Kárpáti Farkasok Erdélyben

ImageA www.bogarhatu.hu-n alakult csapat fejébe vette, hogy öreg Volkswagenekkel bejárja a Kárpát-medencét. 

Mint arról már a vwdepo-ban is írtunk korábban, a www.bogarhatu.hu-n alakult csapat fejébe vette, hogy öreg Volkswagenekkel bejárja a Kárpát-medencét. Első utunk Kárpátaljára vezetett és annyira jól sikerült, hogy félig viccesen a közösségteremtés céljából elneveztük magunkat Kárpáti Farkasoknak, célozva ezzel elsősorban a régi VW emblémában büszkén feszítő állatra. No, az ilyen elhatározásokat szokta gyors elhalás követni. 

A  mi esetünkben szerencsére nem így történt, elhatároztuk, megterveztük és megcsináltuk: megjártuk Erdélyt, és azon túl is jutottunk. Azon kevés magyarok közé tartozunk, akik átnéztek Moldvába és ott találkoztunk azokkal a magyarokkal, akik több száz, egyes történészek szerint ezer éve őrzik identitásukat a román többség ellenére.

Előtte persze volt némi vita az útvonaltervezésről, sokáig úgy tűnt, mégsem megyünk, de aztán minden összejött. A legszebb dolog például az volt, hogy a bogárhátú fórumon példás adakozás indult meg, amelynek köszönhetően nagyon bőkezű ajándékozással lephettük meg a minket váró csángóföldi iskolás gyerekeket. Mindnek vittünk egy-egy iskolai csomagot, amibe persze belekerült egy Herbie modell is. Futotta dvd lejátszóra és nagyon sok dvd filmre, természetesen a Kicsi kocsi három része sem maradt ki. Egyik fórumozó egy nagy ajándék üdvözlőtáblát készített, egy pedig egész komoly számítógépet küldött a távoli magyaroknak.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .