Terepre teremtetett

A Depo áprilisi számában olvasható  ausztrál Country Buggy típusbemutatóhoz gyűjtött, és a lapból terjedelmi okok miatt kimaradt képanyag böngészésére buzdít sajátos hangú kedvcsinálójával Enyedi Zsolt. Vagy ezúttal inkább Enyede Zselt :)?

Megtehetem-e? Meglehet elmebeteg e geg, de e helyen megtennem egyenesen kellemes, s esetleg Nektek sem lesz ellenetekre. Tegyem? Ne tegyem? Egye fene, megcselekszem!

Egy jeles kerekes szerkezet lesz e nem terjedelmes mese veleje, melynek deleje egy jellegzetes, de nem eretnek eszme: ember, szerelj egy meg egy meg egy meg egy kereket egy lemezketrecre, s bele tengelyeket, tekercseket, hengerfejeket s szelepeket – elengedhetetlen elem-egyveleget helyezz.

Ne legyen megvehetetlen, ne legyen kezelhetetlen, ne legyen szerelhetetlen. Termete ne legyen kellemtelen, de kecses se legyen. Ne legyen terjedelmes, keveset egyen, de kegyetlen s eszement helyeken, hegyeken meg szederkerteken vezetve hetvennel repesszen. Ne ellenkezzetek mereven: ez nem eleve lehetetlen! Lelkes mesterek esze s keze teremtette s fejlesztette nehezen e cseles egyedet. Eredete e hely helyett nevezetes tengerekre s terekre vezet el, egy remek nemzethez, messze, messze.

Jelenleg e szegletes jelmezbe rejtett szerkezetet nehezen szerezheted meg, mert eleve keveset szereltek egybe s terjesztettek szerte – e meredek tettre negyven kereseted elmenne, s nejed mellett vezekelned hevesen kellene (Zen kegyes ereje legyen veled!) –, de nem tehetsz egyebet, fellelve egyet menten kellene megmentened. Megtenned e jellemes cselekedetet se felesleges, se helytelen nem lenne, ezt ne feledd.

Szerepeljen ehelyt mellesleg rengeteg szem-csemege, e fergeteges de nem sebes egyedek serege! Kedved el ne menjen, fellegekbe emelkedjen, el ne ernyedj, s szemed e becses webhelyen legeltetve, eremed teljen e remek kerekes szerkezetben, melynek egyetemes s felejthetetlen neve nem „kentrebege”,

hanem

COUNTRY BUGGY

{gallery}depotyp/CountryBuggy{/gallery}

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .