Cián Tuner

ImageJelentős átalakítások után a csaknem húsz éves Golf most olyan, mint egy vadiúj tintapatron. 2,1 literesre fúrt GTI bújtatott fényszórókkal.

Jelentős átalakítások után a csaknem húsz éves Golf most olyan, mint egy vadiúj tintapatron. 2,1 literesre fúrt GTI bújtatott fényszórókkal. Peter ízig-vérig Golf-fan. Ennek ékes bizonyítékai korábban épített autói: Rallye Golf G60, Golf 2 GTI, Golf 4 GTI. A jelen projekt alapját újra egy második generációs, szinte teljesen eredeti állapotú GTI szolgáltatta.

 

 

Avásárlást követően – ahogyan szinte valamennyi tuner – nagy tervekkel a fejében, Peter is a teljes szétszereléssel kezdte. Az 1,8 literes, 107 lóerős digifant motor bár nem volt rossz kondícióban, új gazdája számára mégis gyengének bizonyult. Nagyobb erőforrás beépítése helyett inkább a jelenlegi gépezet teljesítménynöveléséről döntöttek.

A lökettérfogatot 2,1 literesre növelték, bővítették a szívó- és leömlő csatornák keresztmetszetét, majd a lehető legjobb levegő áramlás érdekében polírozták is azokat.

Az erőforrást új, 276 fokos Schrick vezérmű tengely­lyel, valamint a leömlőtől A-csoportos Supersprint kipufogó rendszerrel egészítették ki. Az alaposan átdolgozott motor elektronikáját is optimalizálták, az így elért teljesítmény körülbelül 140 lóerő lett.
 
A váltó egyelőre még az eredeti, de megerősített nagytestvére már készen áll a beszerelésre.Peter ízig-vérig Golf-fan. Ennek ékes bizonyítékai korábban épített autói: Rallye Golf G60, Golf 2 GTI, Golf 4 GTI. A jelen projekt alapját újra egy második generációs, szinte teljesen eredeti állapotú GTI szolgáltatta.
 
VW depo 2007/5 

Kapcsolódó galéria

{gallery}deporond/cian{/gallery}

Szólj hozzá Te is! {mos_fb_discuss:10}

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .