European Bug In 2008

A Budapest és Belgium közti 900 kilométeres útszakasz sokak számára rémisztő lehet… Azonban, ha Chimay és a második European Bug-In a végállomás, akkor határozottan megéri a hosszú utazás.

Több mint huszonöt éve járom a Volkswagen találkozókat Európa szerte, idén az EBI tetszett a legjobban, örülök, hogy részt vehettem rajta. Több okból is, de első sorban azért, mert itt minden szinten szinte minden van. A veterán rajongóktól a drag-versenyeket kedvelőkig minden léghűtéses VW-rajongó megtalálhatja a kedvére való autókat, csapatokat, eseményeket.

Hamisítatlan kaliforniai hangulat

A gyorsulási versenyeknél maradva, az EBI a legismertebb Drag Bogarak lenyűgöző példányait sorakoztatta fel: jelen volt a lilára mázolt DDS Racer, az Underdog, vagy a VW depóban is bemutatott Flakey Jake – hogy csak néhányat említsünk. Már az is fantasztikus, hogy ezeknek a fantasztikus autóknak a közelében lehettünk…

A cikkíró Paul Stanford és a Dyno Soar

Ha nem értük be ennyivel, akkor meg ott voltak a versenyzők, akikkel akár szóba is elegyedhettünk. Ron Fleming, Mark & Paul Schley vagy például Keith Seume a VW-világ élő legendái, mégis szinte bárki találkozhatott, beszélhetett velük. Az esemény ceremónia mestere nem más volt, mint Dyno Don Chamberlin, aki már az első amerikai Bug-In-en is versenyzett a ’70-es években, s 1978-tól a Bug-In műsorvezetője.

Most is jó hangulatot teremtett az egész hétvégén, úgy tűnik, energiája kifogyhatatlan, a találkozón végig izgalmasan közvetítette az eseményeket. Már most, a második év után ‚klasszikussá’ vált az EBI, és a legtöbben arról beszéltek, hogy jövőre mindenképpen újra eljönnek a belgiumi Chimay-be.

Hatalmas piac minden földi jóval

Hatalmas és jól elrendezett területen árusítottak a kereskedők, de az alku-vadászok is lecsaphattak néhány ritka jó vételre, mivel a használt alkatrészeknek szintén jókora helyet tartottak fenn a szervezők. Az összes kedvenc márkám jelen volt egy-egy standdal – Empi, DDS, Race Trim és a Kamei – pillanatok alatt elkölthettem volna legalább fél millió forintot… Kész szerencse, hogy Porschéval érkeztem Belgiumba, ami azt jelenti, hogy nem volt elegendő csomagtér a kocsiban, hogy mindent bepakoljak, ami megtetszett, így a hazaérkezés után maradt némi pénz a zsebemben.

Az EBI helyszíne a versenypálya és a kereskedői rész körül terült el, de érdemes volt az alkatrész börzét és a találkozó egyéb helyszíneit is meglátogatni és szemügyre venni Európa legszebb (és legkülönlegesebb) Volkswageneit. Mindenféle stílus fellelhető volt, és örömmel látttam, hogy kevesebb Rat-Look, mint tavaly. Mindenfelé nagy löketű boxerek díszelegtek a felnyitott motorháztetők alatt, és majdnem mindet Weberekkel szerelték!

„Alig várjuk a viszontlátást!”

Mindig nagyon ösztönző azt látni, hogy mit építettek, restauráltak az emberek az előző évben, energiát ad a saját projekthez. Jó volt látni, hallani a magyarokat, sokan vállalkoztak arra, hogy megteszik ezt a hosszú utat. Az EBI-ben többek közt az is jó, hogy mindenki azt teheti, amit általában a hétvégéken szokott. A biztonsági emberek nem özönlötték el a területet, mégis rendben zajlottak az események. Még akkor is, ha figyelembe vesszük, hogy Chimay városának saját sörfőzdéje van, és ez a tény rendkívül kellemes hétvégét biztosított számos résztvevőnek.

Idén a találkozó helyszínétől néhány kilométerre találtunk szállást. Még szerencse, hogy csütörtök kora délután, mielőtt elindultunk a sörözőbe, jól lecövekeltük a sátrunkat, mert este hatalmas mennydörgés és villám show-nak lehettünk a részesei, az eső majdnem elmosott mindent. Mégis jó választásnak bizonyult a korábbi érkezés, mivel nap hátra lévő részében és pénteken igencsak nehézkessé vált a közlekedés a bejutni vágyók hosszú sora miatt.

Jövőre árusítani fogunk a Bug-In-en, ezért lehetőségünk lesz a helyszínen megszállni, s így még több időt szentelni az autóknak és a finom Chimay sörnek. A helyszín kitűnő és nemcsak a programok kiválóak, de egyedül talán itt van arra lehetőség, hogy a világ minden tájáról találkozzunk VW-rajongókkal, barátokkal.

Amint említettem, csaknem 1400 kilométer hosszú útnak tűnik, de Éva és én hamar visszatértünk Budapestre és még napokig a Bug-In hatása alatt voltunk. Köszönjük Kobusnak és mindenkinek, aki közreműködött ennek a csodás találkozónak a megszervezésében. Már alig várjuk a következőt!

Eredetileg itt jelent meg

VW depo 2008/9

Rendelje meg! További cikk és még több kép
a VW Depo magazin 2008/9
számában

További tartalom

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .