Kaliforniai klasszikusok

Amerikai tudósítónk, Stephan Szantai a nyugati part legnagyobb volkswagenes eseményén, a csaknem egy héten át tartó VW Classic-on járt.

Tulajdonképpen június 12-én, vasárnap tartották a VW Classic-ot, de a léghűtéses Volkswagenek rajongóinak már egy héttel korábban érdemes volt ellátogatniuk Kaliforniába. Június 5-én rendezték a híres Pomonai Alkatrészbörzét, majd hétfő és szerda kivételével minden napra jutott egy-egy kihagyhatatlan esemény.

Kedd este az Über Alles Club hívta krúzolásra a léghűtéses VW-rajongókat a közeli Westminsterbe. Megpróbálták a nagy példakép, a DKP előtt hangulatba hozni a „Bugger”-eket, s ez nem is sikerült rosszul. A szerdai pihenőnap után aztán a Volkswagen tuning ősatyjai, a mai napig a legmeghatározóbb klub, a Der Kleiner Panzers tagjai jöttek össze Fullertonban, Nick vendéglőjénél egy hamisítatlan Cal-Look seregszemlére, majd egy ezt követő jó kis autókázásra.

Ez az az esemény, melyre a világ minden tájáról ide látogatnak a szerencsésebb Bogarasok és olyan élményekkel térnek viszsza, melyek végképp meghatározzák az autókról és autózásról kialakított képüket, ízlésvilágukat.

Szintén csütörtökön kezdődött az ötödik VW Kemping Yucaipában. A szervezést a Vintage Transporter Owners tagjai vállalták magukra. Volt tombola sorsolás, közös sütögetés és vonulás konvojban a szombati OCTO-Fest-re, a Huntingon Beach-re.

Ez utóbbi találkozó az Orange County Transporter Organization-ról kapta a nevét és mint ebből következik, fesztiváljuk a Transporterekről szólt, azok közül is az 1967 előtt gyártott típusokról. Közben a hét folyamán több helyi cég is nyílt napot tartott, termékeiket kedvezményes áron kínálták.

Szombaton az OCTO-Show mellett VW relikviák és játékok kiállítását és vásárát is megrendezték egy közeli plázában, valamint délután indult a hagyományos Berg Rally a legendás Gene Berg emlékére, a cég székhelyétől.

Vasárnap már reggel hét órakor megnyitotta kapuit a 21. VW Classic az Irvine amfiteátrumban. Előzetesen több mint 150 klub és 250 kereskedő jelezte részvételét a megaparty-n. A kiállított járgányokat két kategóriába sorolták: eredeti, illetve egyediesített.

Több mint negyven különböző osztályt nyitottak mind a lég- mind a vízhűtéses Volkswagenek számára. Az autók osztályok szerint álltak be, a szépségversenyek bírái pedig maguk a résztvevők voltak azzal a kitétellel, hogy a saját osztályában indulókra senki nem adhatott le szavazatot.

A típusok szerinti parkolás igen hasznosnak bizonyult, mivel így sokkal egyszerűbbé vált a zsűrizés és az eladó autókat is jobban össze lehetett hasonlítani egy típuson belül. Az első 500 belépőt emlékplakettel és kitűzővel ajándékozták meg, a teljes létszám csaknem elérte a hétszáz autót.

Jelen összeállításunkban a DKP Cruise Night, a Vee Dub Parts és a West Coast Classic Open House, valamint a Berg Rally eseményein készült felvételekből válogattunk.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .