www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Rieder Digest

 

A szigorúan vett Cult szemléltető ábrájaként felfogható autókon jól tanulmányozhattuk a stílust: csaknem gyári állapot rendkívül visszafogott kiegészítőkkel, jó minőségű ültetett futómű korhű BBS-ekkel, belül bőr, a motortérben pedig elsöprő erő. A társaságban lévő bogarasok meg is jegyezték: az összhatás és az építési filozófia nagyon emlékeztet a klaszszikus Cal-Look léghűtésesekre.

 

Egy félhomályban lévő teremben óriás kivetítőn nézhettük végig pár tuningautó féktelen száguldását, szinte a vezetőülésben érezhettük magunkat. Itt helyezték el a már tavalyról ismerős, turbós Caddy-ket, az Altendorfer-féle (főszervező) egyes GTI-t és egy rendkívüli, restaurált Oettinger 16-szelepes Golf I GTI-t. A következő teremben már nem ilyen szellősen helyezkedtek el a járművek.

Óriási volt a tolongás, ami többek között a fantasztikus RS Tuning és Elite VW Club csapatának is köszönhető volt. Büszkék is lehettünk rájuk, mert a kiállítás legnépszerűbb autói között voltak az övéik is. A siker olyan nyilvánvaló volt, hogy a Total Impression (Összhatás) kategóriában Lakatos Árpi (RS Tuning) Golf 3 taxija idén is a legtöbb pontot érte el, s újból elhódította a fődíjat. Olyan magas volt a pontszám, hogy az összetett versenyben is ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Gratulálunk! Tehát magyar lett európa egyik legszebb autója!

 

A parkolóban zajló találkozó is tartogatott meglepetéseket. Láttunk makulátlan állapotú youngtimereket, egy valódi Sportquattro-t, néhány figyelemreméltó Bogarat. Innen-onnan néha magyar szavakat is hallottunk a tömegben, tehát voltak még páran „aus Ungarn”. Sajnos rossz élményekkel is gazdagodott egyik honfitársunk: a szigorú policáj elvette a rendszámát amiatt, hogy a kerék és a karosszéria között nem volt meg a minimális két centiméter.

Gyorsulási versenyt is rendeztek a terület egyik hosszú egyenesén, de ebből sajnos már csak az utolsó futamokat láttuk, mert a végére értünk a helyszínre. Szóval kevés ez az egy nap, ha mindent látni akarunk, ezért jövőre újból eljövünk, s a gyorsulást is megnézzük.

VW depo 2005/5

Ried 2005 fotógalériaKapcsolódó fotógaléria itt!

Oszd meg a közösségi oldalakon!

TLX_125x125_web

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]

AABCarLogo125x125

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close