Andi és Viki

Andi és Viki soproni bogaras testvérpár. Megkérdeztük, mitől ilyen jó a kedvük és mitől olyan jók a bogarak?

VWD: Hogyan lettetek bogarasok?
ANDI: Apu hat éve eladta az autóját és a vevőnek volt egy Bogara, amit beszámított. Így lett az enyém a bogár, amit akkor még nem tudtam, mert a szüleim egy jó darabig titkolták, amíg az egyik szomszéd el nem szólta magát.
VIKI: A nővérem autója már a kezdetektől fogva tetszett, és amikor autóvásárlásra került a sor – három hónap németországi munka után –, szóba se jöhetett más típus.

VWD: Mit jelent számotokra bogarasnak, Bogár tulajdonosnak lenni?
ANDI: Szívem szerint a szobámban tartanám, hogy ne essen semmi baja. Amúgy naponta használom munkába járáshoz, emellett a hobbim is már évek óta. Hangoskodok vele (Hifi), találkozókra járok, és nagyon szeretem vezetni, éjjel-nappal, télen-nyáron.
VIKI: Imádom! Sajnos a szobánkba nem vihetem, de ha vihetném is, már ott lenne Andié. Így amikor csak lehet, én megyek hozzá. Azért még van mit javítani rajta, de szerintem ez legalább annyira hozzátartozik a bogarazáshoz, mint a találkozókra járás, bulizás. Szerencsére sok szakember vesz körül, akik Andi bogarán vagy épp a sajátjukon már kiismerték a típus lelkét. Minden bajra tudják a gyógyírt.

Alig várjuk a bulikat!

VWD: Hogyan viszonyulnak a környezetetekben a bogaraitokhoz?
ANDI ÉS VIKI: Néha nagyon megcsodálják az autókat, főleg a kisgyerekek, ami talán nem véletlen, hiszen az oviban mindenki bogarat rajzol, ha autót kell. Az idősebb korosztály, főleg egy néni az utcánkból, ha meglát minket autót szerelgetni, mindig eszébe jutnak történetek, és elmeséli az egykori bogaras élményeit. Sajnos az ő bogarának csúnya véget ért az élete, Berlinben nekiment egy úthenger.

VWD: Mik a mindennapos tapasztalataitok?
VIKI: Azért választottuk nekem is a bogarat, mert az Andié már bizonyított. Nagyon egyszerű konstrukció és megbízható is.

VWD: Mi volt a legkalandosabb élményetek a bogárral?
VIKI: Mivel friss jogsim van, nekem minden kis út kalandos és önmagában is élmény. A beton virágládák nem szeretnek, főleg ha parkolok. Az útpadkák meg állandóan alám futnak. Szerencsére idáig még kárt nem okoztam, és remélem ez így is marad.
ANDI: Nekem a tavalyi Rajzás, amit végig izgultam az ültetett autóm miatt. Mivel a főváros útjainak minden „kis” hibáját éreztem. Ezt leszámítva nagyon tetszett, és az autóm is élvezte rokonai társaságát.

VWD: Vannak a bogárral terveitek?
ANDI: Az enyém már átesett egy nagy felújításon, amit ketten a barátommal, Szaszával hajtottunk végre. Kalandos kilenc hónap volt. Még sosem csináltunk ilyet, de bármikor megismételnénk. Jó volt végignézni, ahogy újjászületett. Konkrét terveink is vannak, de ezeket majd a találkozókon láthatjátok. Ahogy mondani szoktuk: kész autó nincs, csak bemutatható állapotú.

VWD: Emlékezetes találkozós élmények?
ANDI: Három gárdonyi találkozón a legbogarasabb bogár az enyém lett, hála Szaszának és Vikinek. Sokat köszönhetek nekik.
VIKI: Még csak három napja volt meg a bogaram, amikor Andiékkal elmentem Dunakilitire, egy kisebb baráti bogártalálkozóra. Mivel a jogsimat csak két hónappal később szereztem meg, ezért Kokó volt a sofőröm. Ezen a találkozón jöttünk össze a barátommal, Pistivel, akinek két bogara is van. A jövőben minél több bogártalálkozóra szeretnék eljutni, mert mindegyiken sok embert lehet megismerni, és nagyokat lehet bulizni.

VWD: Mi is akkor a lefontosabb?
ANDI ÉS VIKI: A szüleink szerint mi már bogarasoknak születtünk és ezen mi nem is akarunk változtatni! Mindkettőnknek tizennyolc és fél évesen lett bogara, azóta le sem tudunk kattanni róla.

 

NÉMETH ANDI  NÉMETH VIKI
Város: Sopron
Születési év: 1982
Bogár évjárat: 1971
Típus: VW 1300
Szín: citromsárga
Neve: Maya
Extrák: airride, Purge Kit, ATS felnik (csak nyáron), kagyló ülések négypontos bizt. övvel, aktív mélyláda fülvédővel, kiegészítők: Angel Eyes, clear hátsó lámpák, egyedi belső tér
Egymásra találás: 2000
Hobby a bogáron kívül: búvárkodás, modellautó
Foglalkozás: bármixer
Város: Sopron
Születési év: 1987
Bogár Évjárat: 1970
Típus: VW 1300
Szín: világoskék
Neve: Felhő
Extrák: fejtámlás ülések, sötétített hátsó lámpák,
Jubi kerekek, kis virágok
Egymásra találás: 2005
Hobby a bogáron kívül: kick-box, búvárkodás
Foglalkozás: tanuló

ANDI ÉS VIKI
Álomautó a bogár mellé: VW Karmann Ghia, régi Porsche 911
Kedvenc hazai együttesek: Aljas Kúszóbab, Tankcsapda
Kedvenc étel: pizza
Kedvenc ital: Cuba Libre (ha más a sofőr), gyömbér

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .