Kormánykérdés

 

A gyártóknak szerte a világon se szeri, se száma, így választásunk a talán legpatinásabb, legexkluzívabb márkára esett.

A Nardi kormányok rövid története

 Nardi kürtgomb Luisi Porsche logoval

Enrico Nardi – Enzo Ferrari személyes jó barátja – a Ferrari tesztpilótája volt. A 40-es évek végétől kezdett el foglalkozni autófelszerelésekkel, kiegészítőkkel, és főként kormánykerekekkel. A gyártás során személyesen tervezte meg minden egyes részletét az előállított daraboknak. A speciális anyagok kiválasztásától a különleges megmunkálásig mindenre kiterjedt a figyelme, ennek köszönhető a NARDI kormányok magas minősége, amely nemcsak a szép megjelenésben, tartósságban, hanem a kellemes tapintásban és könnyű kezelhetőségben is megtestesül.

 Nardi Classic Line
 

Az 50-es 60-as években a legnagyobb és legpatinásabb gyártók – Ferrari, Porsche, Jaguar, Aston Martin, Maserati, Alfa Romeo – szerelték fel modelljeiket Nardi kormánykerekekkel. Ezeket a kormányokat ma is gyártják „Replica Line” sorozatban, „Anni 50” illetve „Anni 60” néven, mahagóni fából, kézzel gravírozott küllőkkel, 380 mm-es átmérővel. (Az „Anni 60” azonos az egyik leghíresebb Ferrari modell, a 250 GTO eredeti kormányával.) A „Classic Line” már átmérőben és kivitelben is szélesebb választékot kínál. 330 mm-től 390 mm-ig mahagóniból illetve bőrből, polírozott eloxált alumínium, vagy feketére festett, könnyített küllőkkel.

 Banjo Petri

VW depo 2004/3

Kapcsolódó galéria

{gallery}technika/kormanyok{/gallery}

Szólj hozzá Te is! {mos_fb_discuss:10}

 

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .