RC modell autókkal foglalkozik – ami szintén szorosan kötődik a technikai dolgokhoz – saját 1:1 méretarányú Golfjait is folyamatosan fejleszti.

– Már a szakiskolás gyakorlati időmet is itt töltöttem a szervizben, egyrészről ezért is ragadt meg nálam a VW konszern, illetve az első autóm egy kettes Golf volt. Már azt is elkezdtem faragni, aztán jött a dízel Mk3, és most ez az Mk5 GTI – mondta Patrik, akinek említett hármasára sokan emlékezhetnek az AMTS standjairól. Néhány éve a VW Depo kiállításának is éke volt a kék autó.

A teljes cikk a VW Depo 181-es számában olvasható. Keresd az Inmedio és a Relay magazin üzletekben és a kiemelt benzinkutakon, vagy rendeld meg online!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .