OCTO Wintermeet

ImageKözbeszólt a technika és úgy gondolta, az aktuális depóból kihagyja az OCTO-beszámoló szövegét. Most pótoljuk!

Igen, Kaliforniában is esik néha az eső, főként a téli időszakban, amikor a Narancs megyei Transporter Egyesület tartja éves rendes Busz-találkozóját a Huntigton Beach-en. A kis csapadék azonban senkit sem zavart, a hatalmas parkoló így is csurig telt ’67 előtti járgányokkal.

Ugyanis ez az egyik kitétel, mely szerint a résztvevőket kategorizálják. Még pontosabban, a ’67 előtti Transportereknek csupán szerény öt dolláros belépőt kell fizetniük, míg az egyéb járművekkel érkezők kicsit több zöldhasútól szabadulnak meg a belépéskor és persze nem is állhatnak a patinás Buszok közé.

A lényeg, hogy ez amolyan nyugis, kizárólag alkatrészbörzével, csevegéssel és csere-beréléssel zajló találkozó, és ezt már a hirdetményben is nyilvánvalóvá tették: „Nincs itt alvás, kempingezés, nincsenek alkoholos italok, hangos zene, gumifüstöltetés vagy motor túráztatás, segédmotorral, zsebrakétával, vagy gördeszkával behajtani tilos!”
Tulajdonképpen nincs is szükség semmilyen programra, hiszen itt a közelben a Grill Mester, a hot dog árus. Az ajándékok persze nem maradhatnak el, tombolahúzást  is tartanak az esemény záróakkordjaként. Szóval rajtunk és a buszokon kívül nem kell semmi. Az áhítat jön magától…

Európai szemmel, illetve honi VW-hobbista ésszel szinte felfoghatatlan eredetiségben elénk táruló osztott ablakos buszok, és néhány egyéb más léghűtéses VW típus, illetve töménytelen alkatrész kuriózum. Meglett férfiak botorkálnak a sorok között valami olyan elégedettséggel a szemükben, amilyen csak fiatal lányokról sugárzik, ha tömött pénztárcával beszabadulnak egy plázába…

Igen, itt a buszok között valahogy mindenki világbékét óhajtó szépségkirálynővé szelídül, amint könyékig beletúr a rozsdás vasakba. Alig észrevehető, a szájat csak kissé görbítő elégedett buddha-mosoly ül az arcokra, és azt vesszük észre, hogy lassan hasonlítani kezdünk kedvenc járművünkhöz. Hát persze, hiszen a „Mosolygós Busz” rokon, legalábbis rokon lélek. Fuvarozza a családot, barátságokat hoz létre és életre szóló közösségeket tart össze, olyat, mint például az Orange County Transporter Organization. Igen, megérkeztünk, innentől már nekünk is ismerős a szitu!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .