XXI. századi wurlitzer

Image Egyértelmű: a zene és az autó életünk része. Persze ma már nem gramofont vagy wurlitzert recsegtetünk.

Persze ma már nem kell kurblit használni, hogy a motor beinduljon, sem gramofont recsegtetni, esetleg pénzt dobálni a wurlitzerbe, hogy mindezt együtt élvezzük. Vagy mégis? Ingo Vollmer Golf négyese sok-sok eurót elnyelt mire megszületett a XXI. századi wurlitzer.

 

Minden bizonnyal érdemes megjegyezni Ingo Vollmer nevét, már csak azért is mert Németországban az autóhifi szakterületén – több demoautó megépítése után – mára elismert tekintéllyé vált. „Ist mein persönliches Hertzstücke”– mondta, ami annyit jelent, hogy a zeneépítés a szíve csücske.
A négyest elnézve azt is látjuk, hogy nem „csak” ez! A két iparág: az optikai tuning és az autó-hifi az „új korban” szorosan fogja egymás kezét. Ingo az egyikben „penge”, a másikat viszont gyakorlatilag nem vágja, ezért kénytelen volt autóját „idegenekre” bízni. Természetesen szintén profikra…
A 2002-es, 150 lóerős, 20 szelepes GTI motor szó nélkül teszi a dolgát és száguld az 1236 kilogrammos bázistömeget jóval meghaladó hifirakománnyal. Ha pedig úgy igazából sietnie kell valahova, akkor is zokszó nélkül viszi a 190-200-at. Különben tényleg jól mehet az autó, mert Ingo motortuning gyanánt (valódi német humorral) ama bizonyos „szárnyakat adó” energiaital színeire festette a mûanyag motorburkolatot. További extraként csupán a Speed-Tech légszűrőt említhetjük meg, de egy zenei prezentáció anyagát képező Golf GTI-be talán ennyi elég is…

„Érvényes ide ez a belépő ?” – kérdezte Eddie Murphy felmutatva egy 100 dollárost a biztonsági őrnek. Hiába kertelnék, a tuning világában is ez puritán formátum képezi a hivatalos beugrót. Mi történik, amikor egy demóautónak szánt járművet kézbe kapnak a német tunerek? Hááát, sok érdekesség. A karosszéria úgy fest, mintha egy alapos mosáskor a gőzborotva mindent lekapott volna róla. Simasága a jelek, feliratok, díszlécek, ajtózárak, az oldalindexek és a hátsó ablaktörlő hiányára figyelmeztet. Már akinek mindez hiányzik. Ingo nem tartotta nélkülözhetetlen tatozékoknak őket, vagy ha igen mással pótolta. Például az ajtónyitókat zár nélküli Audi A6 kilincsekre cserélte, melyeket a New Beetle elektronikája működtet.
Az Audi TT tanksapka drága, elegáns, mégsem túl szokatlan átalakítás, de a Speed-Tech légbeömlők elhelyezésére érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Ezt a jövevényt általában csak „szimplán” (vízszintesen) bevágják, most viszont – a sárvédők ívéhez igazítva – jócskán megdöntötték. (Ez például egy jó ötlet és nem csupán pénzkérdés.)
Mindez – a morcosítással összhangban – még jobban kihangsúlyozza a KW futóműszettel elért tekintélyes mértékű ültetést: az autó olyan alacsony, hogy szinte a lábunk előtt hever. A sötét Chromolux fólia nem csupán azért van, mert jól megy az ezüstmetálhoz, hanem a speciális Porsche riasztóberendezéssel egyetemben igyekszik gátat vetni a „sötét” behatolóknak.
A ragyogó Lamsbach GT 1 (Speed-Tech) polírozott felnik hihetetlen széles peremeikkel – elöl 9×17 (ET 15), 5 milliméteres nyomtávszélesítőkkel, hátul 10×17 (ET 04) méretben –, nélkülözhetetlen elemeivé váltak Ingo Golfjának.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .