80 éves a Porsche design

A Porsche AG már több mint hat évtizede a prémium sportautók vezető gyártója. Ugyanakkor a Porsche márka történelmi gyökerei sokkal messzebbre nyúlnak vissza. Amikor 1948-ban Ferry Porsche megépítette a legendás Type 356-ot, ő és mérnökei már rengeteg értékes technológiai tapasztalatot halmoztak fel. Ferdinand Porsche 1931. április 25-én alapította és jegyeztette be a „Dr. Ing. Hc F. Porsche Gesellschaft mit beschränkter Haftung, Konstruktion und Beratung für Motoren-und Fahrzeugbau” elnevezésű tervező irodát Stuttgartban.

 

Azóta a Porsche cég sok emelkedést és visszaesést is megtapasztalt, de végül is a kis design irodából világhírű sport- és versenyautó gyártóvá vált. A sikertörténet alapja a több évtizedes fejlesztési tapasztalat, amely nem korlátozódik csupán a sportkocsik előállítására. Az elmúlt 80 évben a Porsche, mint az egyik legismertebb és legsokoldalúbb mérnöki szolgáltató épített ki hírnevet a világon. A Ferdinand Porsche által 1931-ben megalapított ügyfél központúságot a mai napig sikeresen folytatja a Weissach-i székhelyű Porsche Engineering Group GmbH. A Porsche Engineering különböző autógyártók és beszállítók megrendelésére végez fejlesztéseket, valamint a gazdasági élet más szereplői is gyakran fordulnak a Porschéhoz segítségért.

Idén a Porsche design alapításának 80-ik évfordulója az egyik központi témája a Stuttgart-Zuffenhausen-i Porsche Múzeum kiállításainak. Június 21–szeptember 11 között tekinthető meg a „Porsche Engineering – 80 éves a Porsche formatervezés” címmel a múzeum egyedi kiállítása, melyben azu elmúlt nyolc évtized legfontosabb és legérdekesebb fejlesztéseit mutatják be.

Körülbelül 20 különleges darabot állítanak ki, kezdve a teljes jármű fejlesztésektől az egyedi ipari projektek számára tervezett motor és hajtómű megoldásokig. A tíz kiállított jármű között lesz például egy 1931-es Wanderer Limousine,  a legendás Auto Union Grand Prix versenyautó és az Audi Sport Quattro S1 Porsche kettős tengelykapcsolójával.

A Porsche Múzeum keddtől vasárnapig, 09:00-6:00 tart nyitva.
További információ az interneten: www.porsche.com/museum

 

{gallery}uticel/porschmus{/gallery}

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .