Találkozó Svájcban

ImageA VW depo hasábjain olvastam először a svájci Chateau d’Oex-ban megrendezett léghűtéses VW találkozóról.

A VW depó hasábjain olvastam először a Chateau d’Oex-ben minden évben megrendezésre kerülő léghütéses találkozóról. Mivel barátom, Bittó Gábor és én kedveljük az efféle csemegéket hamar megszületett az ötlet: ott a helyünk!!

 

 
 

Természetesen úgy gondoltuk, mindketten az öreg buszokkal vágunk neki. Nem kis szülői győzködés után Gábor végleg a veterán Szamba mellett határozta el magát. Az útra édesapja kísérte el. Egy héttel a találkozó kezdete előtt vágtunk neki a kb. 1350 km-es távnak, mivel a svájci határhoz közeli, Franciaországban élő rokonoknál is tettünk egy pár napos látogatást.

Az út során egy defektet leszámítva, semmi zűr nem volt a Szambával. Azért ez egy 43 éves autótól nem kis teljesítmény. Autópályán kényelmesen tartotta a 90-es tempót. Gáborék csak akkor érezték rosszul magukat, mikor a türelmetlen kamionosok szinte letolták buszukat az útról, vagy rájuk húzták a kormányt. Már csak itthon derült ki, hogy hazafelé miért nem húzott úgy a boxer, ahogy kellett volna. Kiderült, hogy a 3-as és 4-es henger között el volt repedve a blokk. A kis szamba azonban így is ledolgozta a több mint 2000 km-es távot.

Persze hamar elfelejtettük ezeket a kellemetlenségeket, mikor megláttuk a völgyben gyülekező Volkswageneket. A hely alkalmas kb 1500-2000 autó kényelmes befogadására is. A környező kempingekben a találkozó ideje alatt (3 nap) a szállás ingyenes volt. A kempingben feszített víztükrű medence mellett állandó zuhanyozási lehetőséget is biztosítottak. A látogatók nagy része csak szombat reggel és délelőtt érkezett. Voltak itt angolok, németek, osztrákok, franciák, spanyolok, de még az USA-ból is képviseltették magukat. A felhozatal rendkívül változatos volt. Idén is bemutatkozott a wolfsburgi VW Múzeum. Számomra igen kellemes emléket idézett egy, a standjukon kiállitott eredeti filmsztár: Herbie. Az autó egyike a film alatt felhasznált tizenöt bogárnak.

Sokan látogatnak el ide évről évre, idén valamivel több, mint 1500 autót számoltak össze. Nagyon sok eredeti osztott, és ovál bogarat láttunk, és buszokban sem volt hiány. Erről talán a képek jobban beszélnek. Alkatrészeket jónéhányan kínáltak, bár az árak rendkívül borsosak voltak.
Minden olyan léghűtést kedvelőnek ajánlom ezt a csemegét, aki oda van a különleges találkozókért. A kemping ingyenes, és tényleg nagyon igényes. Látogassatok el, érdemes!

Kapcsolódó galéria

{gallery}uticel/Chateau{/gallery}

Szólj hozzá Te is! {mos_fb_discuss:10}

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .