www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Amerikából jöttem

Zajzon András a Közlekedési Felügyelettől a kerekeket vonta górcső alá. A számos BRM irodalom másolat sem tudta teljesen elkergetni kételkedésének felhőit, amit teljesen meg tudunk érteni, hiszen nem sok gép fut ilyen felniken itthon. Abban azonban minden bizottsági tag egyetértett, hogy nem mindennapi példánnyal van dolguk. Végül 2-1 arányban a minősítés mellett döntöttek. Talán csak szokatlan, hogy ilyen stílusú gépekkel minősítést kérjenek a tulajok. (A Harley-Davidson motorkerékpároknál például általánosan elfogadott a korabeli tuning és kiegészítők felszerelése.) Ez egyben új lendületet adhat a tulajdonosoknak, hogy a stílusosan és természetesen korhűen átalakított egyediesített gépeikkel minősítést szerezzenek.

Figyelem! Fontos kritérium, hogy a felszerelt konfigurációnak 30 évvel ezelőtt is léteznie kellett, és ezt igazolni is kell. (Az már tényleg nem várható el egyik minősítőtől sem, hogy ismerje a 60-as évek kaliforniai trükkjeit, amivel a korai rajongók gyorsabbá, szebbé, egyedibbé tették a gépeiket.)

Dr. Csipán Zoltán 1970-es évjáratú 1200-as bogara

Ma már szakirodalom könnyen beszerezhető ezekhez a típusokhoz. A legyártott több, mint 30 millió léghűtéses VW (Bogár, Busz, Karmann, Typ3, Typ4, stb.) és a hozzájuk kötődő immár nosztalgiakorba lépett „aftermarket” piac produkált annyi példát, amiből bármelyik tulajdonos kiválaszthatja a neki tetsző stílust és irányzatot, ha nem kívánja követni a 100% gyári kivitelt. Könnyű „meccsre” senki se számítson, az előzetes felkészülés és dokumentálás azonban nagyban megkönnyíti a bizottság munkáját, így a sikeres minősítést. Ugyanazon a napon minősítést szerzett Franek Péter 1970-es évjáratú 1300-as és dr. Csipán Zoltán szintén 1970-es 1200-es bogara is. Mindketten tagjai a Magyarországi Bogarasok Klubjának.

VW depo 2005/1

Kapcsolódó galéria

{gallery}technika/elsocal{/gallery}

Szólj hozzá Te is! {mos_fb_discuss:10}

Oszd meg a közösségi oldalakon!

TLX_125x125_web

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

[instagram-feed]

AABCarLogo125x125

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close