www.kedvezmenyesbiztositas.hu

EX BW

 

Persze ez a Balczó-mobil még ennél is több. Ez egy valódi „Schatz”, hiszen igazi birodalmi jószág, nemes vad: az osztrák haderőegykori katonája! (Helyesen tehát „Doka ex BH” lenne.) Robi persze már itthon vásárolta a kb. 8 éve Magyarországon lévő kocsit, és mint azt menyasszonyával, Anikóval elmondták: egyszerűen imádják.

Az alapos autós szaktudással bíró debreceni fiatalember hosszú ideig a japán csodákra esküdött, majd egy hirtelen fordulattal begerjedt a VW-kra. A teherautónak vizsgáztatott Doka persze hogy nem az elsőVW-je, sőt nem is az elsőT2-ese. Nagy egymásratalálás volt ez így: méltó és értőgazdát keresett a jármű, és hű és vidám társat Balczóék. Róbert remek érzékkel azonnal „fogta” a kor szavát: és hagyta az autót úgy, ahogy van.

Megmaradtak tehát a klasszikus katonai jegyek: a kultikusan matt olajbogyó-zöld, az eredeti 14-es zöldsapkás acél keréktárcsák, a gyári állapotú motor és kipufogórendszer, az enyhe használati nyomokat mutató, de teljesen autentikus belső.

„Jobb így, minden tökéletes, semmin sem kell változtatni” – mondja Robi. Olyannyira, hogy a hátsó kerékív lokalizált rozsdafoltja meg az a pici elsőhorpadás is változatlanul maradt! Az a pár apró stílusjegy, ami mégis hozzátevődött a felszereltséghez, nos az teljesen „ott” van: elsőködlámpák, olaszos fehér elsőindexek, egy csöppnyi ültetés, raktérborítás, modern állófűtés, Autometer fordulatszámláló, EMPI váltókar – és persze a kultikus „ami” jegyek: piros hátsó lámpák, a talikra egy kaliforniai rendszám, és mind közül a legőrültebb, az ablakra szerelhetőklíma!

Hadd ejtsünk erről egy pár szót. Be kell vallanom, e cikk írója is csak amerikai újságokban látta mindezidáig ezt az arrafelé „swamp cooler”-nek nevezett kincset, ezért hát nyári találkozásunkkor teljesen elvarázsolt ez a kiegészítő. Milyen sokatmondó korlenyomat ez a tárgy! A VW-k példáján jól tudjuk: még a „legspárabb” Sparkäferben is évtizedeken át szériatartozék volt az elefántfül. Ez a két jól beállított ablakocska egyszerűen tökéletes, huzatmentes klímát tud varázsolni a legnagyobb hőségben is! Lám-lám: olajos levegőszűrő, zsírozható gömbcsukló, „szegény ember” klímája: egy kor, melyben ilyen egyszerű és jól működővolt minden.

Oszd meg a közösségi oldalakon!

TLX_125x125_web

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]

AABCarLogo125x125

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close