Rejtett tuning – gázpedál elektronika

 A gázpedál elektronika egyszerű tuning eszköz mégis nagyon hatásos: kocsink reakcióképesebb lesz tőle. Az új generációs gázpedál elektronika már kapcsolható, így ha kell kiiktatható a tuning – például, ha más vezeti az autónkat. A legtöbb 2000 után gyártott autóban már nincs közvetlen kapcsolat a gázpedál és a folytószelep között. A pedállal csupán elektromos jeleket adunk és a motort vezérlő elektronika dönti el, hogy mennyire nyitja a folytószelepet.

A gázpedál elektronika második generációs sorozata is megjelent – és kiszorítja a régit. Az elektronikus gázpedállal szerelt autók gázreakcióit javító kisméretû elektronika újdonsága, hogy már kapcsolható az üzeme. Tehát így gombnyomásra visszaállítható a gyári karakterisztika. A kis eszközhöz illesztett mikrokapcsoló egyszeri lenyomására egy közepes állásba kerül az elektronika, ekkor a visszajelzõ led zölden világít. A kapcsoló újbóli megnyomására egy durvább üzemmód kapcsolódik, ekkor a legélénkebb a kocsi reakciója a gázadásra-gázelvételre – pirosra vált a visszajelzõ led. Ha nem világít az üzemmód-jelzõ, akkor az eszköz inaktív. Az O.CT Tuning által bemutatott gázpedál elektronika ára 54 900 Ft, a garanciája a korábbi egy helyett két év. Az eszköz rendelkezik TÜV jóváhagyással. A beszerelése egyszerû, szét kell húzni az elektronikus gázpedál stekkerét, és közé illeszteni a Sprint Booster nevû elektronikát. Az elektronikához csatlakoztatható a mellékelt kábel a mikrokapcsolóval és az üzemmódjelzõ leddel. Ez utóbbit valahol el kell helyezni a középkonzolon, kardánboxon.

 

 

A RÉGEBBI VÁLTOZAT

A legtöbb 2000 után gyártott autóban már nincs közvetlen kapcsolat a gázpedál és a folytószelep között. A pedállal csupán elektromos jeleket adunk és a motort vezérlő elektronika dönti el, hogy mennyire nyitja a folytószelepet. Emiatt a motor késve reagál a gázpedál mozdulatára. A gázpedál elektronika a reakcióidő késedelmet, amelyet az elektromos gázpedál okoz, teljesen megszünteti és ezáltal javítja az autó gyorsulását, növeli a vezetési élményt. Az elektronikát egyszerűen a gázpedálkonzol és az ehhez tartozó csatlakozó közé kell erősíteni a gyári stekkerekhez. Beszerelése egyszerű és nem avatkozik bele az autó elektromos rendszerébe, így az autó garanciáját sem befolyásolja. A termékre 1 év garancia érvényes, az ár 49 900 Ft.

A gázpedál elektronika itt megrendelhető!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .