Hédi

 

De valóra vált kilenc évvel ezelőtt. A küllős kerekeket persze utána szereltettem fel rá. Tavaly kapott teljes felújítást és fényezést, most szebb, mint valaha. Amellett, hogy nagyon szeretem, nálam a Bogár egyben munkaeszköz is, ezért fokozott figyelmet fordítok rá. Ez igaz a műszaki dolgokra is – már érzem minden rezdülését – és az esztétikára is. Rendszeresen viszem kézi mosásra, mindig egy helyen tankolok, mert itt ellenőriztethetem a keréknyomást és az olajszintet is. Amikor fodrásznál vagy kozmetikusnál vagyok, mindig eszembe jut a Bogaram is, hogy Neki is szüksége van karbantartásra, szépítkezésre.
Talán furcsa, hogy egy autóval kapcsolatban érzek ilyeneket, de tudom, hogy meghálálja a mindennapokban, amikor hűségesen visz engem mindenhova. Szeretem azt is, hogy mindig minden megjavítható rajta. Ebben Gáborék műhelye mindig segít. Néha persze előfordul, hogy egy-egy ritka speciális kabrió alkatrészre várni kell egy picit – most egy külső tükröt szeretnék rá –, de én kivárom, mert nem akarok megválni Tőle, ha rajtam múlik, soha.

 

Szerintem vannak dolgok, amiket érdemes megőrizni. Hiába jönnek, mennek a divatirányzatok, trendek, én az állandóságban és az értéktartásban hiszek. Ezzel kapcsolatban sokszor érzem, hogy talán egy letűnt korból maradtam itt a Bogárkámmal és az értékrendemmel. Viszont azt is látom, hogy évről évre egyre több bogár épül és szépül meg, talán mások is így gondolkodnak, hogy érdemes megmenteni és használni őket.
Azt hiszem a vezetés öröme nem csak a lóerőkhöz köthető, bár én teljesen elégedett vagyok ezzel az 1600-os motorral. Egy-két extra dolog azért van a Bogárban, a küllős kerekek, – persze van mellé egy téli gumikkal szerelt krómkerék garnitúra is, – ültetett futómű, – szeretem, hogy jól fekszi az utat, – bőr huzatú ülések, – a kényelem azért fontos, – és a Blaupunkt rádió. Így ha mindennap beleülök, egy más világba csöppenek, élvezem a szabadságot, a vezetés élményét, és azt, ahogyan a Bogár mindig mosolyt csal az emberek arcára. Ilyenkor boldog vagyok.

VW depo 2005/8

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .