Tömegpszichózis

ImageRoland az első találkozójáról hazafelé tartva azonnal Golf-keresésbe fogott. Ez lett belőle! Hmm… Nem rossz!

Bursi Roland két éve a VW-Audi Fanatic Club oszlopos tagja. Első fauvés élménye ehhez a csapathoz köti, többek között nekik is köszönheti, hogy megvásárolta ezt az 1995-ös Golfot.

 
Roland 2005 szepteberében először vett részt a zánkai VW-Audi talin. Tulajdonképpen ez volt élete első autós találkozója. „Pont mikor leértünk, akkor kezdődött a felvonulás és ott, az orrom előtt vonult végig az a többszáz szép gépcsoda. Nagyon nagy hatással volt rám. Akkor megfogadtam magamnak, hogy jövő ilyenkor már a saját Golfommal én is a konvoj része leszek!! Hát előbb összejött a dolog. Azóta sem gyógyultam ki a „betegségemből” és szerintem nem is fogok!” – meséli a mesterségét tekintve pék fiatal.

Már 2006 márciusában beléphetett a népes volkswagenes társadalomba, s addigi autója helyett egy Golfot választott. Kezdetekben egyest, meg kettest keresett, azonban úgy alakult, hogy ez a piros hármas lett belőle. Mint megtudtuk, egyáltalán nem bánta meg.

• Miért ezt az autót választottad, milyen állapotban volt?
Mikor megláttam egy internetes portálon, rögtön beleszerettem. Szinte kitűnt a hirdetések közül. Nem volt gyári állapotában, sok átalakítást lehetett felfedezni rajta már a képek alapján is, de ezzel együtt megtetszett. Akkor úgy gondoltam, hogy nekem ennyi elég is lesz. Tévedtem…

• Ki volt az előző gazdája?
– Egy fiatal sráctól vettem, aki azért adta el, mert családot alapított a barátnőjével és családi autónak kicsinek találták, kombit szerettek volna. Annyit tudok, hogy az előző gazdája egy használtautó kereskedésből vette, előtte pedig egy idős bácsikáé volt, aki nem járt vele túl sokat.

• Szerinted mi a legkülönlegesebb a kocsidban, illetve neked mi tetszik benne a legjobban?
– Az oldalsó irányjelzők elhelyezése. Ezt még egyetlen Golf 3-on sem láttam – az előző tulaj érdeme – csodálom, hogy még nem utánozták le. Ezzel a módszerrel a sárvédő szép clean, mégis van oldalt index. Végül is az benne a legjobb, hogy akármerre megyek, mindig megnézik, megfordulnak utána. Nem tudok konkrétan egy dolgot mondani, ami külön nagyon tetszene. Ja, és visszaraktam előre a gyári kopatót, így még lejjebb tudtam ültetni.

• A benne lévő 170 ezer kilométer ellenére igen megkímélt. Gondolom, nálad is nagy becsben van?
– Inkább csak hétvégente megyek vele, tehát nem nálam pörgött fel így a kilométerszámláló. Viszont az biztos, hogy az előző gazdája is vigyázott rá. Tehát nemcsak a hozzá legközelebb álló stílus „clean”, hanem maga a kocsi is. Mellesleg nem szeretem a kacatokkal teleaggatott autókat.

 

• Esetleg próbálkoztál valamilyen teljesítménynövelő szerrel, hogy a motor többet kiadjon magából?
– Volt bent direktszűrő, de inkább visszaraktam a gyárit. Hosszútávon ez a jobb! A kipufogó rendszert tekintve a gyári 45-ös csövezést rozsdamentes 50-esre cseréltem, melyhez Paragi féle saválló sportdob és DTM vég kapcsolódik. Bár tudom, ezek inkább csak a motor reakcióidejét javítják. Így utólag már bánom, hogy csak 1.4-est vettem, de akkor ez tűnt logikusnak: kevés adó, kevés bizti, kis fogyasztás… és kis élvezet 🙁 Ha újra autót veszek, akkor csakis GTI, VR6 vagy 1.8T lesz a cél, ennél lejjebb nem adom.

• Mi a helyzet a futóművel?
– A gyári teleszkópok helyett most Formel K állítható magasságú sportfutómű van alatta. Ezen kívül semmi átalakítás. Ja, és a fékdobokat meg a -nyergeket pirosra festettem 🙂

 

• Segített valaki az építésben?
– Legfőképp szakemberek. Sufnituning, gányolás nem volt és nem is lesz!

• Mi hátráltatta leginkább az autó elkészülését, mi volt a legnehezebb feladat?
– A megfelő mennyiségű pénz hiánya. Sok idő elment, elmegy a gyűjtögetésre 🙁 Jóformán nem járok sehova szórakozni, nem költök havi szinten sokezer forintot ruhákra… Visszafogom magam amennyire csak lehet és lelki szemeim előtt már ott lebeg a következő lépés!

• Milyen gyakran ülsz bele, esetleg más is vezeti?
– Mint említettem, leginkább hétvégente, barátnőmhöz járok vele, kirándulni, találkozókra, stb. Az autópályákat, illetve a jó minőségű főutakat szeretjük – ez tök egyértelmű. Sajnos azonban éppen ezeken megyek ritkábban. Néha a barátnőm szokta még vezetni, de nem nagyon mer vele menni, mert félti.

• További tervek?
– A közeljövöben 16-os felnit teszek alá, jövő nyáron pedig airride rendszert kap. Előre veszek másik lámpákat, valamint a hifirendszert is kibővítem. Pesze ha a pénz nem volna kérdés, akkor beletolnék egy VR6-os mocit és a teljes belsőt lebőröztetném!

 

• Hogy tetszik a családodnak és barátaidnak?
– Megjelenését tekintve tetszik mindenkinek. Nem tudok olyanról, aki negatív véleménnyel lenne róla. Bár biztos vannak, csak nem jut el hozzám az infó. A motor teljesítményéről már megoszlanak a vélemények. Sokan lenézik, megszólják a kis moci miatt.

• Mi volt a legemlékezetesebb vagy legkínosabb esemény a kocsival kapcsolatban?
– Mikor apám munkatársának az édesanyja (kb 70-80 éves) először meglátta az autót, azt mondta: „Hát ez k…a szép!” és teljesen el volt ájulva, le volt nyűgözve. Az tetszett nagyon. Meg a másik, mikor jöttünk ki a teszkóból és már láttam messziről hogy két csávó nézegeti az autót a parkolóban, majd mikor odamentem, gratuláltak és megkérdezték, hogy eladó-e. Jól esett…
Az viszont kínos volt, amikor a gyári kipufogórendszerem kettészakadt a felixibils csőnél, és ezért  30 km/órás sebeséggel, vészvillogóval, az útról lehúzódva vánszorogtam haza. A kipufogócsövet tartó keresztvas már korábban leszakdt egy kapukitámasztóban, így a cső most majdnem a földig lelógott, néhol viszont az úton húztam. Szerencsére „csak” kábé 10 kilométert kellett mennem, de így is elég kellemetlen volt.

• Következő autód? Azt is átalakítod majd?
– Golf 3 GTI vagy VR6 vagy Cabrio, Golf4 GTI vagy Cabrio, esetleg Audi A3 1.8T. És lesz tuning, igen! Bár ennyire valószínűleg nem fogok belemászni.

 Modell/évjárat Golf 3 CL G60/1995
 Motor 1.4 l rozsdamentes 50-es kipufogó rendszer Paragi féle saválló sportdobbal + saválló DTM vég
 Futómű Formel K állítható magasságú sportfutómű, Dobok, nyergek pirosra festve 🙂 gyári VW alufelni, 6×15 ET 35, Dayton 195/50
Karosszéria clean lökhárítók, embléma nélküli hűtőrács ezüstre fújva, gyári oldalindexek lefalazva, helyette kis oldalindexek díszlécek elejébe építve, a csomagtartóról ablaktörlő, embléma, feliratok, zár eltávolítva, VR6 tetőspoiler, színrefújt kilincsek, tükrök, díszlécek, gyári koptató, elöl Hella Golf 4 optikás fényszórók + 6000 K xenon, hátul króm led technik lámpák. Teljes alváz és üregvédelem!! Szín: Piros LP3G
Belső gyári VW bőr sportkormány, alu ajtópöckök, sportpedálok, tűzoltó készülék, központi zár, riasztó, elektromos ablak
Autóhifi Sony GT 200 fejegység, Mac Maximus 1.750 monoblock (max 1500W) a mélynyomónak, Mac Maximus 2.100 (max 400W) két csatornás erősítő a szettnek, Mac Protector 2.16 (2 utas, max 160W) szett az első ajtókban, Mac Absolute 304 mélynyomó (30 cm, max 650W) mágnessel kifelé beépítve, Audioson Connection First és Best kábelek, 1F-os Dietz kondi. Teljes csomagtartó beépítve, pótkerék kiszedve!!!
Köszönet Édesapámnak a folyamatos karbantartásért, szervizelésért!! Dombi Kálmánnak a kasztnismunkáért, fényezésért, Molnár Péternek a kipufogóért, Strukker Balázsnak a hifiért, Németh Andrásnak, havweromnak mindenért:)

 
Tetszett? Mondd el miért, vagy miért nem!
{mos_fb_discuss:10}

Rendelje meg! VW depo 2008/11 A legfrissebb VW depo!

További tartalom

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

{gallery}deporond/bursi_g3{/gallery}

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .